Avontuurlijke trektocht door een sprookjesachtig gebied


Je galoppeert door adembenemende landschappen en snuift een vleugje cultuur en geschiedenis op in de oude bouwwerken.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.320

Over de eeuwen heen heeft erosie de vulkanische rotsen van Cappadocië vervormd tot een surrealistisch landschap. In een trektocht door deze streek ontdek je rotskerken uit een ver verleden, steden onder de grond, en steenformaties in de vorm van puntmutsen. Je galoppeert door adembenemende landschappen en snuift een vleugje cultuur en geschiedenis op in de oude bouwwerken.

Gemiddeld wordt er op één dag 30 à 40 kilometer gereden, wat gelijk staat aan zo’n 5 à 7 uur in het zadel. Deze tocht is daarom niet geschikt voor beginners. Er wordt soms snel gegaloppeerd. Tijdens de trektocht zorgen de ruiters voor hun eigen paard: poetsen en op- en afzadelen. Op moeilijk terrein is het soms nodig om af te stappen en een stukje te voet gaan naast het paard. Je begint dus beter fit aan je trektocht!

De kudde bestaat uit arabische en berberpaarden. Dit zijn sterke paarden, met een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn het gewend om trektochten te maken en zijn tredzeker op het heuvelachtige terrein. Er wordt gereden met Engelse zadels of met traditionele Kirgizische zadels. Die hebben geen dikke vulling zoals Engelse zadels, maar ze worden aangevuld met een schapenvacht en dikke zadeldekens. De zadels hebben zadeltassen om alles mee te nemen wat je tijdens de dag nodig hebt.

De eerste en laatste nachten worden in een comfortabel pension doorgebracht met tweepersoonskamers met eigen badkamer. In het voor - en najaar worden de overige nachten gegeten en geslapen in pensions. In de zomer wordt er de overige nachten gekampeerd in tweepersoons tenten midden in de natuur.
Wilt u meer comfort dan is tegen een toeslag mogelijk verblijf in een Ottomaanse huis mogelijk ( comfortabel pension met tweepersoonskamers met eigen badkamer ) of in boutique hotel. Bij de luxueuzere variant is er aan het einde van de dag een korte transfer (afhankelijk van de locatie 10 tot 35 minuten in de auto) die je naar het hotel of een typisch Ottomaans huis brengt, waar je de avond en nacht doorbrengt.

De gids en de kok spreken Engels. De bagage wordt apart vervoerd. De plaatselijke organisatie voorziet tenten, slaapmatjes en eetgerei (borden en bestek). Tijdens het kamperen slaap je in iglotenten. Een slaapzak moet je zelf meebrengen. 

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1
Vlucht naar Kayseri of Nevsehir via Istanbul. Verzameltransfer naar Avanos (ong.1 uur). Avondeten en overnachting in een gerenoveerd authentiek Anatolisch pension. Comfortabele kamers met eigen badkamers.

Dag 2

Nadat elke ruiter gepraat heeft over zijn ervaringen en verwachtingen, verdelen we de paarden en vertrekken we na de lunch. We rijden met onze paarden door de vallei van Cayagil met zijn waterbron die is omringd door grotten. We vervolgen onze tocht door de "liefdesvallei" genaamd Baglidere. Door erosie zijn hier meters hoge pilaren ontstaan van zacht kalksteen bedekt met harder Basalt. Onze rit gaat verder over de plateaus richting het dorp Aktepe. Vervolgens gaan we kamperen in het kamp of is er een transfer naar het hotel.

Dag 3

We rijden langs de Cavusin-klif, vol nederzettingen in de rotsen. Daarna trekken we door de pittoreske valleien van Gulludere en Kizilçukur, waarbij je enkele van de meest spectaculaire landschappen te zien krijgt. De speciale grond in deze valleien maken dat ze bijzonder kleurrijk zijn: van lichtgeel tot oker, lichtgroen en roze. We rijden naar het traditionele dorp Ortahisar, dat gebouwd is op de rotsen. Daarna trekken we door de mooie valleien van Cappadocië tot we Keslik bereiken. We kamperen nabij een bron of er is een transfer naar het hotel. 6 uur in het zadel.

Dag 4

We rijden door een vallei met de typische ‘schouwen’ van het dorp Basköy (1150 m). Waarna we opweg gaan naar het plateau van Dambirca, hier hebben we een heel mooi uitzicht over de gehele regio. We rijden verder waarbij we het dorp Zopun (1500 m) passeren om vervolgens het kleine dorpje Soganli te bereiken. Dit dorpje ligt in een vallei met tientallen rotskerken. In dit mooie dorpje dineren we en overnachten we. Deze nacht is er geen mogelijkheid om te overnachten in een tent.

Dag 5

We rijden verder over het plateau van Meselik, bij het Akköy meer en het dorpje Keslik. Vanaf de berg Hodul hebben we een prachtig uitzicht over de Erciyes vulkaan (3917m). Via tarwevelden en tuinen met abrikozen en kersen bereiken we het dorpje Karain. Vervolgens kunnen we kamperen of er is een transfer naar het hotel/

Dag 6

We rijden door de tuinen en wijngaarden van Boyali. Daarna beklimmen we het Topuz-plateau tot aan Sofular. We dalen af langs een smal pad. We kamperen vlakbij de rivier of er is een transfer naar een hotel

Dag 7

Rijdend door de tuinen, komen we aan bij de 13e-eeuwse caranvaserai van Sarihan. En nemen we de tijd om dit te bezichtigen. Hierna vervolgen we onze rit over de Zijderoute om de sprookjesachtige schoorstenen van Devrent te zien en een geweldig uitzicht over Cappadoce te hebben. Hierna gaan we terug naar de stallen en overnachten we in Avanos in een traditioneel hotel

Dag 8

Vertrek (Verlenging mogelijk met enkele dagen Istanboel.)

 

Lees meer over de trektocht in pensions in het artikel:

Turkije Cappadocië Trektocht te paard Hoefslag mei 2015

Vertrekdata (za)
Trektocht in tent
Kamertype 7n *  
02/04/2022  - 05/11/2022
Tent op indeling
2 pers tent
€  1.320
€  1.320
Boek nu
Vertrekdata (za)
Trektocht in Pensions
Kamertype 7n *  
02/04/2022  - 05/11/2022
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.320
€  1.320
Boek nu
24/04/2022  - 01/05/2022
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  1.320
€  1.320

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer / tent enkel op aanvraag mogelijk. Toeslag eenpersoonstent € 100 (niet elke nacht mogelijk). Toeslag eenpersoonskamer € 190. Gelieve in het opmerkingenveld van het boekingsformulier aan te geven.

Kamertype

7n *


02/04/2022  -  05/11/2022

Tent op indeling

1.320

2 pers tent

1.320

Kamertype

7n *


02/04/2022  -  05/11/2022

2 pers kamer (Twin)

1.320

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.320

24/04/2022  -  01/05/2022

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.320

2 pers kamer (Twin)

1.320


(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer / tent enkel op aanvraag mogelijk. Toeslag eenpersoonstent € 100 (niet elke nacht mogelijk). Toeslag eenpersoonskamer € 190. Gelieve in het opmerkingenveld van het boekingsformulier aan te geven.

Data 2022

Mogelijk te boeken in de periode van 02-04 t/m 05-11, op aanvraag. Aankomstdag is Zaterdag. Diegene die de eerste boeking maakt bepaald of er die week in een Hotel of Tent wordt geslapen.

Uitzondering 24-04 t/m 01-05, Dag van aankomst is hier de zondag.

Data met al boekingen of niet meer mogelijk:

25-06 t/m 02-07 - (hotel)
23-07 t/m 30-07 - 2 ruiters (hotel)
06-08 t/m 13-08 - niet mogelijk te boeken
13-08 t/m 20-08 - 5 ruiters in optie (tent)
08-10 t/m 15-10 - 3 ruiters (hotel)

 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene.
 • Aantal deelnemers:
  Per groep min. 2, max. 8 per gids (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op tweepersoonskamer of tent (afhankelijk van reservering)
 • Volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden 4 a 6 uur per dag. Dag 2 is 3 uur paardrijden
 • Bagage in volgwagen
 • Transfers tussen de paarden en de overnachtingsplaatsen
 • Verzameltransfer (50 min.) vanaf luchthaven Kayseri of Nevsehir
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis (Turkish Airlines via Istanbul of Low Cost Pegasus)
 • Overige drankjes als wijn en drankjes in cafe’s, bars en in de pensions
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering