Met de Mongolia Express paardrijden in Centraal-Azië

vanaf € 1.060 BOEK NU


mnmtt1.jpg
mnmtt5.jpg
mnmtt6.jpg
mnmtt21.jpg
mnmtt2.jpg
mnmtt3.jpg
mnmtt4.jpg
mnmtt7.jpg
mnmtt8.jpg
mnmtt10.jpg
mnmtt11.jpg

De Mongolia Express neemt je mee op een trektocht te paard door Centraal-Azië. Op kleine, sterke, felle Mongoolse paarden maak je een korte, maar intense trektocht. Van de 8-daagse reis breng je er 5,5 door in het zadel.

vanaf € 1.060

De Mongolia Express neemt je mee op een trektocht te paard door Centraal-Azië. Op kleine, sterke, felle Mongoolse paarden galoppeer je door het land van Dzjengis Khan. Voor de trektocht worden  unieke zadels gebruikt. Deze zijn zo gemaakt dat ze geschikt zijn voor zowel het Mongoolse paard als de Westerse ruiter. De trektocht is kort, maar intens. Van de 8-daagse reis breng je er vijf en een halve dag van door in het zadel. Dus ook voor wie er heimelijk al lang van droomt, maar door tijd werd tegengehouden, behoort deze unieke ervaring nu ook tot de mogelijkheden.

Paardrijden in Centraal-Azië betekent galopperen over eindeloze hoogvlakten, onder het blauwe dak van de aarde. De landschappen zijn weids en wild. Met je paard galoppeer je over de steppe, draaf je ook door valleien en stap je door dicht beboste gebieden. In de tussentijd ontdek je het nomandenbestaan van de families die hier met hun kuddes geiten, schapen en paarden wonen. De authentieke yak, een langharig rund, zal je ook nog veelvuldig zien.

Na je aankomst in Ulaanbaatar krijg je een korte verzameltransfer naar het punt van vertrek, op de steppe waar je de eerste nacht in Mongolië in een traditionele Mongoolse yurt doorbrengt . De volgende dag kan je nomadentrip beginnen. Op snelle paarden met een uitstekend uithoudingsvermogen rijd je het wilde land in. Tijdens de trektocht overnacht je in tenten.   

Authentieke nomaden begeleiden de tocht, zij worden vergezeld door een Engelstalige tolk voor een optimale communicatie.

Dit arrangement kan geboekt worden met een Engelstalige of Franstalige gids. Zie hiervoor bij de beschikbaarheid op welke datum de Engelstalige of Franstalige gids aanwezig is.

Het Naadam Festival is dit jaar ook weer mogelijk te bezoeken op 11 en 12 juli. Het is mogelijk om dit voor of achter uw paardrijvakantie bij te boeken

Prijs: € 130 p.p.p.n in Double room of € 170 p.p.p.n in single room. De prijs is incl. een gids en groeptransfer. Excl. maaltijden en drankjes en ticket festival.

 

Voorbeeld dagprogramma

Dit arrangement kan geboekt worden met een Engelstalige of Franstalige gids. Zie hiervoor bij de beschikbaarheid op welke datum de Engelstalige of Franstalige gids aanwezig is.

Dag 1
Je Engelstalige tolk wacht op je op het vliegveld in Ulaanbaatar. Een rit naar de vlakte bezaaid met yurts van de rondtrekkende herders volgt. Deze eerste nacht logeer je in een yurt, douches bevinden zich in een nabijgelegen gebouw.

Dag 2 tot en met 6
Aansporen voor de trektocht door de bijzondere landschappen van Midden-Mongolië. Voor deze tocht hebben de organisatoren een fokker geselecteerd die deelneemt aan Naadam races. Hij is lid van de Mongolian Equestrian Federation. Zijn paarden zijn snel, hoewel niet al zijn paarden racepaarden zijn. Gemeenschappelijk is hun uitstekende uithoudingsvermogen. Geleid door een nomadische herder en met de hulp van je tolk, draaf je over steppes, heuvels en valleien. Er zijn ritten over kleine bergen die bedekt zijn met grote bossen. Het tempo van de ritten ligt vrij hoog. Chauffeurs vervoeren de bagage per voertuig, waardoor de paarden niet extra worden belast. En daardoor is het mogelijk lange stukken op de hoogvlakte voluit te galopperen, wat zal voelen als vliegen door het universum. De chauffeurs lunchen met de groep mee en eten ’s avonds ook met de groep mee. Er wordt op de wijdse vlakte gekampeerd, langs een rivier, in het bos waar je de wolven kunt horen en een nacht dichtbij een nomadenfamilie. 

Dag 7
De laatste halve dag van paardrijden breekt aan. Na de picknicklunch volgt de verzameltransfer naar UlaanBaatar waar je de middag de stad kunt verkennen. Een show met traditionele dans, muziek en liederen van Mongolië kan je in de namiddag volgen waarna je op eigen gelegenheid ergens eet. Omdat je terug bent in de bewoonde wereld, overnacht je in een hotel.

Dag 8 
Ontbijt en vroege verzameltransfer naar het vliegveld voor de vlucht naar huis. Vlucht om 07.00 uur.

Vertrekdata (ma) Kamertype 7n *  
15/08/2019  - 22/08/2019
Tent op indeling
€  1.060
05/09/2019  - 12/09/2019
Tent op indeling
€  1.060
04/05/2020  - 21/09/2020
Tent op indeling
€  1.060
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Het Naadam Festival is dit ook weer mogelijk te bezoeken op 11 en 12 juli. Het is mogelijk om dit voor of achter uw paardrijvakantie bij te boeken

Prijs: € 130 p.p.p.n in Double room of € 170 p.p.p.n in single room. De prijs is incl. een gids en groeptransfer. Excl. maaltijden en drankjes  en ticket festival.

 

Data mogelijk te boeken:

Data met Engelstalige gids:
05-09 t/m 12-09 - 4 ruiters, 6 plaatsen

Data met Franstalige gids:
29-08 t/m 05-09 - 1 ruiter, 9 plaatsen
18-09 t/m 25-09 - 2 ruiters, 8 plaatsen

Data 2020,

Elke week mogelijk te boeken tussen 04-05 en 14-09. Aankomst is op maandag, gelieve rekening te houden met een dag eerder vertrek uit Europa.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren. Onder begeleiding van een van de ouders.
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 / Max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek) (tot 4 ruiters, doorgang mogelijk met toeslag)

Kleine groep toeslag: bij 2 of 3 ruiters in een groep kan de tocht toch door gaan tegen een toeslag van € 180 p.p.

Prijs extra overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het Dream hotel of gelijkwaardig in Ulan Bator: € 50 p.p. in een 2pers.kamer, € 80 in een 1pers.kamer.

Eenpersoonskamer is alleen mogelijk op aanvraag voor de nacht in het hotel € 40 p.p.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten
 • Waarvan 1 overnachting in het 2* Dream hotel, of gelijkwaardig, in Ulan Bator, 1 overnachting in een yurtkamp met douches, 5 overnachtingen in tent
 • Volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 8, met uizondering van 1 diner, koffie, thee en water
 • Paardrijden volgens programma
 • Engels en Frans sprekende vertaler en een Mongoolse paardrijgids
 • Kok
 • 4x4 volgwagen voor de bagage
 • Verzameltransfer op de standaard aankomst- en vertrekdag aansluitend aan de vluchten van Turkish Airlines (dag 1 aankomst om 10.30 uur, dag 8 vertrek vlucht om 07.00 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • 1 diner
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Eventueel visum