Monte Capraro trektocht

vanaf € 1.150 BOEK NU


Monte Capraro trektocht
Monte Capraro trektocht
Monte Capraro trektocht
Monte Capraro trektocht
Monte Capraro trektocht
Monte Capraro trektocht
Monte Capraro trektocht
Monte Capraro trektocht
Monte Capraro trektocht
Monte Capraro trektocht

Western rijden in de Molise en Abruzzen. Molise ligt tussen Rome en Napels. Deze regio biedt een afwisselend landschap met schone berglucht. De trektochten vereisen een goede conditie en beheersing van alle gangen.

vanaf € 1.150

Molise ligt tussen Rome en Napels. Deze regio biedt een afwisselend landschap met schone berglucht. In het voorjaar bloeien er zeldzame bloemen. Maanden later kleuren de uitgestrekte bossen goudgeel. De bergen van de Abruzzen zijn hoger en ruiger. Hier leven wolven en zelfs beren. In deze prachtige, ongerepte natuur kunt u met de Italiaanse eigenaar en gids genieten van verschillende trektochten en standplaatsweken.  De trektochten vereisen een goede conditie en beheersing van alle gangen.

De 14 paarden (stokmaat 1.50 – 1.65 m) staan in de weilanden rondom het huis. Er zijn Quarter Horses, Paints, een Appaloosa en een enkele kruising. De paarden zijn met zachte hand afgericht en goed op hun taken voorbereid.
  
 

Voorbeeldprogramma:

Dag 1
U wordt op zaterdagavond verwacht. Bij een welkomstdrankje maakt u kennis met uw gastheer/gids Hij kookt het diner, dat uit drie gangen bestaat. De maaltijd wordt door lokale wijn vergezeld.

Dag 2
‘s Ochtends is er tijd om uit te slapen en rustig te ontbijten. Voor de lunch krijgt u een veiligheids-instructie. Vervolgens poetsen en zadelen we de paarden. Daarna is er een korte demonstratie in het western-rijden. Na het middageten is er een proefrit van ca. drie uur, zodat u zeker weet dat u het juiste paard voor de trektocht hebt. ‘s Avonds wordt er nogmaals in de boerderij gegeten en overnacht.

Dag 3
We vertrekken om een uur of tien. De bestemming van vandaag is Capracotta. Dit dorpje (500 inwoners) is op een hoogte van 1.400 meter één van de meest hooggelegen gemeenten in Italië. Wonderlijk genoeg betekent de naam letterlijk “gekookte geit“.

Voor de lunch rijden we door eindeloze velden. Na 2,5 uur is het tijd voor een smakelijke picknick. Daarna volgt een lange galop door een uitgestrekte vallei. Aan het einde komt Capracotta in zicht, maar dan is het nog bijna twee uur rijden. We overnachten in een hotel en dineren in een restaurant op vijf minuten loopafstand.

Dag 4
Vandaag maken we een dagrit en beklimmen il Monte Campo. Het hoogste punt ligt op 1.745 m. Het panorama over “Alto Molise“ en de Abruzzo is hier schitterend. We volgen smalle paadjes langs de helling van de berg tot we bij de picknick plaats aankomen. Daarna rijden we over langlaufpistes, die door een bos van zilversparren voeren. De picknick is bij Rio Verde (groene rivier). Even later komen wij bij Prato Gentile, hetgeen letterlijk „vriendelijk weiland“ betekent, aan. In de middag dalen we af richting Capracotta en rijden door een open landschap met veel weilanden. De nacht wordt in hetzelfde hotel doorgebracht, maar ter afwisseling eten we in een ander restaurant.

Dag 5
Na een paar galopjes rijden wij over een lang grindpad, dat heel geleidelijk omhoog voert. De paarden verheugen zich over hun adempauze terwijl de ruiters genieten van het uitzicht op vier verschillende bergketens en wel de Colle dell’Orso, de Matese, de Mainarde en het Parco Nazionale d’Abruzzo.

Na de picknick gaat het richting het dorpje San Pietro Avellana. We dineren en overnachten in een B&B in het dorp. Voor de paarden maken we buiten het dorp een paddock met een elektrische omheiningsdraad.

Dag 6
Na nog geen uur rijden passeren we Montedimezzo. Het kleine jachtslot van de koninklijke familie der Bourbons is tegenwoordig een museum. Het woud wordt door de UNESCO beschermd. Wereldwijd beschermt deze organisatie 256 bossen, waarvan vier in Italië. Twee daarvan zijn in Molise gesitueerd. Daarna voert de tocht naar „Il re faione“. Deze „koning der beuken“ is bijna 500 jaar oud.

Maria wacht ons op met een gedekte tafel. De lunch bestaat uit allerlei lekkere hapjes. Hierna is het hooguit twee uur rijden naar de „agriturismo“ van Littorio. Niet zo lang geleden hield hij nog paarden. Onze paarden kunnen dus gebruik maken van de paddocks naast zijn huis.

Dag 7
Na het ontbijt volgen we de Tratturo Castel di Sangro-Lucera. Een Tratturo is een 2.000 jaar oude veeweg. De wegen zijn nog steeds in gebruik. In het zuiden groeit  ’s zomers geen gras. Het vee moet daarom honderden kilometers worden verweid. Rond het middaguur komen we aan in Pescolanciano. Hier wordt de lunch in een restaurant geserveerd.

Na het middageten klimmen we over de heuvels die aan de Collemelucio grenzen. Ook dit bos wordt i.h.k.v. het projekt “Man and Biosphere“ (MAB), door de UNESCO beschermd. De laatste kilometers dragen de paarden ons door een heidelandschap, dat wordt afgewisseld door eikenbossen. Tegen een uur of vijf zijn we weer terug bij de boerderij, zadelen voor de laatste keer af en genieten van ons afscheidsdiner.

Dag 8
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

N.B. Afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden kan het programma worden aangepast.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
17/10/2020  - 24/10/2020
Diverse accommodaties
€  1.150
Boek nu
05/06/2021  - 12/06/2021
Diverse accommodaties
€  1.150
Boek nu
16/10/2021  - 23/10/2021
Diverse accommodaties
€  1.150
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer mogelijk te boeken op aanvraag. De toeslag dient ter plaatse betaald te worden.

Data 2020

17-10 t/m 24-10 - 5 ruiters, 3 plaatsen, gegarandeerd vertrek

Data 2021

05-06 t/m 12-06
16-10 t/m 23-10

 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg ( max. BMI 29)
 • Leeftijd:
  Min. 16 ( vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassen ruiter)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5 ruiters en max. 8 ruiters (bij uizondering 10 ruiters) (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in twee- of meerpersoonskamers in boerderij en hotel met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension van diner dag 1 t/m dag 8 ontbijt met (tafel-)wijn en bier bij de maaltijden
 • 5 ½ dag rijden (5 a 6 uur per dag)
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagetransport met de auto
 • Verzameltransfer van en naar het treinstation in Isernia naar de accommodatie om 19.45 uur op dag van aankomst en om 08.50 op dag van vertrek

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering