Kjölur trektocht

vanaf € 2.290 BOEK NU


Kjölur trektocht
Kjölur trektocht
Kjölur trektocht
Kjölur trektocht
Kjölur trektocht
Kjölur trektocht
Kjölur trektocht
Kjölur trektocht

Ga mee terug in de tijd en ervaar IJsland zoals de IJslanders dat al doen zolang men zich kan herinneren: te paard. Op deze trektocht rijd je in het spoor van de traditionele route naar een historische locatie van de Vikings.

vanaf € 2.290

Deze ruitervakantie brengt je onder meer naar het pure en ruige landschap van de IJslandse hooglanden en naar het nationale park Thingvellir. Uiteraard zal ook een bezoek aan de typisch IJslandse geisers en imposante watervallen van Gulfoss op deze tour niet ontbreken. 

Heb jij zin gekregen om dit Noord-Europese land te paard te ontdekken en zie je jezelf na een heerlijke rijdag al helemaal een warm natuurbad nemen in de frisse buitenlucht? Dan is deze Kjölur-tour precies wat je zoekt.

Voorbeeldprogramma Noord-Zuid Trektocht te paard in de IJslandse hooglanden

Dag 1 
Zaterdag aankomst Reykjavik.
Verzameltransfer met de bus vanaf het busstation in Reykjavik tussen 18.00 - 19.00 uur. Deze bus brengt je naar het gastenverblijf waar je kan kennis maken met de begeleiders en de paarden. Na een heerlijke maaltijd is er genoeg gelegenheid om met elkaar kennis te maken zodat we daarna kunnen gaan genieten van de mooie ritten.

Dag 2
Deze eerste dag van paardrijden wordt een mooie en lange tocht te paard. We rijden door de vallei waar de rivier Vatnsdalsá verschijnt en waar prachtige watervallen bruisen. Wij rijden omhoog, het plateau op waar de heide van Auökúluheiöi ligt. We laten de vruchtbare vallei achter ons en rijden de hei op. Onze paarden rennen vrij over de zachte paden van het noordelijke hoogland. We genieten van het magnifieke uitzicht over het hoogland, op de bergen en de gletsjers om ons heen. We overnachten in een berghut bij het aangelegde meer Blöndulón.

Dag 3
De dagtocht van vandaag leidt ons langs de bergen Sandkúlufell en Sauöfell. Hier kunen we gemakkelijk zien dat we een oude route volgen die IJslanders eeuwen geleden ook al gebruikten. We komen langs de rivier Seyöisá en de paarden rennen blij door dit mystieke hoogland. Wij begeven ons middenin de ruige natuur waar we na 35 kilometer paardrijden aankomen in onze volgende berghut.
 
Dag 4
We steken het gebied Kjalhraun over en horen dramatische verhalen uit vroeger tijden die zich hier afspeelden. Maar we genieten ook van de onbedorven natuur die hier in haar extreme vormen verschijnt. We rijden langs de grot van de oude IJslandse superheld Grettir de sterke Asmundarson die het grootste deel van zijn leven als verstotene doorbracht in dit verlaten berggebied. Onze bestemming van vandaag is Gislakali, gelegen langs een van de mooiste plekken langs de Kjölur-route. We komen hier na zo’n 30 kilometer paardrijden aan.

Dag 5
Over zachte, zanderige paden die langs het lavaveld Kjalhraun liggen, rijden we naar de rivier Svartá. Onderweg verbazen we ons over de bijzondere vegetatie en de kwetsbare bloemen die hier groeien. We zetten onze tocht voort langs de rivier en genieten van het spectaculaire uitzicht. We overnachten langs de Svartá.

Dag 6
We blijven de Svartá eerst volgen en steken verderop de rivier Hvitá over. We komen aan in de heuvels van de berg Bláfell. In vroeger tijden was dit een gevaarlijk gebied om doorheen te rijden; verstoten IJslanders woonden hier en beroofden passanten die onderweg waren. In deze heuvels vinden wij onze berghut waar we de nacht doorbrengen.

Dag 7
Voor de laatste dag zadelen we de paarden op en rijden langs de Hvitá naar de lage landen in het zuiden. Onze paarden lopen moedig door en wij ontdekken de wereldberoemde natuurwonderen: de geisers en de majestueuze waterval Gullfoss. Aan het einde van de rit stijgen we af, belonen onze paarden nogmaals en nemen afscheid van hen. Wij zetten ons aan ons feestelijke afscheidsdiner.

Dag 8
We nemen afscheid van de boer en zijn team en keren terug naar de hoofdstad Reykjavik. Onderweg bezoeken we IJslands eerste Nationale Park Thingvellir waar het eerste IJslandse parlement in 930 bijeen kwam. Een historisch plek die we zien voordat ieder even later zijns weegs gaat. Aankomst Reykjavik rond 13.00 uur


Voorbeeldprogramma Zuid – Noord Trektocht te paard in de IJslandse hooglanden

Dag 1 
Zaterdag aankomst Reykjavik.
Verzameltransfer met de bus vanaf het busstation in Reykjavik tussen 18.00 - 19.00 uur. Deze bus brengt je naar het gastenverblijf waar je kan kennis maken met de begeleiders en de paarden. Na een heerlijke maaltijd is er genoeg gelegenheid om met elkaar kennis te maken zodat we daarna kunnen gaan genieten van de mooie ritten.

Dag 2
Verzameltransfer van de accommodatie naar de paarden. De organisatie vraagt de gasten vriendelijk al in rijkleding klaar te staan om naar de paarden te gaan. Onderweg naar de paardenboerderij bezoeken we het historische gebied Thingvellir en de geisers. Als we later in het zadel zitten, rijden we als eerste naar de indrukwekkende gletsjer Langjökull. Onze eerste rust is bij de mooie watervallen van Gullfoss. Onze rit leidt naar de bergen. In de heuvels die vlakbij de bergen liggen, overnachten wij.  De kop van de trektocht is eraf, we hebben zo’n 25 kilometer gereden als we bij de berghut aankomen.

Dag 3
We ontwaken in de mooie heuvels voor de berg Bláfell. In de oude dagen van IJsland was dit het gebied waar de verstotenen, de ‘outcasts’ rondzwierven. Tijdens onze rit van vandaag steken we de rivier Hvitá over en genieten van het zicht op het meer Hvitárvatn dat door gletsjerwater wordt gevuld. Na 35 kilometer komen we aan bij onze accommodatie langs de rivier Svartá.

Dag 4
Na de verzorging en het opzadelen van de paarden, drijven we aan voor een tocht die langs de rivier voert. We rijden door een prachtig landschap met zicht op de indrukwekkende gletsjers. De route loopt langs buitenaards aandoende lavavelden waar we bijzondere vegetatie zullen zien. Over de zachte ondergrond in dit gebied rijden we naar Gislakali langs de legendarische Kjölur-route. In deze omgeving is het intens genieten van de immense rust en mystiek. We leggen ongeveer 25 kilometer te paard af.

Dag 5
We ontwaken middenin de onbedorven en magische natuur in hartje IJsland, luisteren naar dramatische verhalen uit oude tijden die onze gids ons kan vertellen en gaan met meer gevoel voor de omgeving verder op weg. We rijden langs de grot waar een historische superheld van IJsland in lang vervlogen tijden leefde. Het gaat om Gerttir de sterke Asmundarson die het grootste deel van zijn leven als verstotene doorbracht en door deze bergen zwierf. We zetten ons tocht door dit unieke landschap tussen de gletsjers voort en komen na 30 kilometer aan in de berghut waar een natuurlijke warmwaterbron ons uitnodigt een bad te nemen.

Dag 6
De rit van vandaag brengt ons naar de mooie rivier Seyöisá. Verderop rennen de paarden vrij met ons mee op de zachte paden van dit mystieke hoogland. We rijden over een eeuwenoude weg langs de bergen Sandkúlufell en Sauöafell. Hier rijden IJslanders al eeuwenlang te paard langs. Wij komen aan bij ons onderkomen in het vreemde gebied dat tot halverwege juli amper zon kent.

Dag 7
De Auökúluheiöi-heide (spreek dat maar eens uit)wacht op ons. De valleien met boerderijen in het noorden van IJsland komen steeds dichterbij. We rijden over het noordelijke hoogland dat bijzonder vruchtbaar is, zoals we aan de velden en vegetatie kunnen zien. Wanneer we de vallei inrijden, verschijnt een mooie waterval. Na een tocht van ongeveer 35 kilometer komen we aan bij de boerderij waar we onze paarden afzadelen. De dappere, lieve dieren verblijven hier en kunnen genieten van hun welverdiende rust in de groene velden. Wij nemen afscheid van ze en vieren onze prachtige tocht bij ons afscheidsdiner. We overnachten in een pension waar een warm bad ons lijf ontspant. 

Dag 8
We nemen afscheid van de boer en zijn crew. Verzameltransfer naar Reykjavik, aankomst rond 14.00 uur

Vertrekdata Kamertype 7n *  
20/06/2020  - 27/06/2020
Diverse accommodaties
€  2.290
Boek nu
27/06/2020  - 04/07/2020
Diverse accommodaties
€  2.399
Boek nu
04/07/2020  - 11/07/2020
Diverse accommodaties
€  2.399
Boek nu
11/07/2020  - 18/07/2020
Diverse accommodaties
€  2.399
Boek nu
18/07/2020  - 25/07/2020
Diverse accommodaties
€  2.399
Boek nu
25/07/2020  - 01/08/2020
Diverse accommodaties
€  2.399
Boek nu
10/08/2020  - 17/08/2020
Diverse accommodaties
€  2.399
Boek nu
17/08/2020  - 24/08/2020
Diverse accommodaties
€  2.399
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020

20-06 t/m 27-06
27-06 t/m 04-07
04-07 t/m 11-07
11-07 t/m 18-07
18-07 t/m 25-07
25-07 t/m 01-08
10-08 t/m 17-08
17-08 t/m 24-08

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 110 kg
 • Leeftijd:
  Min. 8 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Minimum 2, maximum 20 (3 weken voor vertrek)

25% korting voor kinderen tot 12 jaar. 

Familiekorting: 5% korting beschikbaar voor ouders en kinderen tussen 12 en 18 die samen reizen, 3 of meer. Niet van toepassing als de kinderkorting wordt gebruikt voor één gezinslid

Flybus vanaf ISK 5500 retour vanaf 16 jaar. Tussen 12-15 jaar vanaf ISK 2750 retour. Kinderen t/m 11 jaar gratis. 

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in slaapzakaccommodatie in eenvoudige meerpersoonskamers, slaapzalen, berghutten
 • Volpension: vanaf aankomstdag 1 lunch t/m vertrekdag incl. geserveerde niet-alcoholische drankjes
 • 6 dagen paardrijden
 • Verzameltransfer busstation en locatie v.v.
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Reykjavik
 • Flybus van/naar busstation in Reykjavik
 • Alcoholische dranken
 • Overige drankjes buiten de maaltijden om
 • Reisverzekering
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Gelieve eigen slaapzak meenemen!