Exclusieve trektocht te paard in Groenland

Op deze unieke tocht te paard in het Arctische Groenland maak je kennis met het zuidelijke deel van Groenland. Je verkent de zuidelijke landschappen, maar ook met het verleden.

Groenland
Vanaf € 2347
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Groenland is een fascinerend land waar het sinds een aantal jaren ook mogelijk is een paardrijtocht te maken. En wat is er nou mooier om een gebied waar je altijd al benieuwd naar was, te paard te ontdekken? Paardrijden in Arctisch Groenland Op deze unieke tocht te paard in het Arctische Groenland maak je kennis met het zuidelijke deel van Groenland. Je verkent de zuidelijke landschappen, maar ook met het verleden. Je leert over het Viking-verleden en over de geschiedenis en de cultuur van de Inuit. Bovendien maak je een geweldige excursie per boot die je naar een gletsjer voert. Van ruiters wordt een goed rijniveau verwacht; je maakt lange tochten op ruig terrein. Organisatie Een jonge familie met een schapenboerderij organiseert deze tocht waarbij ruiters overnachten in een nieuw door hen gebouwd hostel. Ook de gidsen verblijven in het hostel tijdens de trektochten. Op deze locatie wordt ook het ontbijt en het diner geserveerd. De organisatoren houden ervan met hun gasten om te gaan, wat plezierig is voor zowel ruiter als begeleiders. Hij begeleidt de tochten ook en zij kookt soms en verricht schoonmaakwerkzaamheden. Overnachten In de week is het mogelijk twee nachten op een boerderij door te brengen, maar wie liever op dezelfde locatie overnacht, kan worden teruggebracht naar het hostel. In het hostel slaap je op een eigen kamer waar een aantal badkamers met douches zijn die de gasten delen. Geadviseerd wordt slippers mee te nemen voor in het hostel. En als je door de week twee nachten wilt doorbrengen op de boerderij, wordt benadrukt een slaapzak mee te nemen. Het onderkomen op de boerderij kent gedeelde kamers en heeft een gedeelde douche en toilet. Eten Bij het ontbijt wordt koffie, thee, melk, sap, havermout en cereals geserveerd. De lunch bestaat uit brood, kaas, marmelade, vissalade en vleesbeleg. Het diner kan bestaan uit lam, vis, walvisvlees, muskusos (rund) of kariboe, afhankelijk van wat verkrijgbaar is, alles komt van Groenland. De schotels worden geserveerd met aardappel, rijst of pasta en gekookte groente of salade. Soms worden de ingrediënten ook verwerkt tot een soep. Na de maaltijd volgt een dessert. De organisatie kan geen vegetariërs of veganisten bedienen, maar iedere gast kan altijd zijn eigen eten meenemen. Het is wel de bedoeling dit van tevoren te laten weten. Gasten kunnen altijd koffie of thee maken in de eetkamer en als je trek krijgt, kan je altijd wat te eten uit de keuken pakken. Bier en frisdrank is te koop in het hostel. Er is gratis Wi-fi in het hostel, maar buiten tijdens de ritten zal er geen bereik zijn.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1

Bij aankomst op het vliegveld meld je je bij de Blue Ice Explorers receptie. Je wordt naar de haven gebracht en je vaart naar het havendorp waar de gids van de paardrijorganisatie op je wacht. De gids wijst je ook de weg naar je onderkomen en brengt je bagage naar dit hostel. Niet lang na je aankomst in het hostel wordt het diner geserveerd. Aan tafel leer je de andere deelnemers kennen.

Dag 2

In de ochtend krijg je ontbijt in de eetkamer en als iedereen klaar is, vertrekken we naar de paarden. We brengen een goede tijd door bij de paarden die uitgebreid worden voorgesteld. Daarop volgt de match tussen paard en ruiter. Een korte rit naar een nabijgelegen boerderij volgt. De complete introductie en de kennismakingsrit duurt zo’n drie tot vier uur. Na deze eerste tocht volgt de lunch in het hostel. Daarna is er tijd om het dorp te verkennen. Vanwege de kleinschaligheid is het onmogelijk in dit dorp met onder meer een klein café en een bescheiden winkel te verdwalen. Het diner in het hostel wordt rond 18.00 uur geserveerd.

Dag 3

Na het ontbijt gaan we naar de paarden en bereiden ons voor op een ochtendrit van zo’n 8 kilometer over boerenland. In de bergen nemen we lunchpauze en daarna rijden we nog eens 8 kilometer naar de volgende boerderij. We stijgen af en laten de paarden in een omheind gebied uitrusten. Wie op de boerderij blijft, kan hier naar binnen gaan en van een snack genieten voordat het diner rond 18.00 uur op tafel komt. Wie teruggaat naar het hostel, krijgt een lift van een gids. Bij aankomst in het hostel wacht een snack en daarna het diner.

Dag 4

In de morgen komt de groep weer samen; wie in het hostel heeft overnacht, wordt naar de paarden gebracht. Een fascinerende tocht over het strand met ijsbergen staat op het programma. We zoeken een plek van waar we de gletsjer Ipiitat goed kunnen zien en zullen op deze plaats genieten van de lunch die we hebben meegebracht. Daarna rijden we terug naar de boerderij. Deze tocht beslaat zo’n 22 kilometer. Wie teruggaat naar het hostel, krijgt een lift van een gids. Bij aankomst in het hostel wacht een snack en daarna het diner.

Dag 5

Vandaag maken we een relatief korte rit die van de boerderij over mooie paden terugvoert naar de basis bij het hostel. Deze rit gaat over 7 tot kilometer. Bij terugkomst en na de lunch die we in het hostel gebruiken, showt de gastvrouw de traditionele dracht van Groenland. Ook krijg je uitleg over deze kleding. Het diner wordt rond 18.00 uur geserveerd.

Dag 6

Vandaag staat er geen paardrijtocht, maar een boottocht op het programma. Na het ontbijt word je naar de haven gebracht. De boottocht van twee uur voert je naar de gletsjer Qooqqut. Je gebruikt de lunch in het hostel waarna een excursie volgt naar Viking-ruïnes. Je dineert in het hostel waar het eten wordt geserveerd om 18.00 uur.

Dag 7

Deze dag ga weer te paard en breng je een bezoek aan de boerderij van de gastheer. Je luncht op zijn boerderij en hij zal vertellen over het leven als schapenboer in het Arctische gebied. ’s Middags rijd je over een mooie route terug naar het hostel. De totale afstand die je vandaag te paard aflegt, is zo’n 14 kilometer. Rond 18.00 uur ga je aan tafel voor de avondmaaltijd.

Dag 8

Na het ontbijt wordt de bagage naar de haven gebracht, de gasten wandelen naar de haven. Je wordt in de haven van aankomst opgevangen en naar het vliegveld gebracht. Tip: check je bagage in en maak een wandeling door de stad Narsarsuaq waar je een cafeetje en een museum kunt bezoeken.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 95 kg

Aantal deelenemers

Min. 2 ruiters en max. 7 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Groenland

Sporen van de eerste Scandinavische bewoners, een ijsfjord en groene valleien. Groenland is prachtig en typisch een land dat je voor de ultieme beleving te paard moet verkennen.

Groenland ligt tussen de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Het is het grootste eiland van de wereld. Doordat het zeer dunbevolkt is, kent het nog veel ongerepte, zeer diverse natuur waarin het heerlijk paardrijden is.

Ten westen van Groenland ligt Canada. Het autonome gebied maakt geografisch gezien deel uit van Noord-Amerika, maar cultureel wordt het geassocieerd met Europa. De lange historie met Denemarken en Noorwegen is daar de oorzaak van. Groenland is zelfstandig en maakt deel uit van het koninkrijk Denemarken. Voordat de Noormannen er voet aan wal zetten, woonden er af en aan al eskimo’s.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten in hostel in kamer op indeling met gezamelijk sanitair ( eventueel 2 nachten in een schapenboerderij, slaapzakaccommodatie)
  • Op basis van volpension vanaf diner dag 1 t/m het ontbijt op dag van vertrek ( vegetarisch of vegan eten niet mogelijk).
  • Eerste dag 2 tot 3 uur, 4 dagen paardrijden 4 tot 6 uur per dag
  • Boottransfer retour Narsarsuaq - Qassiarsuk
  • Begeleiding van een ervaren Engelstalige gids

Exclusief

  • Heen- en terugreis Luchthaven Narsarsuaq
  • Drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering