Ontdekkingstocht te paard naar de Beloucha berg in Siberië


Deze trektocht te paard in Siberië laat de mysterieuze natuur van de taiga zien. Deze trektocht te paard laat de mysterieuze natuur van de taiga zien. Je rijdt over een prachtige bergketen met heldere meren....

Gevorderde beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 2.547

Ontdekkingstocht te paard naar de Beloucha berg in  Siberië
Ruiters met hang naar het onbekende opgelet: In het zomerseizoen van 2020 wordt in Siberië een adembenemende trektocht te paard gehouden. Op lokale paarden, Russische dravers, Orlow dravers en kruisingen met stokmaten van ongeveer 150 cm. trek je over de oeroude taiga. Dit afwisselende landschap is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco. 

 Paardrijden op woeste taiga van Siberië

In het zuidelijke midden van Siberië ligt het Altai gebergte. Siberië is voor een groot deel nog on-ontsloten gebied. Dat maakt het des te avontuurlijker om te paard te verkennen. Deze trektocht te paard laat de mysterieuze natuur van de taiga zien. Je rijdt over een prachtige bergketen met heldere meren, door diep uitgesleten bergkloven, langs eeuwenlang stromende rivieren en je wandelt naar een overweldigende waterval.

De tocht is alleen geschikt voor ruiters met een goede conditie en buitenrij ervaring in de bergen, omdat de tocht naar hoogten van boven de 3 kilometer voert. Er wordt in een rustig tempo over ruig terrein gereden. Op sommige delen van de route dien je naast je paard te lopen.

De overnachtingen hebben plaats in tweepersoonkamers in hotels, in meerpersoonskamers in datsja’s (zomerverblijven) en gedurende de eigenlijke paardrijtrektocht in tweepersoonstentjes.

 

Voorbeeld dagprogramma trektocht in de Altaïbergen in Siberië:

Dag 1: 
Aankomst en na een gezamenlijk ontbijt transfer van 4,5 tot 5 uur richting de bergen. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch en voor bezoek aan een museum over de zijderoute om kennis te maken met de geschiedenis van het gebied. Hotelovernachting in Gorno-Altaisk.

Dag 2:  
Bezoek aan het nationaal museum waar een unieke collectie van geschiedenis en cultuur bewaard is gebleven. Transfer per mini-bus naar Tyungur. Onderweg is er een lunch-stop, waarna wordt doorgereden naar het pension. De traditionele Altai-schotel vormt het welkomstdiner. Gelegenheid om naar het Russische badhuis te gaan om te ontspannen van de lange autorit. Overnachting in een datsja.

Dag 3: 
Gereed maken voor de trektocht. In de morgen is er eerst een uitgebreide briefing en dan: Op weg naar de paarden. Kennismaking met de paarden en gewend raken aan de regels tijdens de trektocht. Bepakking die onderweg niet mee hoeft, kan tegen een meerprijs in de bagageruimte worden achtergelaten. 
Het eerste deel van de tocht voert over de Kuyuzak-pas. Deze route op 1533 meter hoogte is niet moeilijk: De weg is effen en lang, er wordt onder de boomgrens geklommen en afgedaald. Na18 kilometer te hebben paardgereden, is het in de vroege avond tijd het kamp op te zetten op onze kampeerplek langs de rivier. Ontspannen en diner.

Dag 4: 
Vandaag rijden we door het Belucha gebied waar we genieten van het uitzicht op de omringende bergen. Dit is een dag waarop je de mooiste foto’s kunt maken, met de bergen als achtergrond tegen de paarden aan. Na de fotostop daalt route vervolgens lichtjes langs het riviertje Oroktoy. Eindbestemming van deze dag is het Tukhman kampeerterrein, door een steile heuvel beschermd tegen weersinvloeden. Een fijne plek om na 14 kilometer paardrijden de tenten op te zetten.

Dag 5: 
Deze dag  gaan we een lange afstand afleggen die ons naar het Guldyarye meer brengt. We rijden op 2150 meter hoogte. Over de glooiende heuvels van de bergkam rijden we naar het nationaal park Saylyugemsky. Onderweg genieten we van het rijden over Alpenweiden en worden we getrakteerd op het schitterende panorama  van de bergkam van Katun. We zien bizarre rotsformaties en kliffen die wel lijken op ruïnes van oude forten. In dit gebied zijn geen grote hoogteverschillen, we rijden op een gemiddelde hoogte van 2100 meter. De dagtocht beslaat 18 kilometer. Tentovernachting.

Dag 6: 
De dagtocht van vandaag begint met een korte klim. Daarna vervolgt de route langs een mooie rotspartij die lokaal het ‘Kasteel van de geesten’ wordt genoemd. Deze wonderlijke rotspartij is ontstaan door erosie. Beneden in de bergkloof rijden we naar een post bij een beek. Vanaf dit punt maken we een wandeltocht van ongeveer twee uur naar de overweldigende Tekelyu waterval, het is de tweede hoogste waterval in de omgeving. Het water stort 60 meter naar beneden. Tekelyu betekent: ‘woonplaats van de berggeiten’. Na het bezoek aan Tekelyu rijden we naar onze bestemming van de dag: het Akkemmeer. We hebben 17 kilometer paardgereden en slaan onze tenten vlakbij een kampeerterrein in de bergen op met uitzicht over het Beloucha massief..

Dag 7: 
De paarden hebben vandaag een dagje rust en wij maken een prachtige wandeltocht door een gebied dat de gids aan de hand van het weer en de groep bepaalt. De omgeving biedt mooie wandelroutes in bijvoorbeeld de Vallei van de Zeven Meren, de Yarlu vallei of het Meer van de Geesten. Tegen een meerprijs kunnen we gebruikmaken van het badhuis op het kampeerterrein.

Dag 8: 
Vandaag gaan wij weer te paard en maken ons op voor een tocht over een 1A- geclassificeerde pas met de naam Kara Turek, vertaald uit het Altai: het Zwarte Hart. We rijden op een hoogte van 3060 meter. Boven op het plateau kan je 360 graden om je heen kijken en je laten verbazen door de overweldigende schoonheid van de adembenemende omgeving. De pittoreske valleien en de rivieren die er doorheen stromen zijn mooi zichtbaar en natuurlijk is de geweldige bergketen Belukhal te zien. We dalen af naar de smaragdgroene Kucherla rivier waar wij ons kampeerterrein met badhuis vinden. We hebben 18 kilometer te paard afgelegd.

Dag 9:
We rijden langs de rivier Kucherla en stoppen even bij de Kuylyu grot. Hier zijn rotstekeningen uit het Stenen Tijdperk te bezichtigen. “s Avonds keren we terug naar het kamp in Tuntgur waar iedereen kan genieten van het badhuis en het afscheidsdiner waarvoor een schotel uit de Altai keuken wordt bereid. Op deze laatste dag van de trektocht hebben we 22 kilometer paardgereden.

Dag 10: 
Transfer naar Gorno. Onderweg op de Seminsky pas gelegenheid om unieke Siberische souvenirs te kopen.   

Dag 11:
Transfer naar Barnaul. Mogelijkeheid om onderweg te stoppen in Sristki, het geboortedorp van de beroemde Russische schrijver Shukshin. Wandeling naar een uitkijkpunt met prachtig panorama op de Katun en de voet van de Altai. Afscheid van de Altai bergen. Aankomst in Barnaul en hotelovernachting. 

Dag 12: 
Transfer naar het vliegveld.

 

Vertrekdata Kamertype 11n *  
19/06/2021  - 30/06/2021
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  2.547
€  2.774
02/07/2021  - 13/07/2021
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  2.547
€  2.774
16/07/2021  - 27/07/2021
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  2.547
€  2.774
13/08/2021  - 24/08/2021
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  2.547
€  2.774

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer alleen mogelijk in hotels en Datsja's, in totaal 9 nachten. Overige 2 nachten zijn in meerpersoonskamers!

Kamertype

11n *


19/06/2021  -  30/06/2021

Diverse accommodaties

2.547

Diverse accomodaties - 1 pers

2.774

02/07/2021  -  13/07/2021

Diverse accommodaties

2.547

Diverse accomodaties - 1 pers

2.774

16/07/2021  -  27/07/2021

Diverse accommodaties

2.547

Diverse accomodaties - 1 pers

2.774

13/08/2021  -  24/08/2021

Diverse accommodaties

2.547

Diverse accomodaties - 1 pers

2.774


(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer alleen mogelijk in hotels en Datsja's, in totaal 9 nachten. Overige 2 nachten zijn in meerpersoonskamers!

Data 2021

19-06 t/m 30-06
02-07 t/m 13-07
16-07 t/m 27-07
13-08 t/m 24-08

Praktische info

 • Ervaring:
  Minimaal gevorderde beginner met een uitstekende conditie en bergervaring
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 10 ruiters ( 2 maanden voor vertrek)

Internationaal paspoort (bij vertrek uit Rusland nog minstens 6 maanden geldig met 2 lege pagina's) en visum (minimaal 2 maanden voor vertrek aanvragen)

Inclusief

 • 12 dagen / 11 nachten waarvan 3 in tweepersoonskamers in hotel, 2 nachten in meerpersoonskamers in Datsja’s , 6 nachten in tweepersoonstent. Eenpersoonskamer alleen mogelijk in hotels en Datsja's
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag lunch t/m laatste dag ontbijt, exclusief lunch 11e dag
 • 6 dagen paardrijden, waarvan 1 dag 3 ½ tot 4 uur, 5 dagen 5 tot 6 ½ uur, totaal ong. 120 m
 • Verzameltransfer luchthaven Barnaul ( aankomen voor 06.30 uur ’s ochtends, vertrek voor 11.00 uur ’s ochtends)
 • Uitnodigingsbrief voor visum
 • Engels – en Duitstalige begeleiding
 • Bagagetransport in zadeltassen en op pakpaarden

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Barnaul)
 • Visum
 • Warme slaapzak en isolatiematje
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering