Molise trektocht

vanaf € 1.050 BOEK NU


Molise trektocht
Molise trektocht
Molise trektocht
Molise trektocht
Molise trektocht
Molise trektocht
Molise trektocht
Molise trektocht
Molise trektocht
Molise trektocht

Molise ligt tussen Rome en Napels. Deze regio biedt een afwisselend landschap met schone berglucht. U zult zeker genieten van de “dolce vita” en dat betekent : lekker eten, goede wijn, prachtige natuur en geen stress!

vanaf € 1.050

Hoogtepunt van deze week zijn de vele koeien en halfwilde paarden, die op een enorm bergplateau leven.
Deze trektocht zal natuurliefhebbers bijzonder aanspreken. M.n. in het voorjaar is de flora schitterend. Op het platteland van Italië geldt nog steeds “festina lente” (haast u langzaam). De beschreven tijdsplanning zal dan ook niet altijd stipt worden uitgevoerd. Maar u zult zeker genieten van de “dolce vita” en dat betekent : lekker eten, goede wijn, prachtige natuur en geen stress!

Molise ligt tussen Rome en Napels. Deze regio biedt een afwisselend landschap met schone berglucht. In het voorjaar bloeien er zeldzame bloemen. Maanden later kleuren de uitgestrekte bossen goudgeel. De bergen van de Abruzzen zijn hoger en ruiger. Hier leven wolven en zelfs beren. In deze prachtige, ongerepte natuur kunt u met de Italiaanse eigenaar en gids genieten van verschillende trektochten en standplaatsweken.  De trektochten vereisen een goede conditie en beheersing van alle gangen.
De 14 paarden (stokmaat 1.50 – 1.65 m) staan in de weilanden rondom het huis. Er zijn Quarter Horses, Paints, een Appaloosa en een enkele kruising. De paarden zijn met zachte hand afgericht en goed op hun taken voorbereid.


 
 

Voorbeeldprogramma 

Dag 1
U wordt op zaterdagavond verwacht. Bij een welkomstdrankje maakt u kennis met uw gastheer. Hij kookt het diner, dat uit drie gangen bestaat. De maaltijd wordt door lokale wijn vergezeld.

Dag 2
‘s Ochtends is er tijd om uit te slapen en rustig te ontbijten. Voor de lunch krijgt u een veiligheids-instructie. Vervolgens poetsen en zadelen we de paarden. Daarna is er een korte demonstratie in het western-paardrijden. Na het middageten is er een proefrit van ca. drie uur, zodat u zeker weet dat u het juiste paard voor de trektocht hebt. ‘s Avonds wordt er nogmaals in de boerderij gegeten en overnacht.

Dag 3
We vertrekken om een uur of tien en rijden door uitgestrekte weiden en bossen. De picknick is op een idyllische plek. Daarna vervolgen we onze weg door de eindeloze heuvels. Aan het einde van de middag bereiken we een “agriturismo“. De eigenaren wachten ons op met een diner, dat gebaseerd is op regionale specialiteiten. Hier wordt tevens overnacht.

Dag 4
Na het ontbijt volgen we de Tratturo Castel di Sangro-Lucera. Een Tratturo is een 2.000 jaar oude veeweg. Deze wegen zijn nog steeds in gebruik. In het zuiden groeit ’s zomers nauwelijks gras. Het vee moet daarom honderden kilometers worden verweid. Rond het middaguur komen we aan in Pescolanciano met zijn oude kasteel. Hier wordt de lunch in een restaurantje geserveerd. Daarna gaat het richting Colle dell’Orso. De weg gaat zo’n 600 meter omhoog en voert ons over kleine paadjes door beukenbossen met een dik bladeren tapijt. In de vroege avond komen we aan bij een stenen berghut waar zal worden gedineerd en overnacht. Maar uiteraard verzorgen we eerst de paarden! Er wordt geslapen in slaapzakken  in een gezamenlijke ruimte.

Dag 5
Vandaag wordt het prachtige bergplateau van de Colle dell’Orso verkend. Tijdens de rit zijn er fraaie panorama’s waarbij de 2.000 m. hoge bergen van de Abruzzen en de Matese te zien zijn. Maar nog indrukwekkender is het uitzicht op de graslanden. Hier leven namelijk talloze koeien en halfwilde paarden. We rijden vlak langs de kuddes of zelfs er doorheen. Hierna is het lunchtijd. Onze tafel in het restaurant staat al klaar. ’s Middags keren we terug naar „cowboyland“, heuvel op en heuvel af om tenslotte in het zogenaamde Toverbos aan te komen. Het bos wordt aan alle zijden door rotsen beschermd en er zijn slechts twee toegangs-mogelijkheden. Daarna keren we terug naar de berghut, die overigens van een douche en twee toiletten is voorzien. Bij thuiskomst wordt er een kampvuur gemaakt of wordt de open haard opgestookt.

Dag 6
Na het ontbijt kunnen we nog een keer genieten van de schoonheid van de Colle dell'Orso, door sommig 'Magische Berg' genoemd. We picknicken bij een kerkje uit 1704. Met een beetje geluk is die ook van binnen te bewonderen. Na het middageten voert de weg omlaag, richting de bewoonde wereld. De paarden worden in een klein ruitercentrum gestald. De ruiters gaan per auto naar een gezellig hotel in Civitanova. Vanavond staat er pizza op het menu in een buurdorp.

Dag 7
In de ochtend gaat het richting de rivier Trigno. Deze wordt ingedamd, zodat er een enorm meer zal ontstaan. We volgen de Trigno tot Pescolanciano, klimmend over de heuvels die aan de Collemelucio grenzen. Dit is één van de bossen, die wordt beschermd door de UNESCO in het kader van het project “Man and Biosphere” (MAB). Wereldwijd beschermt deze organisatie 256 bossen, waarvan vier in Italië. Twee daarvan zijn gesitueerd in Molise. De laatste kilometers dragen de paarden ons door een heidelandschap, dat wordt afgewisseld door eikenbossen. Tegen een uur of vijf zijn we weer terug bij de boerderij en genieten van een afscheidsdiner.

Dag 8
Na het ontbijt volgen het afscheid en vertrek.
N.B. Afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden kan het programma worden aangepast. Het aantal te rijden uren en de lokaties waar wordt overnacht, blijven echter ongewijzigd.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
22/05/2021  - 29/05/2021
Diverse accommodaties
€  1.050
Boek nu
03/07/2021  - 10/07/2021
Diverse accommodaties
€  1.050
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer mogelijk te boeken op aanvraag. De toeslag dient ter plaatse betaald te worden.

Data 2020

Niet meer mogelijk te boeken dit jaar.

Data 2021

22-05 t/m 29-05
03-07 t/m 10-07

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg (max. BMI 29)
 • Leeftijd:
  Min. 16 jaar(vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassen ruiter)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5 / max. 8 ruiters (bij uitzondering 10 ruiters) (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in twee- of meerpersoonskamers in boerderij en hotel met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension van diner dag 1 t/m dag 8 ontbijt met (tafel-)wijn en bier bij de maaltijden
 • 5 ½ dag rijden (5 a 7 uur per dag)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagetransport met de auto
 • Slaapzak en handdoek voor het verblijf in de berghut
 • Verzameltransfer van en naar het treinstation in Isernia naar de accommodatie om 19.45 op dag van aankomst en om 09.00 op dag van vertrek

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering