Last minutes

Weekendje Duitsland
Dichtbij huis kan je ontspannen tochten te paard maken in het mooie natuurpark Maas-Schwalm-Nette en in het Nationaal Park de Meinweg, op de grens van Nederland en Duitsland. Op lieve, betrouwbare paarden rijd je over de duinen op eindeloze zandpaden, heidevlakten en ook hoog terrein en bossen. De zandpaden nodigen uit om te draven en galopperen.

Cattle drive in Devon

Er zijn enkele plaatsjes vrij gekomen eind augustus en begin september voor de enorm leuke cattle drive in Devon, Engeland. Op een Quarterhorse of een Painthorse zit je in een westernzadel en help je met het vee drijven. Je rijdt door bebost land, door valleien en langs rivieren terwijl je het vee van het ene naar het andere gebied verplaatst. De ruiters werken in een team en flankeren de kudde. Iedere ruiter rijdt op een bepaalde positie en krijgt een taak toebedeeld. Dit is het échte werk!

Ontdek Lapland

Paardrijden op een IJslander, slapen in een Samitipitent en een échte sauna bezoeken. Je kunt het allemaal meemaken als je meegaat op de Ratekjokktrail in het noorden van Zweden! Let wel: deze week is voor de ruiter voor wie luxe geen prioriteit is, maar die wel het leven in de natuur tot in elke vezel wil ervaren en geïnteresseerd is in de Sami-cultuur. Lijkt dit je wat? We hebben voor de week van 14 augustus nog een plaatsje vrij mét 10% korting! Liever een kortere trip? Dan is de Mountaintrail iets voor jou. Tijdens deze trektocht van 5 dagen – waarvan 3 te paard - rijd je door moerasgebied, door bossen en over bergen. Elke dag leg je tussen de 10 en 25 kilometer af. Onderweg kampeer je in de vrije natuur!

Frankrijk

Divers en dichtbij, dat is Frankrijk! Je kan er onder andere op trektocht naar de bronnen van de Loire-rivier. De Haute-Loire is een historische streek met mooie kastelen, prachtige paden om over te draven en plateaus die zich lenen voor uitgebreide galoppades. Houd je behalve van paarden ook van natuur en historie? Dan kom je hier zeker aan je trekken!

Of kies voor puur natuur met de Margeride trektocht. Je rijdt in het Franse Centraal Massief. In deze hele streek is geen enkele stad te bekennen. Het is een lieflijk, glooiend, landelijk gebied. Onze route voert door bos, langs de rivier Allier en over het plateau. We rijden sprookjesachtige kloven in en picknicken op de oevers van de rivier.

Wie op zoek is naar een korte trektocht, kan tijdens drie paardrijdagen de vallei van de Vienne gaan ontdekken. De rivieren Blourde en Vienne stromen als levensaders door de regio Poitou-Charentes. Je volgt deze rivieren en maakt kennis met de historie van het land en de bijzondere kastelen die de streek rijk is. Bij goed weer kunnen we ook zwemmen met de paarden!

Liever wat langer onderweg in dezelfde regio? Tijdens onze tocht ‘Te paard langs kastelen in het mooie Frankrijk’ ontdek je een stukje geschiedenis van op de rug van je paard. Het landschap wordt gekenmerkt door heggen en oude paden. De vallei waar we doorheen rijden staat garant voor prachtige vergezichten. Hier zie je veel natuur en weinig auto’s. En natuurlijk heel veel kastelen!

Spanje – Catalonië

Ga nog deze maand op ontdekkingstocht in het Spaanse Catalonië. Het hele paardrij programma vindt plaats in de omgeving van het prachtige Empordá. Daar zal je een ongelooflijke variatie aantreffen van landschappen, bossen, weilanden, en enorme beukenbomen.
Of kies in September of oktober voor de smokkelroute te paard door de bergen van Catalonië. Klinkt spannend, niet? Dit is dan ook een tocht voor ervaren ruiters. Adembenemende bergpaden in het Massief van Bassegoda, de prachtige prairies aan de Fluvià-rivier, de machtige pieken van de Pyreneeën, de beboste heuvels van Garrotxa … Hier worden de beste reisherinneringen gemaakt!

Spanje – Andalusië

Eind deze maand zijn er nog enkele plekken vrij bij de Alpujarra-tocht langs de zuidelijke flank van de Sierra Nevada. Voor deze trektocht heb je best al wat ervaring want gemiddeld brengen we vijf tot zes uur per dag door in het zadel. Er zijn veel mogelijkheden om te draven en te galopperen, maar ook heel technische stap-stukken. Een heel complete trektocht!
Ook in Andalusië kan je de kastelentocht rijden. Ontdek de onbekende kant van deze Spaanse regio te paard! Je rijdt op snelle endurance-paarden onder professionele begeleiding van een Nederlandstalige gids. De logies zijn rustiek, sfeervol en comfortabel. We trekken van kasteel naar kasteel te paard, net als eeuwen terug in de tijd.

Kastelen van de Gredos

Voor de trektocht Kastelen van de Gredos in Spanje hebben we diverse reizen in het vooruitzicht met gegarandeerd vertrek. Niets kan je dus nog tegenhouden! Dit is een rustige trektocht te paard pal door het mooie Gredos-gebergte. We rijden op Andalusiërs of Hispano-Arabieren. Vanuit het zadel ontdekken we de wondermooie natuur en charmante dorpjes die de regio rijk is. Er wordt gereden in Engelse stijl op comfortabele veelzijdigheidszadels.

Merkwaardig mooi Macedonië

Deze Miyak trektocht te paard
voert over de heuvels en door de valleien van de Macedonische berg Bistra en het meer van Mavrovo. Je geniet van eindeloze vergezichten en ontelbare bergtoppen. Voor deze trektocht worden sterke, tredzekere Balkan bergpaarden en Arabische kruisingen ingezet. De tocht wordt geheel in Western-stijl gereden. Voor de komende periode zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar!

Corona update:

We bieden:

* Soepele annulerings- en omboekingsvoorwaarden
Boek je vakantie en wees er zeker van dat je je reis kunt uitstellen in geval van een negatief reisadvies (rood), zonder extra kosten voor het omboeken.  
NB: 
- Indien je vliegt, gelden wel de voorwaarden van het ticket. 
- Verschillen in kosten door een wissel van hoog- naar laagseizoen of vice versa worden wel verrekend

Veilig reizen
Wij hebben goed zicht op de ontwikkelingen in binnen- en buitenland. We volgen continu de reisadviezen op van zowel het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken, als het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De reisbestemmingen die wij aanbieden voldoen aan de plaatselijke hygiënemaatregelen tegen corona.