Alentejo-kusttocht te paard in Portugal

vanaf € 1.460 BOEK NU


Alentejo kust trektocht te paard
Alentejo kust trektocht te paard
Alentejo kust trektocht te paard
Alentejo kust trektocht te paard
Alentejo kust trektocht te paard
Alentejo kust trektocht te paard
Alentejo kust trektocht te paard
Alentejo kust trektocht te paard
Alentejo kust trektocht te paard
Alentejo kust trektocht te paard
Alentejo kust trektocht te paard

De Alentejo-kusttocht te paard neemt je mee langs de Costa Azul. Deze trektocht kan in beide richtingen gereden worden, van het strand de heuvels in of andersom. Je rijdt met goed getrainde Lusitano’s en Lusitano-kruisingen.

vanaf € 1.460

Portugal, het land van de Lusitano. Galopperen over eindeloze stranden, door bossen, over velden. Genieten van het afwisselende landschap, de warme zon en de zuiderse keuken.

Deze trektocht voert je door Alentejo, een regio ten zuiden van Lissabon en ten noorden van de toeristische Algarve. Er wordt grotendeels in de buurt van de kust gereden. Door de aanwezigheid van de Atlantische oceaan wordt het nooit té heet. Alentejo is een landelijke regio, met veel onverharde wegen die uitnodigen om te galopperen. Het landschap varieert: kurkeiken, eucalyptusbossen, velden met wilde voorjaarsbloemen en natuurlijk het strand. Dit is geen drukke regio: vaak heb je het strand voor jezelf en soms rijd je meer dan een uur zonder iemand tegen te komen.

Onze partner in Portugal heeft meer dan 10 jaar ervaring met de organisatie van deze trektochten. De gids spreekt Engels, Frans en Portugees. Hij was lesgever klassieke dressuur aan de gerenommeerde rijschool Alcainça, maar koos voor de vrijheid van trektochten. Daar deelt hij graag zijn liefde voor de standvastige Lusitano’s, en voor dit mooie stukje Portugal, met de ruiters.

De Alentejo-kusttocht neemt je mee langs de Costa Azul, de blauwe westkust van Portugal. Die is minstens even mooi als de bekende Algarve, maar hier zijn er veel minder toeristen, minder hoogbouw, veel meer authenticiteit. De Alentejo-kusttocht kan je in twee richtingen doen: van noord naar zuid begin je de week met een strandrit en eindig je op een heuvel met kilometers vergezicht op de omgeving. Kies je voor de trektocht van zuid naar noord, is het programma hetzelfde, maar de volgorde verandert. We geven hierbij het programma voor de trektocht van noord naar zuid weer.

Je rijdt met Lusitano’s en Lusitano-kruisingen die getraind werden voor trektochten. De zadels zijn militaire zadels met een zachte cover. Aan de zadels is ruimte voor een flesje water (door de organisatie voorzien). Een volgwagen organiseert de picknicklunches en het transport van de bagage. Vegetarische maaltijden zijn mogelijk indien dit op voorhand wordt gemeld. Op donderdag (bij de zuid-noord tocht op woensdag) wordt er maar een halve dag gereden. Dan bezoek je het pittoreske vissersdorpje Vila Nova de Milfontes.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamers meestal met eigen badkamer in middenklasse hotels, pousada’s, landhuizen (3 tot 4 verschillende lokaties per tocht)
  • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt (incl. water, tafelwijn en frisdrank bij lunch, water bij diner)
  • Verzameltransfer vanaf luchthaven Lissabon om 17.30 uur, vertrek 10.30 uur naar luchthaven
  • 6 dagen paardrijden, 4 tot 6 uur per dag
  • Engels en franstalige begeleiding

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Overige drankjes
  • Transfers op andere dan vastgestelde tijden
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Fooien