Trektocht ‘Nationaal Park Tara’ te paard op Servische Balkan


Deze trektocht te paard voert je door het Nationale Park Tara dat in de Dinarische Alpen in Servië ligt. In een week tijd beleef je een schitterend avontuur dat je door een andere wereld voert

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.282

Deze trektocht te paard voert je door het Nationale Park Tara dat in de Dinarische Alpen in Servië ligt. In een week tijd beleef je een schitterend avontuur dat je door een andere wereld voert en waar soms stukken uit een ver verleden nog tastbaar aanwezig zijn. Zeer uiteenlopende paarden met alle fijne karakters wachten om deze tocht met je te gaan maken.

Paardrijden in fascinerende Dinarische Alpen

De Dinarische Alpen, ofwel Dinaridi, liggen langs de Adriatische Zee en herbergen onder meer de Povlen bergen in het oostelijk deel van de Dinaridi. Je rijdt in heuvelachtig gebied gelegen op 1000 meter boven zeeniveau. De paardrijtocht voert ook over terrein met prachtige vergezichten en je trekt door het wonderschone Nationaal Park Tara met bijzondere flora en fauna.

De eerste gids begeleidt al acht jaar groepen ruiters op deze avontuurlijke tochten die zich afspelen in fascinerend, afgelegen gebied. Hij brengt je op een bijzondere manier in aanraking met de dieren en de speciale landschappen in dit deel van de Balkan. De tweede gids weet alles over de historie van het gebied. De derde gids is de man van de praktische inslag en kan elke denkbare situatie aan. Alle drie de gidsen zijn echte allrounders en zorgen ervoor dat je een onvergetelijke trektocht beleeft.

Onderweg overnacht je in uiteenlopende comfortabele accommodaties waar je ook dineert. Er worden lokale Balkan-schotels geserveerd.

Onder meer een Balkan bergpaard, een Servische Pinto en een Hongaars-Haflinger kruising behoren tot de groep van negen geselecteerde paarden die deze tochten rijden. Ze hebben alle betrouwbare karakters, zijn sterk en hebben een uitstekend uithoudingsvermogen. Wat wil je als ruiter nog meer? Het devies luidt dus: Op naar de Povlen bergen in de Dinarische Alpen en verwonder je over de schoonheid van deze streek. Je beleeft een mooi avontuur waaraan je nog met veel plezier veel zult terugdenken.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1:

Dag van aankomst waarop je vanaf het vliegveld wordt opgehaald en naar de eerste accommodatie, een boerderij, wordt gebracht. Deze ligt op een hoogte van bijna 1000 meter in de Povlen bergen, gelegen in het oostelijke deel van de Dinaridi, de Dinarische Alpen. Op weg naar je onderkomen bezoek je een nederzetting die sinds de Bronzen Tijd bestaat, het dorp Taor. Daarna reis je verder. Het diner staat al klaar als je aankomt bij de boerderij. Na het diner is er nog genoeg tijd om te acclimatiseren en de paarden te leren kennen.

Dag 2:

De paardrijtocht kan beginnen. We rijden door frambozenvelden, weilanden en dichte bossen naar Kostojevici. De beklimming van steile paden wordt beloond met magnifieke uitzichten op plekken waar tijd en ruimte elkaar ontmoeten. De wilde natuur wekt een uniek gevoel op en geeft je een blij, verlicht gevoel in je lichaam.

Dag 3:

Na een overnachting in een gezellige boerderij voert de tocht van vandaag naar Kostovici bij Bajina Basita en verder. Je rijdt langs de mooie rivier Drina. Deze vormde de grens tussen verschillende oude beschavingen. Zo was de Drina de natuurlijke grens tussen onder meer de Kelten en de Illyrians en tussen het Romeinse en Byzantijnse Rijk, maar ook tussen christenen en paganisten. Er gaat een tijdloze energie uit van de rivier. Gecombineerd met de rust van de paarden, zal je een fijne kalmte ervaren.

Dag 4:

Deze dag rijden we het Nationale Park Tara in. Dit staat bekend om zijn exotische coniferenbos en zeldzame coniferensoorten. Daarnaast komen er zeldzame diersoorten voor, zoals de uil-arend en de gouden arend. Ook vormt dit gebied de habitat voor wilde dieren zoals de lynx, de bruine beer en de wolf. Otters en marters voelen zich hoer eveneens thuis. De berg Tara is archeologisch bekend als de oudste plaats waar metaal werd bewerkt. Die tijd gaat terug tot 3600 jaar voor Christus. Na een bijzondere tocht door prehistorische gebieden en wilde natuur kan je een duik nemen in het meer Zaovine. (Neem dus zwemkleding mee).

Dag 5:

De paardrijtocht gaat verder door het Nationale Park Tara dat doordrongen is van de heerlijke coniferen-lucht en –geluiden. Onderweg zien we kleine berghutten, maar we zien ook verschillende mensen, echte ‘highlanders’. Zij lijken wat afstandelijk in hun verschijningsvorm, maar als je eenmaal kennis hebt gemaakt, zal je merken dat zij erg warm en hartelijk zijn.

Dag 6:

Zo langzaamaan verlaten wij het Tara-gebied en rijden we weer richting ons onderkomen via Seca Reka. We genieten van prachtig zicht op ontelbare valleien en bergen die in de verte liggen. Als het helder weer is, kunnen we zelfs de Durmitor zien, de hoogste berg van buurland Montenegro. De Durmitor maakt ook deel uit van de Dinarische Alpen.

Dag 7:

Vanuit Seca Reka beginnen wij aan de laatste etappe die ons terugbrengt naar de eerste accommodatie. We stoppen bij de waterbronnen van Taor. Er ontspringen veel waterstroompje in dit gebied van zacht leisteen. In de winter is het water relatief warm en in de zomer koel. Op warme zomerdagen is het heerlijk om het water even in te gaan. In vervlogen dagen kende dit gebied zo’n twintig watermolens. De meeste zijn verdwenen, maar er staat er nog een die je meeneemt naar de oude dagen. Het vers bereide eten en het goede humeur van de molenaar bepalen de sfeer en leefstijl in dit hooggebergte. Na ons bezoek aan de molenaar sporen wij de paarden aan en rijden naar ons onderkomen. Als we weer terug zijn, genieten we van het diner met een brandy.

Dag 8:

De dag van het afscheid is aangebroken. Neem nog even goed afscheid van je paard voor je aan je reis naar het vliegveld voor je terugvlucht begint.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
24/08/2024  - 31/08/2024
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.282
€  1.282
€  1.442
Boek nu
07/09/2024  - 14/09/2024
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  1.442
€  1.282
€  1.282
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

7n *


24/08/2024  -  31/08/2024

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.282

2 pers kamer (Twin)

1.282

1 pers kamer (Single)

1.442

07/09/2024  -  14/09/2024

1 pers kamer (Single)

1.442

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.282

2 pers kamer (Twin)

1.282


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2024

24-08 t/m 31-08

07-09 t/m 14-09

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95kg.
 • Leeftijd:
  Minimaal 16 jaar (van 12 tot 16 jaar onder begeleiding van ouder of vertegenwoordiger)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen, 7 nachten
 • Volpension vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag ontbijt. incl 1 glas wijn of bier bij de maaltijden
 • 6 dagen paardrijden
 • Engelstalige begeleiding,
 • Bagagevervoer in volgwagen,
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Belgrado.

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar de luchthaven van Belgrado
 • Overige drankjes
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Privetransfer € 60 voor transfer na 16.00 uur op aankomstdag
 • Reis-/annuleringsverzekering