Paardrijden in Winters Albanie

Dit arrangement speelt zich af in het prachtige zuiden van Albanië. In deze week wordt drie dagen paardrijden gecombineerd met drie dagen cultuur snuiven. Een memorabele ervaring gegarandeerd.

Albanië
Vanaf € 1142
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie
Dynamische trektocht te paard in rustige wintertijd

De organisatoren van de trektochten te paard in Albanië hebben een unieke wintertocht te paard samengesteld. Dit nieuwe arrangement speelt zich af in het prachtige zuiden van Albanië. In deze week wordt vier dagen paardrijden op Albanese kruisingen gecombineerd met twee dagen puur cultuur snuiven, bezoek aan thermische baden, Ionische kustbezoek en een kennismaking met het herdersbestaan. Een memorabele ervaring gegarandeerd.

Tarpan en Arabische kruisingen met lokale paarden staan klaar om je het winterse leven in Zuid-Albanië te laten zien. Het leeftempo ligt in dit seizoen lager dan in de zomer, maar er staat je een dynamische trektocht te wachten. De gehele trektocht is ontworpen als een ode aan het winterseizoen dat veel heeft te bieden.

Dagelijks wordt er drie tot vier uur paard gereden. Het eten en de culinaire ervaring, wijn en Raki-proeverijen zijn uitzonderlijk op deze trektocht. Wie dit arrangement boekt, maakt niet alleen kennis met de wintercultuur in Zuid-Albanië, maar zal er ook aan deelnemen. Persoonlijke ontmoetingen met de Albanezen die uit de streek komen geven deze reis een sociaal karakter.

Er wordt afwisselend overnacht in een hotel, boerderij en een herderskamp. Dit arrangement biedt verder een uitgebreide kennismaking met de traditionele keukens. Lunches worden gebruikt in verschillende authentieke restaurantjes.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op het vliegveld in Tirana (niet later dan 13.00 uur aankomst mogelijk) Transfer naar het hotel dat op 3 tot 4 uur rijden van het vliegveld ligt. Het traditionele hotel ligt middenin een historisch stadje. Voor het diner is het mogelijk deze plaats te verkennen. Zo zijn een nieuwe bazar, de kerk bij de oude bazar, een kasteel en een moskee te bezoeken. Tijdens het diner in een traditioneel restaurant spreken de gidsen de komende week door. De organisatie adviseert een kaart van de omgeving aan te schaffen, tijdens de bespreking wordt dan duidelijk hoe de route van de trektocht precies loopt.

Dag 2

Ontbijt in het hotel en dan is het op naar de paarden. De tocht van drie tot vier uur voert over het platteland naar een klein stadje aan de voet van de berg Bureto. We rijden over heuvels en door valleien, langs smalle beekjes en spectaculaire kliffen. We hebben volop gelegenheid om te galopperen. Nadat de paarden zijn gestald op de boerderij waar wij de nacht doorbrengen, rijden wij in zo’n 10 minuten in de auto naar het centrum van Libhova waar we in een restaurant eten. ’s Middags maken we een lange wandeling om de stad te verkennen. We bezoeken onder meer het kasteel en een tombe waarbij de gids het archeologische verhaal vertelt. In de 17e eeuw was deze stad van groot commercieel belang en dat is vandaag de dag goed terug te zien.

Dag 3

Glooiende heuvels, de vallei van Drino en lieflijke stroompjes vormen het landschap waar we in de morgen doorheen rijden. De paden voeren naar een steile heuvel die we beklimmen om het Nationaal Park Antigonea te bereiken. Wij bezoeken Antigonea, gebouwd door koning Phyrus in 295 voor Christus. Na deze stop rijden we in ruim een uur naar de stallen waar we de paarden afzadelen en loslaten in de wei. Wij lunchen en worden ondergebracht in het hotel van de eerste nacht. ’s Middags brengen we een bezoek aan een historische plek die aan de Koude Oorlog herinnert. Ook gaan we voor het bezoek begint naar een schilder. Hij vertelt over lokale kunst en speciale schildertechnieken. Diner in een klein, lokaal restaurant in een historische wijk. Een originele Zuid-Albanese muziekgroep treedt op en praat over dit door Unesco beschermd stukje cultureel erfgoed.

Dag 4

We rijden eerst naar de stad Gijrokastra en dan richting Butrint. Dit is een door Unesco beschermd archeologisch park. Onderweg komen wij op plekken met adembenemende uitzichten. We rijden door kleine dorpjes, langs oude huizen, over winderige wegen en zien oude kerken. We bekijken de ruïne van de oude kerk van Leshnica en drinken koffie in het pittoreske dorp Cerkovica. Hier krijgen we een lesje lokale geschiedenis en cultuur. Naderhand rijden we naar Butrint voor een bezoekje aan het archeologische park. Hier ligt een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 7e eeuw voor Christus. Butrint is bezet geweest door de Grieken, de Romeinen, Byzantijnen en Venetiërs. Het resultaat daarvan is een schat aan ongelooflijke archeologische structuren, inclusief een goed bewaard theater, Romeins badhuis en een 9e eeuwse basiliek. Lunch in Ksamil of Butrint in een restaurant aan zee. ’s Middags rijden we naar Saranda waar we overnachten in een hotel aan zee. Voor het diner begint, bezoeken wij de galerie van de stad waar we een mooie presentatie krijgen van het hoofd van de galerie, zelf een uitmuntende schilder. Diner in een klein restaurant in Saramanda. Rijtijd van vandaag ligt in totaal op zo’n vier uur.

Dag 5

Na het ontbijt en bewondering van de mooie zonsopkomst in deze heuvels, keren we terug naar de Drino-vallei. We volgen de rivier Vjosa en komen aan bij de thermische baden van Benja in Pwrmet. Langs de rivier, buiten de gebaande paden, liggen fantastische (aangelegde) warmwaterbaden waarin je heerlijk kunt dobberen op koude dagen. De baden krijgen helende werkingen toebedeeld. Ook vinden wij hier de Kadiu brug, de poort naar de canyons waar de rivier Langarica stroomt. Vanaf de brug uit 1760 hebben wij hier prachtig zicht op. De middag brengen we wandelend en badend door, we lunchen in Pwrmet, stad van de rozen. Later rijden we naar een afgelegen gebied in de buurt van het dorp Ballaban. Hier bezoeken wij een boerderij waar wij ook dineren en overnachten. De eigenaren vertellen hoe zij hun stadsleven hebben verruild voor een leven op de boerderij. Ook vandaag brengen we in totaal drie uur in de auto door.

Dag 6

Deze morgen rijden we eerst terug naar de paarden. De rest van de dag staat in het teken van paardrijden. De tocht van vandaag behelst zo’n vijf tot zes uur. Hij voert over ruraal terrein met steile heuvels, kleine valleitjes, weidegebieden en bewerkt land. Ook rijden we door bossen en zien we onderweg kleine meertjes en hoge kliffen. Oude wegenstructuren uit de communistische tijd vallen op. Tijdens de hele ochtendrit zien we de rivier Drino stromen. Dit is het voornaamste waterbassin van de omgeving. Ook was de Drino belangrijk voor het paganistische geloof. Onderweg zien we ook de imposante ruïnes van het kasteel van Santa Triada, gelegen op een strategische plek om de middeleeuwse voorbijtrekkende karavanen te controleren. De ruïnes zijn later, in de communistische tijd gebruikt voor militaire doeleinden. Traditionele lunch in Dhoksar en een uitleg over de lokale gewoonten en leefstijl. De terugrit naar de stallen is prachtig; het terrein staat galopperen toe en de heuvels beklimmen is schitterend. Na het paardrijden zadelen we voor de allerlaatste keer ons paard af. Daarna worden we vervoerd naar het hotel waar we al twee keer eerder hebben overnacht. Wie wil, kan nog een mooie wandeling maken voor het afscheidsdiner begint. Na het eten kunnen we nog een drankje drinken in een populaire bar.

Dag 7

Na ons ontbijt en het inpakken van onze picknick voor onderweg beginnen we om 09.00 uur aan de rit terug. We rijden eerst naar het dorpje Nokova, waar we een bezoekje brengen aan twee middeleeuwse kerken. Vervolgens rijden we door het Lunxheria gebied met een picknickstop in het dorpje Dhoksat. Een lokale bewoner vertelt ons de kenmerken van het leven hier in dit dorp, de tradities! Na de lunch rijden we verder met onze paarden met nog een korte stop bij het Qestorati meer, om nog even van het uitzicht te kunnen genieten. Vervolgens rijden we terug naar de stallen. Na de rit rijden we terug naar het hotel in Gjirokastra. Hier is dan een afscheidsdiner waarna we nog even heerlijk kunnen nagenieten van deze mooie vakantie in een plaatselijke bar onder het genot van een laatste drankje.

Dag 8

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld, waar ieder weer zijns weegs gaat.

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer is mogelijk te boeken op nacht 1, 3, 6 en 7. Overige nachten alleen mogelijk op basis van kamer op indeling. De toeslag van de eenpersoonskamer dient u ter plaatse contant te betalen. € 25 p.p.p.n
Gewicht

Max. 80 kg

Leeftijd

Min. 14 jaar (en tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene)

Aantal deelnemers

Min. 4 / Max. 10 (3 weken voor vertrek)

Over Albanië

Albanië is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. Het is woest en met een gemiddelde hoogte van 700 meter behoort Albanië tot de hoger gelegen landen in Europa. De natuur is er ongerept. In de wouden komen onder meer wolven, wilde zwijnen en beren voor. De kust met zijn mondaine levendigheid staat in schril contrast met het binnenland. Zo heeft een paardrijvakantie in Albanië veel te bieden.

In het zuiden ligt een professioneel ruitercentrum dat trektochten te paard heeft samengesteld. Die leiden door het poëtische landschap en laten je het authentieke Albanië zien. Liefhebbers van zwerftochten in afgelegen gebieden kiezen de Zagoria trektocht. Deze route voert door het geïsoleerde berggebied.

De Koning Skerdilajad-trektocht te paard is een ‘gemengde’ tocht. Dit arrangement biedt de ontdekking van de levendige kust èn het rustieke berggebied. De geschiedenis van het land komt ook duidelijk naar voren. Dit is een avontuurlijke tocht, waarbij ruiters hun paard op delen van de route leiden.
En dan is er de spectaculaire trektocht richting de wilde rivier Vjosa, waarbij afwisselend in huizen en tenten wordt overnacht.

Zin in een winterse paardrijvakantie in Albanië? Een speciaal winterarrangement biedt de mogelijkheid drie dagen door het winterlandschap te rijden en drie dagen de Albanese cultuur te ontdekken. Je staat versteld van de archeologische terreinen en monumenten.

Tijdens de trektochten te paard wordt er bij families op het platteland overnacht. Zij ontvangen hun gasten met grote hartelijkheid en heerlijk eten.
Hoe zit het met de paarden? De kudde bestaat uit kleine bergpaarden gekruist met Arabieren. De paarden lopen in de kudde vrij rond op 34 hectare grond. Bij slecht weer kunnen ze naar stal. Opvallend is hun uithoudingsvermogen: Dat is ronduit ongelooflijk. Bijzonder is ook dat het ruitercentrum over een dierenarts beschikt en een hoefsmid in vaste dienst heeft.
De Engelssprekende gidsen weten veel over de historie en de cultuur. Zij delen dit graag met hun gasten.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in hotel, boerderij en herderskamp, meestal met gezamenlijk sanitair
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag ontbijt, In de pensions inclusief drankjes, in de hotels 1 drankje per maaltijd
 • 4 dagen paardrijden, tussen de 3 en 5 uur rijden per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagage in volgwagen
 • Gebruik kleine zadeltassen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Tirana (TIA) € 90 p.p. retour (duur 3-4 uur). Op dag van aankomst verzameltransfer mogelijk om 12.00, op dag van vertrek vlucht terug mogelijk vanaf 13.00 uur.
 • Verzameltransfer haven Saranda (vlucht op Corfu en door met de bus naar de ferry naar Saranda) € 50 p.p. retour (duur 1 uur). Op aankomstdag transfer mogelijk om 10.00 uur of 15.00 uur. Vertrekdag vroege transfer terug, voor de eerste ferry.
 • Lunch eerste dag
 • Overige drankjes
 • Entree excursies volgens programma
 • Reis- / Annuleringsverzekering