Zeb-tour trektocht door de Noorse bergen


Daag je avontuurlijke ziel uit met deze paardrijtrektocht die je diep de Noorse Bergen invoert. Steile klimtochten die je leiden naar plaatsen waar je het adembenemende landschap kunt zien.

Gevorderde beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.097

Daag je avontuurlijke ziel uit met deze paardrijtrektocht die je diep de Noorse Bergen invoert. Bewonder de feeërieke en overdonderende watervallen en rijd langs heerlijk helder water in de beekjes die eruit voortvloeien. Je IJslandse paard weet zeker waar hij zijn hoeven neerzet op de paden en de gids die je begeleidt zorgt voor een inspirerende trektocht te paard. Aangeraden wordt wel aan je conditie te werken voor je aan deze trektocht begint. Is die al in orde, dan kun je gewoon op het vliegtuig naar Trondheim stappen waar je wordt opgehaald en vervoerd naar je paard en het startpunt van de rit. Deze trektocht laat je zien wat hoge bergen met scherpe punten precies inhouden. Steile klimtochten die je leiden naar plaatsen waar je het adembenemende landschap kunt zien.

Voorbeeld trektocht:
 
Dag 1 
Aankomst in Trondheim, verzameltransfer naar het beginpunt van de trektocht. Eerste pick-up is om 13.00 uur, de tweede om 17.00 uur. Kennismaking met je gids die een korte uitleg geeft over de trektocht die we de komende week gaan maken en dan is het tijd om kennis te maken met de IJslanders. Je gaat voorrijden, zo weet de gids hoe je rijdt en heb jij door hoe je paard loopt. Diner in de herberg.

Dag 2 
Opzadelen en voeten in de beugels, we rijden uit naar de berghut in Nedalel. Op weg naar deze innemende plek lunchen we in een weiland langs een beekje. We gaan een kampvuur bouwen waarboven we koffie en thee kunnen maken en aan elkaar en de paarden kunnen wennen. We eindigen onze dag met een traditioneel Noors diner.

Dag 3 
We rijden langs de bergkam van het berggebied Sylene (de Priemen) en genieten van magnifieke uitzichten op het Noorse landschap dat door de eeuwen heen maar weinig is veranderd. De steile klim zal de lunch ons nog beter doen smaken dan normaal en de paarden zullen extra genieten van een pauze. Na de rust zadelen we weer op voor een levendige middagrit die leidt naar de grote hut in Storekivollen aan het Essand meer. Na een lange tolt langs de zanderige oevers van het meer keren we terug naar de hut voor een heerlijk huisgemaakt diner. 

Dag 4 
We blijven ver weg van de bewoonde wereld en gaan dieper de wildernis in. We zullen veel stroompjes doorkruisen in onze klim. Het hoogste punt dat we passeren in deze tocht ligt op 1 kilometer boven zeeniveau. Als we geluk hebben zien we rendieren en fazanten die van nature voorkomen op de Noorse toendra. Diner en overnachting in het gezellige vakantiehuisje Schultz. 

Dag 5 
Vanaf Schultz dalen we rustig af door lieflijke, ongerepte natuur en we rijden over uitdagende rotsachtige heuvels. We pauzeren voor een lunch. De middagrit voert door de zachte schoonheid van heuvels en valleien naar Ramsjo. Dit huisje ligt langs de oevers van het meer Ramsjo met uitzicht op de Fongen berg. Diner en overnachting in het huisje van Ramsjo.

Dag 6 
De tocht van vandaag voert van Ramsjo terug naar Storekivollen, een tocht door sprookjesachtige landschappen. Aan het einde van de rit kan je een duik nemen in het Essand meer.

Dag 7 
Alweer de laatste dag van de Scandinavische trektocht te paard. Geniet in aanloop naar de confrontatie met de geciviliseerde wereld nog volop van de bossen en bergen die je omringen. In het fijne hotel zal je de menselijke wereld en het afscheidsdiner ook weer waarderen terwijl nog nageniet van de trektocht.

Dag 8 
Na het ontbijt is het tijd voor de verzameltransfer naar het vliegveld van Trondheim.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
15/08/2021  - 22/08/2021
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  1.097
€  1.157
03/07/2022  - 10/07/2022
Diverse accomodaties - 1 pers
Diverse accommodaties
€  1.191
€  1.131

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Noorse Kronen 2022 NOK 13300
Eenpersoonskamertoeslag NOK 700 p.p (alleen eerste en laatste nacht mogelijk)

Kamertype

7n *


15/08/2021  -  22/08/2021

Diverse accommodaties

1.097

Diverse accomodaties - 1 pers

1.157

03/07/2022  -  10/07/2022

Diverse accomodaties - 1 pers

1.191

Diverse accommodaties

1.131


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Noorse Kronen 2022 NOK 13300
Eenpersoonskamertoeslag NOK 700 p.p (alleen eerste en laatste nacht mogelijk)


Data 2022

03-07 t/m 10-07 - nog enkele plaatsen

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 KG
 • Leeftijd:
  Min. 10 jaar onder begeleiding van ouders
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5 en max 17 ruiters en twee gidsen (3 weken voor vertrek)

Eenpersoonskamer is mogelijk te boeken op aanvraag, maar is alleen mogelijk op de eerste en laatste nacht in het hotel.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten arrangement
 • Eerste en laatste nacht in hotel in tweepersoonskamer, tijdens de tocht overnachting in hutten op indeling (slaapzakaccommodatie)
 • Volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • 7 dagen paardrijden, waarvan 6 dagen 4-6 uur per dag, 1e dag korte kennismakingsrit
 • Bagage in zadeltassen
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar luchthaven Trondheim
 • Verzameltransfer luchthaven Trondheim (om 13.00 en 17.00 uur) NOK 1400 ter plaatse betalen
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Reisverzekering