Hongarije: Ideaal land voor paardrijtrektochten

vanaf € 1.100 BOEK NU


Hongarije Kiskunsag
Hongarije Kiskunsag
Hongarije Kiskunsag
Hongarije Kiskunsag
Hongarije Kiskunsag
Hongarije Kiskunsag
Hongarije Kiskunsag
Hongarije Kiskunsag

Hoe lijkt het je om eens als een huzaar over de poesta te galopperen? Helemaal vrij van alles en alleen maar ruimte om voorwaarts te gaan. Op een paard dat snel èn betrouwbaar is? Niet gek toch?

vanaf € 1.100

Hongarije: Ideaal land voor paardrijtrektochten

Hoe lijkt het je om eens als een huzaar over de poesta te galopperen? Helemaal vrij van alles en alleen maar ruimte om voorwaarts te gaan. Op een paard dat snel èn betrouwbaar is? Niet gek toch? Ten zuiden van Boedapest ligt een gebied met grote, open vlaktes, waar je als een vogel zo vrij voluit in rengalop kunt gaan. Op deze Kiskunsag poesta worden prachtige trektochten te paard gehouden.

De paarden waarop je rijdt zijn kruisingen tussen Hongaarse warmbloedpaarden en
Arabieren of volbloedpaarden. Je rijdt op Engelse zadels. Je rijdt tussen de 160 en 180
kilometer in zes dagen tijd, brengt gemiddeld 3,5 tot 5 uur per dag door in het zadel en het gemiddelde tempo ligt op 7,5 tot 8 kilometer per uur. Je rijdt veel in draf en in galop en natuurlijk in rengalop. Je bent niet voor niets op de poesta.

Hongarije is het land waar de huzaren oorspronkelijk vandaan komen. Deze militairen te paard reden als de beste en konden uitstekend met paarden omgaan. Die traditie heeft zijn sporen nagelaten. Dat is ook te zien in de spectaculaire paardenshows die worden gegeven.

Maar even terug naar jouw bestemming: de Kiskunag poesta in Hongarije. Hier
verken je verborgen sporen, rijd je langs herders met hun schaapskuddes en logeer je een nacht op een kasteel. Deze vakantie biedt mooie trektochten en overnachtingen in zalige accommodaties. Een mooie mix van snelle ritten en droomachtige ontspanning.

Bij de prijs inbegrepen zijn de overnachtingen, de ritten, de entree voor een paardenshow, vol pension inclusief en een drankje bij de elke maaltijd. 

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten op indeling in tweepersoonskamer met eigen badkamer
  • Op basis van volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt
  • 6 dagen paardrijden (5 dagen ongeveer 4 uur per dag, 1 dag een kortere kennismakingsrit van 2 uur)
  • Bagagevervoer tijdens trektochtdagen
  • Engelstalige begeleiding van een gids

Exclusief

  • Heen- en terugreis (vliegen op Budapest)
  • Verzameltransfer vanaf luchthaven Boedapest € 60,- p.p. retour, aankomen in de ochtend, vertrekken in de middags of ‘s avonds.
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering