Trektocht te paard: ‘Korte Loire kastelentocht’ in idyllische Loire-streek

Dit arrangement van vier dagen en drie overnachtingen met vier dagen paardrijden biedt ontspannen paardrijtochten in de mooie Franse streek Sologne in het Loire-gebied.

Frankrijk
Vanaf € 1295
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Dit arrangement van vier dagen en drie overnachtingen met vier dagen paardrijden biedt ontspannen paardrijtochten in de mooie Franse streek Sologne in het Loire-gebied. De paarden voor deze tocht zijn Franches Montagnes en Arabisch Francehs Montagnes kruisingen, alle sterk en via natural horsemanship goed getraind. Je maakt gegarandeerd een mooie korte semi-trektocht op deze paarden in dit gebied vol historie.

Geniet te paard van Sologne in het Loire-gebied
Deze paardrijvakantie in de mooie Franse streek Sologne brengt je pure ontspanning als je over de oevers van de Loire rijdt. Je geniet van het zicht op de verschillende kastelen die tijdens je tochten zult passeren. Sommige zijn imposant om te zien, andere hebben de sfeer van romantiek over zich.

Je rijdt over vlakke delen waar je heerlijk kunt galopperen, je rijdt door heuvels en door mooie bossen. Het landschap is gevarieerd, maar heeft een gemene deler: het heeft een lieflijk karakter.

De paarden
De paarden zijn compleet getraind om trektochten te rijden. Het gaat om Franches Montagnes en Arabisch Franches Montagnes-kruisingen. Zij zijn opgeleid via de natural horsemanship-methode. De paarden zijn zelfverzekerd en sterk, respectvol en gezond van lichaam en geest. Zij worden met Engels tuig gereden. De zadels zijn voorzien van zadeltassen.

Van ruiters wordt verwacht dat zij gemakkelijk in alle gangen rijden in Engelse zadels.

Gidsen
De tocht wordt begeleid door gidsen die het gebied door en door kennen; zij zijn hier geboren en getogen en wonen er nog steeds. Zij zorgen ervoor dat je Sologne op de mooiste manier ontdekt.

Dagelijks breng je 3 tot 4 uur door in het zadel om te genieten van dit historische gebied vol cultuur maar ook prachtige natuur. Je rijdt elke dag naar een ander kasteel met een eigen verhaal.

Onderweg geniet je van huisgemaakte lunches, bereid door de cateraar van de organisatie.

Overnachtingen
Je overnacht twee nachten in een 3-sterrenhotel en een nacht in een 4-sterrenhotel. Er wordt uitgegaan van tweepersoonskamers met eigen badkamer. Personen die solo reizen kunnen een kamer delen, maar als dit organisatorisch onverhoopt niet mogelijk blijkt, dan wordt de toeslag voor een eenpersoonskamer door de organisatie in rekening gebracht. Wie helemaal niet een kamer wil delen en een eenpersoonskamer wil, kan deze van tevoren aanvragen. Afhankelijk van de beschikbaarheid word je dan ingedeeld op een eenpersoonskamer, waarvoor standaard een toeslag in rekening wordt gebracht.

Opties
Het paardrijden begint op dag 1. Het is mogelijk een overnachting bij te boeken, zodat je vakantie een dag eerder begint en je een vijfdaagse vakantie hebt met vier overnachtingen en vier dagen van paardrijden.

Voor een transfer van en naar station Blois wordt een toeslag gerekend.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Je maakt vandaag kennis met de mooie streek Sologne waar de paarden je naar meren en prachtige bossen brengen. De ochtendrit voert je over de ruiterpaden van het Chambord Nationaal Park naar het kasteel Chambord waar je afstijgt voor de lunch. Chambord is een gigantisch 16e-eeuws jachtkasteel gebouwd door François de 1e. Chambord is vandaag de dag een stukje erfgoed waar de Fransen erg trots op zijn. Je kunt het kasteel bezoeken (hiervoor is 1,5 uur uitgetrokken) en ga daarna weer te paard. ’s Middags rijd je naar kasteel Villesavin waar de paarden overnachten. Ruiters gaan naar het 3-sterrenhotel met zwembad.

Dag 2

In Villesavin waar de paarden hebben overnacht, ga je weer te paard om naar Beauregard te rijden. Dit is een klein 15e eeuws kasteel. Op deze locatie geniet je van de lunch. Beauregard biedt onderdak aan een beroemde galerij met 327 portretten van historische figuren, inclusief de muurschilderingen van Lapis Lazuli. Na het bezoek van een uur rijd je Sologne uit en Touraine in. In Tourraine rijd je naar het dorp Ouchamps voor het diner en de overnachting in een 4-sterrenhotel met zwembad.

Dag 3

Vanuit Ouchamps rijd je door Beuvron in Candé naar de oevers van de rivier de Loire en het majestueuze kasteel van Chaumont sur Loire dat over het mooie landschap uitkijkt. Chaumont sur Loire is gebouwd op de overblijfselen van een oud fort van de graaf van Blois. Het fort werd opgetrokken om zijn kasteel tegen invallen te beschermen. De lunch wordt gevolgd door een bezoek aan dit kasteel en de bijbehorende tuinen. Je kunt de mooie stallen en de schitterende buitenbak bewonderen. Na anderhalf stijg je weer op en rijd je over de oevers van de Loire. De oevers leiden je naar Mosnes waar je overnacht in een driesterrenhotel met zwembad en Spa-mogelijkheden.

Dag 4

Je begint je laatste dag van deze korte paardrijvakantie met een bezoek aan de Clos Lucé. Dit beeldige Renaissance herenhuis is de laatste thuishaven geweest van de fameuze Leonardo da Vinci. Je treft hier ook het museum van uitvindingen van Da Vinci. Na dit bezoek ga je terug naar de paarden en verlaat je de oevers van de Loire rond een uur of 11. Je rijdt zuidwaarts en geniet van je laatste lunch in het mooie bos van Amboise. ’s Middags rijd je naar een Loire-vallei die wordt gedomineerd door het Chenonceau kasteel. Hier eindigt je tocht.

(*) Alle prijzen per persoon

*Extra nacht voor het arrangement, op basis van halfpension € 80 p.p.p.n in tweepersoonskamer. € 120 p.p.p.n in eenpersoonskamer

*Extra nacht na het arrangement, op basis van halfpension € 90 p.p.p.n in tweepersoonskamer. € 130 p.p.p.n in eenpersoonskamer
Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 4 dagen / 3 nachten in een-/ of tweepersoonskamer of kamer op indeling indien mogelijk. Met prive sanitair.
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m de lunch op de dag van vertrek. - Excl. drankjes
 • 4 dagen paardrijden ongeveer 3 tot 4 uur per dag
 • Frans-/ en Engelstalige gids
 • Transport van de bagage
 • Verzameltransfer naar het treinstation Chenonceaux op dag van vertrek

Exclusief

 • Heen-/ en terugreis
 • Verzameltransfer op dag van aankomst vanaf treinstation Blois / Chambord, € 40 per auto met max. 5 personen, enkele reis. Ter plaatse te betalen
 • Drankjes
 • Entree bezoekjes aan bezienswaardigheden
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Extra nacht voor het arrangement, op basis van halfpension € 80 p.p.p.n in tweepersoonskamer. € 120 p.p.p.n in eenpersoonskamer
 • Extra nacht na het arrangement, op basis van halfpension € 90 p.p.p.n in tweepersoonskamer. € 130 p.p.p.n in eenpersoonskamer
 • Reis-/annuleringsverzekering