Wandelen en paardrijden tijdens een avontuurlijke vakantie in Mongolië

vanaf € 1.645 BOEK NU


mnmtt1.jpg
mnmtt2.jpg
mnmtt3.jpg
mnmtt4.jpg
mnmtt5.jpg
mnmtt6.jpg
mnmtt5.jpg
mnmtt6.jpg
mnmtt7.jpg
mnmtt9.jpg
mnmtt11.jpg

Een reisprogramma waarbij we eerst 5 dagen te voet door de Khangai-bergen trekken met prachtige vergezichten en bruisende watervallen. De rest van onze tocht leggen we af in het zadel van Mongoolse paarden.

vanaf € 1.645

Dit reisprogramma is opgebouwd rondom hiking (wandelen in de breedste zin van het woord) en paardrijden. Eerst trekken we gedurende vijf dagen te voet door de Khangai-bergen waar we genieten van prachtige vergezichten en bruisende watervallen. Iedere dag zijn we gemiddeld 5 uren onderweg over bergachtig terrein. 
De rest van onze avontuurlijke tocht leggen we af in het zadel van Mongoolse paarden. Hierbij kunnen we gebruik maken van speciale zadels die geschikt zijn voor deze typische lokale paarden (met hun korte rug). Tegelijk zijn ze comfortabel voor de Westerse ruiters, dankzij onder andere hun lange stijgbeugels.

We trekken door de beroemde Orkhon-vallei, die zelfs een beginnende ruiter de mogelijkheid biedt om lekker te galopperen. Tijdens een trektocht van 4 dagen, brengen we dagelijks circa 5 uren door in het zadel. We overnachten in tenten en in yurts (traditionele Mongoolse tenten).

Een programma geschikt voor wandelaars met een goede conditie en beginnende ruiters.

Dit arrangement kan geboekt worden met een Engelstalige of Franstalige gids. Zie hiervoor bij de beschikbaarheid op welke datum de Engelstalige of Franstalige gids aanwezig is.

Het Naadam Festival is dit ook weer mogelijk te bezoeken op 11 en 12 juli. Het is mogelijk om dit voor of achter uw paardrijvakantie bij te boeken

Prijs: € 130 p.p.p.n in Double room of € 170 p.p.p.n in single room. De prijs is incl. een gids en groeptransfer. Excl. maaltijden en drankjes  en ticket festival.

Voorbeeld dagprogramma

Dit arrangement kan geboekt worden met een Engelstalige of Franstalige gids. Zie hiervoor bij de beschikbaarheid op welke datum de Engelstalige of Franstalige gids aanwezig is.

Dag 1
We worden vriendelijk ontvangen door een Engelstalige gids op de luchthaven van Ulan Bator om 10.30 uur. In de loop van de middag bezoeken we het Museum van de Mongoolse Geschiedenis en het klooster van Gandantegchinlin. We dineren samen in de binnenstad en overnachten er in een hotel.

Dag 2
Na het ontbijt worden we per auto overgebracht naar het Khogno Khan Park. Onderweg stoppen we voor de lunch. We maken onze eerste (korte) wandeling naar het klooster van Ovgon Khiid en door de zandduinen van Elsentasarhaï. Het avondeten en de overnachting vinden plaats in tenten (met matras en douche) in de woestijn.

Dag 3
Vanochtend worden we naar de warmwaterbronnen van Tsenkher gebracht. We genieten er van een heerlijk ontspannend bad in de bronnen. We brengen de nacht door in een kamp met yurts (traditionele tenten). Er slapen 2 tot 4 personen per yurt, in individuele eenpersoonsbedden. We kunnen gebruik maken van een douche en een toilet in een separaat gebouw.

Dag 4-5-6-7
Onze vierdaagse wandeltocht strekt zich uit over de Khangai-bergen die we zullen oversteken in zuidwestelijke richting. Vanaf een hoogte van 2.400 meter hebben we een adembenemend uitzicht over de Orkhon-vallei. We brengen er een bezoek aan onder andere het klooster van Tovkhon, dat een van de meest religieuze plekken is van Mongolië. Daarna wandelen we bergafwaarts door de lariksbossen, terwijl je genieten van de prachtige watervallen. We wandelen 4 à 6 uur per dag. We dineren en overnachten in tenten in de woestijn. Enkel de laatste nacht brengen we door in een yurt van een nomadische familie.

Dag 8-9-10-11
Voor dit tweede deel van de vakantie gaan we op pad met onze Mongoolse paarden. Gedurende vier dagen trekken we door de Orkhon-vallei, waarbij we dagelijks circa 4 à 5 uren in het zadel doorbrengen. Alle benodigdheden voor het ontbijt, de lunch, het avondeten en de overnachting worden door auto’s vervoerd, zodat we dit niet hoeven mee te dragen op de paarden. De eerste drie nachten slapen we in een tent (met matras en douche); de laatste nacht brengen we weer door in een yurt.

Dag 12
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het klooster van Erdene Zuu. Daarna vertrekken we naar de stad Ulan Bator, waar we de rest van de middag doorbrengen. We kunnen er winkelen, wandelen en genieten van een geweldige, traditionele voorstelling met Mongoolse muziek, dans en liedjes. Vanavond kiezen we zelf een plekje om te gaan eten. We overnachten in een hotel.

Dag 13
We worden overgebracht naar de luchthaven van Ulan Bator om 07.00 uur. Het reisprogramma is nu afgelopen.

Vertrekdata (ma) Kamertype 12n *  
24/08/2019  - 05/09/2019
Tent op indeling
€  1.645
07/09/2019  - 19/09/2019
Tent op indeling
€  1.645
04/05/2020  - 21/09/2020
Tent op indeling
€  1.695
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Het Naadam Festival is dit ook weer mogelijk te bezoeken op 11 en 12 juli. Het is mogelijk om dit voor of achter uw paardrijvakantie bij te boeken

Prijs: € 130 p.p.p.n in Double room of € 170 p.p.p.n in single room. De prijs is incl. een gids en groeptransfer. Excl. maaltijden en drankjes  en ticket festival.

Data nog mogelijk te boeken:

Data met Franstalige gids:

07-09 t/m 19-09 - 2 ruiters, 8 plaatsen

Data 2020,

Elke week mogelijk te boeken tussen 04-05 en 14-09. Aankomst is op maandag, gelieve rekening te houden met een dag eerder vertrek uit Europa.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren. Onder begeleiding van een van de ouders.
 • Aantal deelnemers:
  Min.4 / Max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek), Kleine groep toeslag tot 4 ruiters

Bij 2 of 3 ruiters in een groep kan de tocht toch door gaan tegen een toeslag van € 250 p.p.

Prijs extra overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het Dream hotel of gelijkwaardig in Ulan Bator: € 50 p.p. in een 2pers.kamer, € 80 in een 1pers.kamer.

Eenpersoonskamer is alleen mogelijk op aanvraag voor de nachten in het hotel op de eerste en laatste nacht van de reis, € 80 p.p

Inclusief

 • 13 dagen/12 nachten
 • Waarvan 3 overnachtingen in het 2* Dream hotel, of gelijkwaardig, in Ulan Bator, 7 overnachtingen in een 2pers.tent, 1 overnachting in een gasten yurt met een nomadenfamilie, 1 overnachting in een yurtkamp met douches en toiletten
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m het ontbijt op dag 13 (uitgezonderd diner dag 12)
 • Koffie, thee en water
 • Paardrijden en wandelen volgens programma
 • Verzameltransfer op de standaard aankomst- en vertrekdag aansluitend aan de vluchten van Turkish Airlines (dag 1 aankomst om 11.05 uur, dag 13 transfer en vertrek vlucht om 07.00 uur)
 • Engels sprekende vertaler
 • Mongoolse paardrijgids, kok
 • 4x4 volgwagen voor de bagage

Exclusief

 • Heen- en terugreis Ulan Bator (ULN)
 • Diner dag 12
 • Overige drankjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Visum