Trektocht in de woestijn van Marokko

vanaf € 820 BOEK NU


Paardentrektocht woestijn Marokko
Paardentrektocht woestijn Marokko
Paardentrektocht woestijn Marokko
Paardentrektocht woestijn Marokko
Paardentrektocht woestijn Marokko
Paardentrektocht woestijn Marokko
Paardentrektocht woestijn Marokko
Paardentrektocht woestijn Marokko
Paardentrektocht woestijn Marokko
Paardentrektocht woestijn Marokko
Paardentrektocht woestijn Marokko

Het zuidelijke gedeelte van Marokko leent zich het beste voor het maken van tochten te paard. U maakt kennis met het dagelijks leven van de bevolking en de schoonheid van het landschap: het woestijngebied van de pre-Sahara.

vanaf € 820

Marokko, in het noordwesten van Afrika, heeft een grote diversiteit aan landschappen, van hoge bergen tot lange stranden, van woestijnoases tot droge rivierbeddingen en diepe kloven. De imposante steden hebben een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden.

Het zuidelijke gedeelte van Marokko leent zich het beste voor het maken van tochten te paard.
Het is een gebied rijk aan tradities. Sinds mensenheugenis wonen hier Berbers, van oorsprong nomaden. We zullen ook rondtrekkende handelaars ontmoeten, de Réguibats. De architectuur van de dorpjes verandert met de aanwezigheid van bouwmaterialen: huizen van stenen of van klei, in de mooiste aardkleuren en schakeringen. Het leven speelt zich veelal af rond een waterplaats: een put of een riviertje.
U maakt niet alleen kennis met het dagelijks leven van de bevolking maar ook met de schoonheid van het landschap: de Atlantische kust met zijn grillige rotsen en adembenemende zandstranden, het bergmassief van de Hoge Atlas waar de hoogste toppen met eeuwige sneeuw bedekt zijn, de Anti-Atlas met zijn bizarre rotsformaties en het woestijngebied van de pre-Sahara, imposant door de uitgestrektheid en de steeds wisselende zandduinen.

De Marokkaanse eigenaren van de paarden, zijn uw gidsen. Zij kunnen bogen op een jarenlange ervaring in het organiseren van tochten te paard en kennen het gebied op hun duimpje. De meeste gidsen spreken Frans, bij elke groep is ook een Engelstalige gids aanwezig.
We overnachten in een tweepersoons tent met comfortabele matrasjes en eenvoudige tot geen sanitaire voorzieningen. Meestal staat ons kamp in de buurt van water zodat er doorgaans wel wasgelegenheid is.
We eten in een grote eettent in het kamp. De kok die met ons meereist, kookt iedere avond een traditioneel Marokkaans gerecht met inheemse kruiden.  Als lunch worden er heerlijke salades opgediend.
Aan het begin en einde van de reis wordt in een pension of hotel overnacht op basis van logies en ontbijt.

De paarden zijn volbloed Arabische en Berber hengsten, sterk en betrouwbaar en speciaal voor deze tochten geselecteerd. U rijdt op een comfortabel randonnée zadel (Engelse stijl). De zadels zijn uitgerust met zadeltassen voor de spulletjes voor overdag. De overige bagage wordt apart vervoerd. Tijdens de trektochten rijden we ongeveer 5 tot 6 uur per dag. U dient een gevorderd ruiter te zijn met ruime buitenrijervaring en de drie gangen goed te beheersen.
Het klimaat in dit gebied en de verschillende routes maken paardrijden het hele seizoen mogelijk. Van mei tot en met oktober kan het in het binnenland erg heet zijn. Dan rijden we meer in de bergen en aan de kust waar vaak een verfrissende passaatwind waait.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten
 • Waarvan eerste en laatste nacht in hotel, overige nachten in tentenkampen
 • Volpension vanaf ontbijt dag 2 t/m lunch dag 7 (incl. 0,25 l. wijn p.p. tijdens het diner)
 • 6 dagen, min. 5 tot 6 uur paardrijden per dag (een enkele dag wat korter door een excursie)
 • Gebruik van tenten en matrasjes
 • Verzameltransfers van en naar de aangegeven luchthaven
 • Deskundige begeleiding/gids (Franstalige gidsen, Engels sprekende begeleider)
 • Bagagetransport

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Ouarzazate (OZZ) of met de bus vanaf Marrakech (5 uur)
 • Overige consumpties en uitgaven
 • Fooien
 • Overige drankjes buiten de maaltijden om