Vakantie in Argentijnse Estancia

Een Argentijnse ‘estancia’, een echt werkend landbouwbedrijf op immens grote schaal waar paarden worden gefokt en waar vee opgroeit op immens grote weilanden. Dit is het land van de gaucho’s, de Zuid-Amerikaanse cowboys.

Argentinië
Vanaf € 1569
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een Argentijnse ‘estancia’, een echt werkend landbouwbedrijf op immens grote schaal waar paarden worden gefokt en waar vee opgroeit op immens grote weilanden. Dit is het land van de gaucho’s, de Zuid-Amerikaanse cowboys. Maar ook het land van de polosport! Ontdek veelzijdig Argentinië tijdens een verblijf er middenin. De boerderij is meer dan 2500 hectare groot! Het is dan ook niet verwonderlijk dat paarden hier zo’n belangrijke rol spelen. Tijdens je verblijf zie je met je eigen ogen hoe het er op zo’n reusachtige ranch aan toe gaat. Of je kan de kans aangrijpen om polo te leren spelen in het land waar deze sport groot is! De paarden zijn criollo’s, Peruaanse paso’s en kruisingen. De criollo’s zijn traditioneel de paarden van de gaucho’s: wendbare, moedige werkpaarden. De Peruaanse paso’s worden ter plaatse gefokt. Door hun extra gang zijn deze paarden bijzonder comfortabel, ook nog na vele uren in het zadel! In totaal leven er wel 80 paarden in de kudde. Als gast berijd je de paarden niet alleen, je kan ook een kijkje nemen bij alle andere activiteiten die erbij komen kijken, zoals de verzorging, training en africhting. er wordt gereden in westernstijl.

Elk arrangement is mogelijk vanaf 3 dagen te boeken, indien uw aantal overnachtingen niet bij ons in de lijst data en prijzen staat, neemt u dan contact met u op. Dan maken we een offerte op maat!

Per dag zit je zo’n 4 à 6 uur in het zadel. Afhankelijk van het dagprogramma gaat het om een voormiddag- en een namiddagrit, of een dagtocht of picknickrit. De zondag is een rustdag, dan wordt er enkel ’s ochtends gereden. Eén dag per week is er een vrije polo-les voor iedereen die geïnteresseerd is. Het is mogelijk om meer polo-lessen te krijgen, als je dit op voorhand uitdrukkelijk vermeldt (minimum 2 personen). Enkele weken staan volledig in het teken van polo.

De geschiedenis van de estancia gaat terug tot 1574. De gasten verblijven in een- of tweepersoonskamers met eigen badkamers.

De estancia is het hele jaar rond geopend. Het programma is afhankelijk van de tijd van het jaar. Door deel te nemen aan traditionele feesten en evenementen in de regio, leer je de Argentijnse cultuur kennen van binnen uit. Een unieke ervaring!

(*) Alle prijzen per aantal personen

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar 2024:

Periode 01-01 t/m 30-04 en 01-07 t/m 31-12:
* 3 tot 6 nachten verblijf USD 560 p.p. per nacht in tweepersoonskamer
* 7+ nachten verblijf USD 504 p.p. per nacht in tweepersoonskamer

Er is geen toeslag voor een eenpersoonskamer zolang er een 1-persoonskamers beschikbaar is (er zijn er drie in totaal). Voor een gegarandeerde tweepersoonskamer voor 1 persoon is er een toeslag van toepassing van 30%.

De Poloweek is beschikbaar op aanvraag of als arrangement vanaf 2+ personen. Vaste polo weken worden gehouden op 04-03, 07-10 en 4-11.
Gewicht

Max. 83 kg, bij polo en trektocht max. 95 kg

Gewicht

Max. 83 kg, bij polo en trektocht max. 95 kg

Leeftijd

Min. 10 jaar en ervaren onder begleiding van een wolwassene

Leeftijd

Min. 10 jaar en ervaren onder begleiding van een wolwassene

Aantal deelnemers

Max. 6 ruiters per groep (3 weken voor vertrek)

Aantal deelnemers

Max. 6 ruiters per groep (3 weken voor vertrek)

Een verblijf is mogelijk vanaf min. 3 nachten. Het gehele jaar door mogelijk met uitzondering van kerst en oud- op nieuw, dan is een min. verblijf mogelijk vanaf 5 nachten!

Een verblijf is mogelijk vanaf min. 3 nachten. Het gehele jaar door mogelijk met uitzondering van kerst en oud- op nieuw, dan is een min. verblijf mogelijk vanaf 5 nachten!

Over Argentinië

Je kunt Argentinië ontdekken door trektochten te paard. Of je kiest voor een standplaatsvakantie waarbij je gevarieerde stertochten maakt. Het enorme land kent verschillende regio’s met elk zijn eigen sfeer en kenmerken.

De indrukwekkende landschappen en de diversiteit aan klimaten tonen de adembenemende contrasten van Argentinië. Zo ontdekken we de tropische wouden, woestijn, bergen en heuvels te paard.

Paradijselijke nachten tijdens een onvergetelijke paardrijtrektocht

Als de zon ondergaat, wordt de hemel van het Andesgebergte bedekt met de spectaculaire sterrenpracht van het zuidelijk halfrond. Er is nauwelijks een mooiere omgeving denkbaar om te ontspannen. Kom tot rust in het kamp terwijl het kampvuur de duisternis vult en je kan genieten van een kopje koffie, thee of mate. Het is de ideale sfeer om de eindeloze geest van de natuur te ervaren en nieuwe vrienden te maken voor het leven.

De trektochten zijn geschikt voor de ervaren ruiters met een goede basis conditie.

Ook is het mogelijk om te verblijven op een echte Argentijnse ‘estancia’ en echt werkend landbouwbedrijf op immens grote schaal waar paarden worden gefokt en waar vee opgroeit op immens grote weilanden. Dit is het land van de gaucho’s, de Zuid-Amerikaanse cowboys. Maar ook het land van de polosport! Ontdek veelzijdig Argentinië tijdens een verblijf er middenin. De overnachtingen tijdens dit verblijf is op de luxe ranch zelf met zeer mooi ingerichte kamers.

De paarden in Argentinië zijn criollo’s, Peruaanse paso’s en kruisingen. De criollo’s zijn traditioneel de paarden van de gaucho’s: wendbare, moedige werkpaarden. De Peruaanse paso’s worden ter plaatse gefokt. Door hun extra gang zijn deze paarden bijzonder comfortabel, ook nog na vele uren in het zadel!

Argentinië belooft een bijzonder avontuur te paard!

Inclusief

  • Aantal dagen en nachten verblijf op de estancia (afhankelijk van gekozen arrangement) in een- of tweepersoonskamer met eigen badkamer
  • Volpension vanaf aankomstdag diner t/m vertrekdag het ontbijt, inclusief koffie, thee, tafelwijn, bier en lokale alcoholische dranken
  • Paardrijden volgens programma, ong. 4 tot 6 uur per dag (2 halve dagtochten of 1 dagtocht zondagmiddag wordt niet gereden)
  • Bij Poloweek: + halfdaagse cursus “stick and ball” , chukkas beoefenen, onderricht, wedstrijd op de laatste dag, dagelijks buitenritten
  • Verzameltransfer van en naar Córdoba luchthaven tussen 08.00 en 20.00

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Een transfers die buiten 08.00 en 20.00 uur vallen.
  • Fooien
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis- /annuleringsverzekering