Mini-trektocht te paard in de Zuidspaanse bergen

vanaf € 675 BOEK NU


Sulayr trektocht te paard in zuid-spanje, andalusie
Sulayr trektocht te paard in zuid-spanje, andalusie
Sulayr trektocht te paard in zuid-spanje, andalusie
Sulayr trektocht te paard in zuid-spanje, andalusie
Sulayr trektocht te paard in zuid-spanje, andalusie

Wel zin, maar niet zoveel tijd om op paardrijvakantie te gaan? Dan biedt deze standplaatsvakantie met een tweedaagse trektocht te paard de oplossing. In de Spaanse bergketen in het Zuidspaanse Anadalusië

vanaf € 675

Wel zin, maar niet zoveel tijd om op paardrijvakantie te gaan? Dan biedt deze standplaatsvakantie met een tweedaagse trektocht te paard de oplossing. Op betrouwbare en voorwaartse PRE’s, Andalusische Arabieren en verschillende kruisingen sportpaarden rijd je drie dagen door de grootse bergen van de Sierra Nevada. De eerste dag keer je terug naar stal, de volgende twee dagen maak je een kleine trektocht. Een fantastische ervaring die je nog lang zal heugen.

De Sierra Nevada is de Spaanse bergketen in het Zuidspaanse Anadalusië met altijd besneeuwde bergtoppen. Het gebied telt liefst zestien bergen die boven de 3 kilometer hoog zijn. De hoogste berg draagt de naam Mulhacen en is 3486 meter hoog. Deze reus zullen wij onderweg ook zeker ontmoeten. Verder laat de route je de mooie, oude, bossen zien, hoge open weiden en de bijzondere cultuur die hier in de bergen ligt verscholen. Op slingerpaden, brede bospaden, smalle paden rijden we over zeer gevarieerd terrein. Van open zomerweiden boven de boomgrens tot de wonderlijke valleien, te paard kom je overal.

De paarden leven in hooggelegen stallen en kennen het  gebied op hun duimpje. Daardoor lopen ze zelfverzekerd met je door de bergen. Wie benieuwd is naar de stokmaten van de paarden: deze variëren van 1.45 tot 1.63 meter. Met deze grootte kunnen ze zich goed door het veeleisende gebied bewegen.

Ruiters zitten comfortabel in alle gangen, stap, draf en galop. Er wordt ook veel geklommen en gedaald, waardoor de tocht niet een waanzinnig hoog tempo kent, maar over de brede, gelijkmatige bos- en ruiterpaden hebben we verschillende mogelijkheden om te galopperen. Wanneer de kansen om in galop te gaan zich voordoen, worden deze zeker gegrepen.  

Bij de reis zijn vier overnachtingen in eenvoudige, maar comfortabele onderkomens inbegrepen. Drie nachten logeer je in een  hotel in de buurt van de paardenstallen. Tijdens de mini-trektocht overnacht je in een hotel in het witte bergdorp Trevelez. Onderweg picknick je in de gezonde berglucht. Op de dag van aankomst is een gezamenlijk diner inbegrepen. Op de andere dagen dineer je op eigen gelegenheid. 

Inclusief

 • 5 dagen, 4 nachten in goed verzorgde tweepersoonskamers met eigen badkamer, op indeling
 • 2 diners, halfpension (hier ontbijt en picknicklunch) vanaf dag 2 het ontbijt t/m dag 5 ontbijt, incl. tafelwijn en water bij picknicklunch en 2 diners
 • 3 rijdagen, ongeveer 5 a 6 uur uur per dag
 • Transport van de bagage tijdens de trektochtdagen
 • Begeleiding van een Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis: vlucht naar Malaga
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Malaga. Op aankomstdag verzameltransfer om 16.00 (2020: 17.00uur), op de dag van vertrek na het ontbijt rond 07.00 uur, vlucht na 12.00 uur terug. € 45,- p.p enkele reis.
 • Prive transfer mogelijk vanaf Granada, op aanvraag mogelijk
 • Reisverzekering
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • 2 x diner