Trektocht door Lapland

vanaf € 1.110 BOEK NU


Trektocht door Lapland
Trektocht door Lapland
Trektocht door Lapland
Trektocht door Lapland
Trektocht door Lapland
Trektocht door Lapland
Trektocht door Lapland
Trektocht door Lapland
Trektocht door Lapland

Paardrijden op een IJslander, slapen in een Samitipitent en een ├Ęchte sauna bezoeken. Je kunt het allemaal meemaken als je meegaat op de Ratekjokktrail in het noorden van Zweden. In Lapland, om precies te zijn.

vanaf € 1.110

Trektocht door Lapland

Paardrijden op een IJslander, slapen in een Samitipitent en een èchte sauna bezoeken. Je kunt het allemaal meemaken als je meegaat op de Ratekjokktrail in het noorden van Zweden. In Lapland, om precies te zijn. Je rijdt door bergachtig gebied en over ruig, vlak terrein waar meestal geen paden liggen. Je IJslander draaft er gewoon doorheen om je naar plekken te brengen waar je de tot de verbeelding sprekende landschappen van Noord-Scandinavië kunt zien. Als het terrein daarom vraagt, zal jij je paard helpen. Dan leid je je paard. Hij draagt altijd jouw spullen in de zadeltassen die onderdeel uitmaken van de uitrusting.

Let wel: deze week is voor de ruiter voor wie luxe geen prioriteit is, maar die wel het leven in de natuur tot in elke vezel wil ervaren en geïnteresseerd is in de Sami-cultuur.
Tijdens de trektocht neem je je eigen spullen mee in zadeltassen die bij de uitrusting
horen. Er is een paard bij dat geen ruiter draagt, maar wel alle eten en andere toebehoren.

Onderweg geniet je van prachtige uitzichten en voel je je dichtbij de natuur. We koken
samen boven het vuur als we buiten zijn, bij slecht weer maken we in de tipi, die in Lapland een làvvu wordt genoemd, een vuur waarboven we zelf koken. We eten de exclusieve specialiteiten van de omgeving. Denk daarbij aan rendiervlees en vis, bijvoorbeeld.

Tijdens de trektocht helpen we elkaar met de paarden en met de dagelijkse ‘huishoudelijke’ taken. We reizen met een gids die zowel Zweeds als Engels spreekt, maar dat is deze week het enige wat je heel misschien nog aan het jachtige leven zou kunnen herinneren. Verder ben je compleet ‘in the wild’.

Inclusief

  • 7 dagen / 6 nachten in eenvoudige boerderijen of teepee tent
  • Op basis van volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 7
  • 5 dagen paardrijden tussen 15 en 25 km per dag
  • Engelstalige gids
  • Bagagevervoer in zadeltassen en pakpaard
  • Verzameltransfer luchthaven Kiruna

Exclusief

  • Heen- en terugreis ( vlucht naar Kiruna)
  • Drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering