Drie landen tocht

Een spannende paardijtocht van ruim 350 kilometer, vanaf de kust aan de Middellandse Zee tot diep in de Pyreneeën. Een rit in het zadel door 3 landen met geweldige ritten in galop tot onvergetelijke zwempartijen in meren...

Spanje - Catalonië
Vanaf € 3890
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een paardijtocht van ruim 350 kilometer. Een spannend traject vanaf de kust aan de Middellandse Zee tot diep in de Pyreneeën. Een rit in het zadel doorheen 3 landen. Dit reisprogramma biedt zonder enige twijfel een van de spannendste paardrijtochten in Europa. Het is de gedroomde vakantie voor ervaren ruiters met een drang naar avontuur. We overnachten in de buitenlucht, heel ver van de bewoonde wereld. We trekken met onze paarden vanaf zeewaterpeil tot een hoogte van meer dan 2.500 meter. Van geweldige ritten in galop tot onvergetelijke zwempartijen in natuurlijke meren; deze paardenvakantie overtreft alles wat je verwacht van een mediterrane vakantie in het zadel.
In het zadel genieten van een adembenemend berglandschap. Deze ruitervakantie van 13 dagen staat garant voor onvergetelijke paardijtochten. We trekken langs
steile bergwanden, door weelderig begroeide bossen en over onmetelijke bergweides. We ontdekken de mooie natuur van Cap de Creus, de bergen van Garrotxa en de fascinerende Pyreneeën. We overnachten meestal in tenten onder de prachtige sterrenhemel, nu en dan afgewisseld met een kleine berghut met douchefaciliteiten. Stapvoets, dravend of galopperend, door onstuimige rivieren en langs natuurlijke bergpassen; het ene avontuur volgt het andere op. Een Europese vakantie te paard zonder gelijke!

Het voorbeeld dagprogramma

Dag 10:

Draven en galopperen naar het land van de Katharen. Vandaag draven en galopperen we over de vruchtbare vallei van Cerdanya. We trekken met onze paarden door de onstuimige rivier De Ter en komen dan aan in het land van de Katharen. We genieten van de avond en de nacht in een van de mooiste valleien van de Pyreneeën.

Dag 1:

Ontvangst en verfrissende duik in de Middellandse Zee We worden opgehaald op de luchthaven en overgebracht naar ons hotel aan de kust. We ontmoeten er onze reisgenoten en genieten meteen van het vakantiegevoel met een verfrissende duik in de Middellandse Zee.

Dag 11:

Tweedaagse klim in het zadel naar 2.500 meter hoogte. We bereiden ons voor op een spannende klimtocht naar een hoogte van maar liefst 2.500 meter. We worden voor deze avontuurlijke inzet beloond met een spectaculair uitzicht over een immens meer. Onderweg stoppen we voor een lekkere picknick, een frisse duik in het meer en een relaxte siësta. Hier zijn we in de Hof van Eden! Op een uitgestrekte plek, midden in de Hoge Pyreneeën, slaan we onze tenten op voor de nacht.

Dag 2:

Na een uitgebreid ontbijt maken we kennis met onze paarden en maken ons klaar voor het avontuur. We verlaten de kust en rijden naar het alberta gebergte met een fantastisch uitzicht over de ruige kustlijk van de Costa Brava. Onder schaduwrijke bomen wacht ons onze eerste picknik. De namiddag biedt ons een adembenemend uitzicht op de franse en de catalnaanse kust. Dennebossen, wijngaarden en olijfboomgaarden kenmerken het mediterrane landschap. Vervolgens bereiken we een klein bergdorpje. Hier brengen we de nacht door in een oud kasteel. Voor het diner bezoeken we een lokale bar met heerlijke catalaanse gerechten

Dag 12:

Naar het hoogste punt van de route. Na het ontbijt wachten ons een enkele pittige bergwandelingen in het zadel die ons naar een bergmeer brengen waar we stoppen voor een picknick. In de loop van de middag zetten we onze paardrijtocht verder naar het hoogste punt van onze paardijtocht op wel 2.600 meter. Hier wacht een adembenemend uitzicht over de Serra de Cadi. Met een onvergetelijke herinnering rijker, trekken we vervolgens weer bergafwaarts. Aan het einde van de dag nemen we afscheid van de paarden. We gaan naar een charmant landhuis voor het diner en de overnachting.

Dag 3:

Landinwaarts te paard door de lagere Pyreneeën. Na een lekker ontbijt verfrissen we ons in het heldere water van de rivier de Gorges. Daarna trekken we met onze paarden verder landinwaarts door de dennenbossen en wijngaarden bij de Alt Emporda. We picknicken aan een meer en rijden langs een stuwmeer. We maken kennis met het bosrijke en heuvelachtige landschap van de lagere Pyreneeën. We douchen, dineren en overnachten in het Hostel del Aigua.

Dag 13:

Einde van het reisprogramma. In de loop van de ochtend nemen we afscheid van elkaar en worden we naar de luchthaven gebracht.

Dag 4:

In galop doorheen het gebergte van Garrotxa. We trekken stroomopwaarts langs de rivier. We wisselen een snel tempo af met enkele ontspannende en lange stukken in galop. We lunchen aan de kloof van een rivier waar we de gelegenheid krijgen om te zwemmen in het heerlijke bergwater. In de loop van de middag beklimmen we de berg stapje voor stapje. We steken een Romeinse brug over en stappen dan het eindeloze gebergte van Garrotxa binnen. We slaan het kamp op in de omgeving van een sfeervol kapelletje.

Dag 5:

Naar Frankrijk over de Rode Aarde. Vandaag zien we het omringende landschap stilaan veranderen. Van de steile bergwanden en dichtbegroeide bossen in Spanje rijden we nu een landschap in met rode vulkanische aarde (Terre rouge). Welkom in Frankrijk! Met een vlotte galop rijden we naar een pittoresk dorp waar we authentieke waterbassins vinden met helder drinkwater voor onszelf en de paarden. ’s Middags rijden we door beukenbossen en volgen we een bergpad vanuit het bos. Dit pad brengt ons naar onze accommodatie voor vanavond. We bewonderen het prachtige uitzicht op de omliggende toppen van de Pyreneeën en kijken uit naar een warme douche. Met een gezellig diner laten we deze dag ten einde lopen.

Dag 6:

Klimmend met de paarden naar de Hoge Pyreneeën. We trekken door schaduwrijke wouden en over groene weiden en zetten zo onze route verder in de richting van Catalonië. Na een korte lunch in een charmant bergdorpje, klimmen we met onze paarden naar de hoger gelegen bergweiden van de Hoge Pyreneeën. Op onze route komen we grote kuddes met wild vee en stevig gebouwde bergpaarden tegen. We steken een langgerekte bergrug over om op eenzame paden door dit prachtige bergparadijs naar het kleine stadje Camprodon te rijden. Tijdens een wandeling in de avond kan een van de bars ons uitnodigen om iets te drinken ...

Dag 7:

Galopperen tussen de wilde bergpaarden. Op deze onvergetelijke route komen we vandaag weer wilde bergpaarden en grote kuddes koeien tegen. We laten ons verbazen door de enorme gieren en arenden die boven onze hoofden zweven. Galopperend trekken we verder door het uitgestrekte en betoverende landschap. We stoppen voor de lunch in een klein stadje en rijden vervolgens door een dichtbegroeid woud. Ook vandaag sluiten we af met een lekkere barbecue en een slaapplek in een berghut.

Dag 8:

Springende gemzen. Onderweg zien we prachtige gemzen, die met grote snelheid springen van de ene rots naar de andere. We rijden in draf en in galop. We komen aan op een bergkam met een ronduit spectaculair uitzicht. Vandaag kunnen we lekker douchen in een herberg, waar we ook getrakteerd worden op een stevig diner en een welverdiende nachtrust (gemengde slaapzaal).

Dag 9:

Opstaan met een prachtige zonsopgang. Voor dag en dauw stappen we uit onze bedden en zadelen we de paarden. We rijden naar de bergkam waar we genieten van een prachtige zonsopgang. Na dit indrukwekkende begin van de dag zetten we onze trektocht verder naar het mooie natuurpark Cadi Moixeiro. Onderweg houden we even halt voor een drankje en kunnen we genieten van een mooi panorama over de vlaktes van Cerdanya. In galop trekken we verder naar de picknickplek. In de loop van de middag komen we aan in een dorp dat volledig is gebouwd uit natuursteen. Hier dompelen we onszelf onder in het genot van een lekker diner en een comfortabele kamer met een echt bed en een warme douche.

(*) Alle prijzen per persoon

Zowel de verzameltransfer als de toeslag voor vol pension dient ter plaatse contant betaald te worden.

Indien er minder dan 6 ruiters zijn aangemeld op een trektocht kan de tocht doorgaan tegen een kleine groep toeslag, alleen op aanvraag.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 16 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 6 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 13 dagen / 12 nachten
 • Waarvan 5 nachten in tweepersoonskamer met eigen badkamer, 3 nachten in tweepersoonstent, 1 nacht in meerpersoonstent en 3 nachten in berghut
 • Op basis van Half pension, dag van aankomst t/m dag van vertrek
 • 11 dagen paardrijden ongeveer 4 tot 6 uur per dag
 • Begeleiding van Engels- en Duitstalige gids
 • Bagagetransport op pakpaarden of in volgwagen
 • Toeristenbelasting
 • Lokale transfers gedurende de trektocht

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Barcelona om 17.30 uur € 150 p.p retour, vertrek vlucht terug na 14.30 uur
 • Fooien
 • Alcoholische dranken en frisdrank, koffie, thee bij het diner
 • Toeslag volpension € 320 p.p, ter plaatse contant betalen
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Aankomst met eigen auto niet mogelijk.