Te paard van Chambord naar Chenonceau in Frankrijk


Deze kastelentrektocht te paard leid je naar de beroemdste kastelen in de Loire. Je geniet van het paardrijden op het lieflijke platteland van de Loire-streek, langs rivieren en door bossen. een week van luxe en paardrijden

Gevorderde beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 3.240

Deze hoogstaande paardrijtrektocht in de Franse Loire-streek brengt je van kasteel naar kasteel. Je rijdt op vriendelijke en genereuze paarden die speciaal voor deze luxe trektocht zijn geselecteerd. Er wordt met Engelse zadels gereden. Deze trektocht te paard is er een waar comfort en heerlijk paardrijden centraal staat.

In galop van chateau naar chateau door charmante Loire

Deze kastelentrektocht te paard leid je naar de beroemdste kastelen in de Loire. Je geniet van het paardrijden op het lieflijke platteland van de Loire-streek, langs rivieren en door bossen. Deze tocht staat garant voor een week van luxe en paardrijplezier.

Onderweg overnacht je in B&B kastelen, alle comfortabel en vol charme.

Paarden

De paarden voor deze kastelentrektocht zijn gemengde raspaarden en geselecteerd op hun karakters: vriendelijk en kalm, genereus en welwillend. Ze zijn speciaal getraind voor trektochten.

De paarden worden gereden met Engelse zadels. Matches tussen paard en ruiter worden gemaakt op basis van je rijniveau, lengte en gewicht.

Verblijf

Tijdens deze kastelentocht verblijf je in kasteeltjes van charme en comfort. De luxe chateautjes liggen altijd nabij het kasteel dat je bezoekt.

Je overnacht in comfortabele en verfijnde tweepersoonskamers met eigen badkamer. Vaak vind je een verwarmd zwembad waar je na de rit kunt ontspannen.

Eten

Gastronomie uit het hart van Frankrijk, picknicks met foie gras en diners bij kaarslicht. Tijdens deze kastelentocht leef je een echt kasteelleven.

Van ruiters wordt verwacht dat zij comfortabel zitten in stap, draf, galop en de snelle rengalop.

Deze kastelentocht laat je de magie ervaren van de Franse 18e eeuw, de Renaissance. Je voelt het mysterie van de oude stenen woningen en de oude bomen en heel soms heet de oude, authentieke landheer van het chateau, de Châtelain, je een hartelijk welkom.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:

Aankomst in het chateau met viersterren waar een briefing, gourmet-diner en een fijne overnachting wachten.

Dag 2:

Op het ochtendprogramma staat een tocht van ongeveer drie uur paardrijden op het programma. Je rijdt langs het ‘grote Kanaal’ met spectaculair zicht op het Château de Chambord, daarna over de brede paden van het Boulogne bos rond Chambord om vervolgens terug te rijden naar Château de Chambord. Hier geniet je van een royale lunch. ‘s Middags breng je een bezoek aan het kasteel. Je keert terug naar je charmante onderkomen dichtbij het kasteel dat je hebt bezocht en geniet van het gourmet-diner en de overnachting.

Dag 3:

Vandaag rijd je door het Bourgogne bos in 1,5 uur naar het kasteel van Beauregard. Wij hebben het privilege het kasteel via de hoofdentree te bereiken, een onvergetelijke ervaring! Wij bezoeken het kasteel en ontdekken zijn beroemde ‘galerie des illustres’, de portrettengalerij van loninklijke hoogheden en andere adellijke lieden, intact sinds de 17e eeuw. Picknick met foie gras in kasteel Beauregard. Na de picknick stijgen wij weer op en rijden in anderhalf uur naar het kasteel van Cheverny. Te paard genieten wij van de rit door wijngaarden en het idyllische Franse platteland. We bezoeken kasteel Cheverny en dineren en overnachten in een nabijgelegen chateau.

Dag 4:

De ochtendrit van drie uur paardrijden brengt je naar Fougères sur Bièvre. Een bezoek aan het kasteel van Fougière sur Bièvre staat op het program en je luncht in de gelijknamige plaats. ’s Middags hervat je de trektocht. Je maakt een rit van ongeveer 1 uur. Je brengt een bezoek aan het renaissance kasteel van Chaumont sur Loire en zijn fameuze internationale tuinfestival. Je overnacht in de charmante Hostellerie du Chateau met drie sterren, gelegen aan de oevers van de Loire in Chaumont sur Loire.

Dag 5:

Van Chaumont sur Loire rijd je naar Amboise. ’s Morgens breng je 2,5 uur in het zadel door. Je rijdt langs de rivier en over het platteland van Touraine. Je luncht in een lokaal restaurant in Mosnes, een charmant Touraine-dorpje. De middag is voor de rit naar Amboise waar je na 2,5 uur paardrijden aankomt. De aankomst bij het kasteel van Amboise via de leeuwenpoorten, de middeleeuwse koningsdeur, is meer dan speciaal. De trektocht eindigt hier. Met een fantastisch gourmet diner en overnachting in een viersterren-hotel aan de rivier de Loire sluit je deze dag af.

Dag 6:

Wij beginnen de dag met een bezoek aan het zeer historische Château d’Amboise. Wij krijgen een privé-tour door het kasteel waar Leonardo da Vinci ligt begraven. Na de tour is de tijd vrij te besteden in het oude centrum van Amboise. Je kunt ook een bezoek brengen aan Clos Lucé, het laatste huis van Leonardo da Vinci. Lunch in Amboise. ’s Middags is tijd vrijgemaakt voor een bezoek aan het fantastische Château de Chenonceau en zijn fabuleuze tuinen. Gourmet diner en overnachting in hetzelfde charmante hotel aan de Loire.

Dag 7:

Na het ontbijt in het hotel is het tijd voor vertrek. (Transfer naar het station is niet inbegrepen)

Vertrekdata Kamertype 6n *  
24/09/2023  - 30/09/2023
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  4.000
€  3.240
€  3.240
€  3.240
Boek nu
01/10/2023  - 07/10/2023
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
€  4.000
€  3.240
€  3.240
€  3.240
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

6n *


24/09/2023  -  30/09/2023

1 pers kamer (Single)

4.000

2 pers kamer (Twin)

3.240

2 pers kamer (Double)

3.240

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

3.240

01/10/2023  -  07/10/2023

1 pers kamer (Single)

4.000

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

3.240

2 pers kamer (Double)

3.240

2 pers kamer (Twin)

3.240


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

24-09 t/m 30-09 - vol

01-10 t/m 07-10 - vol

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in tweepersoonskamers van B&B kastelen met eigen badkamer.
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek, incl. tafelwijn.
 • 4 dagen paardrijden, 3 a 5 uur per dag
 • Transport van bagage tijdens de trektocht
 • Frans- en Engelstalige gids
 • Excursies opgenomen in het programma

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer dag van aankomst vanaf treinstation Blois, ongeveer € 70 per taxi. Enkele reis, ter plaatse te betalen
 • Verzameltransfer op dag van vertrek naar Treinstation Amboise, ongeveer € 10 per taxi. Enkele reis, ter plaatse te betalen. Of verzameltransfer naar Trein station Saint Pierre des Corps, ongeveer € 50 per taxi. Enkele reis, ter plaatse te betalen
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering