Paardrijden voor de beginnende ruiter in Limburg

vanaf € 240 BOEK NU


Speciaal beginnersarrangement in Limburg
Speciaal beginnersarrangement in Limburg
Speciaal beginnersarrangement in Limburg
Speciaal beginnersarrangement in Limburg
Speciaal beginnersarrangement in Limburg
Speciaal beginnersarrangement in Limburg

Beginnende ruiters die graag vanaf de paardenrug willen genieten van de natuur, kunnen perfect terecht in het Midden-Limburgse land. Ruiters maken mooie, rustige buitenritten in het nationaal park De Meinweg.

vanaf € 240

Rustig paardrijden in Meinland van Limburg

Bossen met oude eiken en naaldbomen, heidevelden en weide en voor Nederland uniek terrassenlandschap. Welkom in de Meinweg, natuurgebied dat van Nederland doorloopt tot in Duitsland, perfect gebied om te paardrijden. 

De Meinweg behoort tot de twintig nationale parken van Nederland. Behalve natuur kent het een lange geschiedenis. Er zijn bijvoorbeeld vele neolitische vondsten gedaan. Dat wist erop dat het gebied al in de Steentijd – 40.000 jaar voor Christus – werd bewoond. Boeren kwamen zo’n 3000 jaar voor Christus naar de streek waardoor de eerste weiden zijn ontstaan en de eerste grote nederzettingen zijn in de Middeleeuwen ontstaan. 

Het park valt vanwege het unieke karakter onder Europese natuurbeschermingswetgeving.

In deze prachtige omgeving is het mogelijk voor beginnende ruiters volop vanuit het zadel te genieten van deze bijzondere natuur. Onderweg zie je vennen, laagveen, beekdalen en duinen.  

Betrouwbare KWPN’ers, Haflingers, Tinkers en Friezen staan klaar om de mooiste plekken van het ongeveer 1800 hectare grote natuurgebied te laten zien. 

De paardrijtochten worden in stap gereden. Als het verantwoord blijkt en de groep het toelaat, wordt ook een drafje gemaakt. Er wordt met Engelse zadels gereden.

Overnachtingen
Afhankelijk van de beschikbaarheid overnacht je in een van de nette kamers met eigen badkamer of in een van de blokhutten. De blokhutten zijn eveneens voorzien van eigen sanitair. 

Het weekeinde begint op vrijdagmiddag. Het is mogelijk op deze dag van aankomst tegen een meerprijs een paardrijles te nemen. Daarna is het tijd voor het avondeten en de overnachting. De volgende dagen is het tijd om de Meinweg te paard te verkennen. 

Voorbeeldprogramma

Dag 1: 
Ruiters komen aan op vrijdag vanaf 14.00 uur. Wie wil, boekt een paardrijles van 20 euro.. Daarna is er vrije tijd en volgt het diner waarbij van de kleine kaart kan worden besteld. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. Overnachting.

Dag 2: 
Na het ontbijt op zaterdagmorgen wordt het tijd voor de eerste geweldige buitenrit. Deze duurt ongeveer twee uur en voert over ruiterpaden die je al het moois van dit speciale deel van Limburg laten zien. Voor de lunch (niet inbegrepen) ben je terug bij het hippisch centrum.

Dag 3: 
Zondagmorgen stijg je na het ontbijt op voor een nieuwe tocht die je door andere delen van het Meinland voeren. Wie weet rijd je ook een stuk in draf door het bos en over de terrassen. Deze zondagrit duurt eveneens twee uur en je bent aan het begin van de middag weer terug. De zondagmiddag is geheel vrij te besteden, tot het vertrek van 16.00 uur.

Vertrekdata (vr) Kamertype 2n *  
01/10/2021  - 31/12/2022
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  320
€  240
€  240
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Of het een kamer (op indeling) of blokhut wordt is afhankelijk van de beschikbaarheid. Dit wordt bekeken en besproken na de reservatie.

Data 2021

Het gehele jaar door mogelijk te boeken, aankomstdag is vrijdag vanaf 14.00 uur

De maanden september en oktober zijn vol.

Weer plaats vanaf 12 november

 

 

Praktische info

Niet ruiters ook welkom € 140 p.p op basis van halfpension.

Inclusief

  • 5 dagen / 4 nachten of 3 dagen/2 nachten in een eigen blokhut met eigen sanitair of een eigen kamer in de B and B van de manege
  • Op basis van Halfpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek
  • 2 dagen paardrijden, 2 uur per dag. Voornamelijk in stap met indien mogelijk een enkele draf.
  • Begeleiding van een ervaren gids

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Lunches
  • Drankjes
  • Extra paardrijles op vrijdag € 20 p.p
  • Toeristenbelasting € 1.70 p.p.p.n
  • Reisverzekering