Western paardrijden in de Ardennen

De Belgische Ardennen zijn zeer geschikt voor paardrijden in ongerepte natuur en voor intensieve trails voor zowel paard als ruiter. Er wordt gereden in Western stijl en de tochten word begeleid door de Nederlandse eigenaren.

België
Vanaf € 375
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De Belgische Ardennen zijn bij uitstek geschikt voor paardrijden in de ongerepte natuur. Paardrijden over rotsachtige ondergronden, door beekjes, langs steile afdalingen, klimpartijen en pittige galops garanderen avontuurlijke, maar ook intensieve trails voor zowel paard als ruiter. Bossen, weilanden, pittoreske dorpjes en uitgestrekte heuvellandschappen wisselen elkaar af.

De westernranch is gevestigd in een typisch Ardeens dorpje op slechts een uur rijden van Maastricht. De Nederlandse eigenaren bieden volledig verzorgde arrangementen aan. Door de ongedwongen sfeer en het familiale karakter voelt u zich er direct thuis.

Tijdens het verblijf op de ranch logeert u in gezellige tweepersoonskamers met eigen badkamer. Er is een saloon met houtkachel waar ’s avonds een stevige maaltijd wordt geserveerd. Bij mooi weer wordt er buiten op de veranda gegeten en ontbreekt ook het kampvuur niet. De tochten zijn uitsluitend geschikt voor ervaren ruiters met een goede conditie en recente buitenrijervaring. Ruiters dienen alle gangen te beheersen.

De ranch beschikt over eigen paarden van verschillende rassen. De schofthoogte varieert van 1,50 tot 1,65 m. De paarden hebben een goed karakter, zijn betrouwbaar en met lichte hulpen te rijden. Ze leven het hele jaar door in kuddeverband en staan zo veel mogelijk in de wei of paddock.

Er wordt gereden in westernstijl, een rijstijl die is gebaseerd op rust en eenvoud en die ook door de niet-western ruiter als veilig en comfortabel zal worden ervaren. Het opzadelen en verzorgen van de paarden gebeurt samen en er wordt veel aandacht besteed aan een natuurlijke omgang met de paarden. Voor vertrek worden de basis technieken van het westernrijden uitgelegd. Alle trails worden door de Nederlandse eigenaren zelf begeleid.

Winter:
Ook in de wintermaanden zijn de Ardennen erg mooi om te paard te verkennen. Zeker als de bossen bedekt zijn met een dik pak sneeuw en de paden onherkenbaar zijn geworden. En wie wil er niet een keer met zijn paard door de sneeuw galopperen?
Wintermaanden ( januari t/m maart): alleen weekend arrangementen, groepen van minimaal 3 en maximaal 4 personen.

De verschillende arrangementen die mogelijk zijn:

Winterweekenden (In de maand Maart)

 • 3 dagen / 2 nachten (Aankomst vrijdagavond en vertrek op zondagavond)
 • 2 dagen paardrijden, zaterdag een tocht van 3 a 4 uur, met een picknick onderweg of op de ranch, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zondag een buitenrit van ongeveer 3 uur zonder pauze en bij terugkeer staat een (warme) lunch voor iedereen klaar
 • Min. 3 en max. 4 ruiters per weekend mogelijk

Weekend arrangement (april t/m november)

 • 3 dagen / 2 nachten (Aankomst vrijdagavond en vertrek op zondagavond)
 • Bij 3 dagen arrangement 2 dagtochten van ongeveer 5 uur.
 • 6 ruiters per weekend mogelijk

Midweek arrangementen (april t/m november)

 • 3 dagen / 2 nachten (Aankomst Maandagavond)
 • Bij 3 dagen arrangement 2 dagtochten van ongeveer 5 uur.
 • 6 ruiters per midweek mogelijk

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 85 / BMI 29. (Zeer strikt, er wordt gewogen, geen teruggave geld bij hoger gewicht bij aankomst)

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Aantal deelnemers

min 3 / max 6. In winter max 4 (3 weken voor vertrek)

Over de Belgische Ardennen

Het gehele jaar door is het mogelijk om een weekendje weg te paard te boeken hier in de Belgische Ardennen. Ook in de wintermaanden zijn de Ardennen erg mooi om te paard te verkennen. Zeker als de bossen bedekt zijn met een dik pak sneeuw en de paden onherkenbaar zijn geworden. En wie wil er niet een keer met zijn paard door de sneeuw galopperen?

De tochten te paard zijn uitsluitend geschikt voor ervaren ruiters met een goede conditie en recente buitenrijervaring. Ruiters dienen alle gangen te beheersen.

Het paardrijden gebeurd in westernstijl en de overnachtingen zijn dan ook op een westernranch. Tijdens het verblijf op de ranch logeer je in gezellige tweepersoonskamers met eigen badkamer. Er is een saloon met houtkachel waar ’s avonds een stevige maaltijd wordt geserveerd. Bij mooi weer wordt er buiten op de veranda gegeten en ontbreekt ook het kampvuur niet.

Inclusief

 • Aantal dagen / nachten bij het gewenste arrangement
 • Volpension: vanaf 2e dag ontbijt t/m vertrekdag diner (soepmaaltijd op de laatste avond)
 • Koffie en thee bij ontbijt en lunch, tafelwijn bij diner.
 • Welkomstdrankje
 • Paardrijden volgens het gekozen programma
 • Toeristenbelasting
 • Onderlaken, kussen en kussensloop is aanwezig

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar de Ardennen
 • Overige drankjes
 • Slaapzak of dekbed en handdoeken zelf meenemen
 • Reis-/annuleringsverzekering
 • Verzameltransfer vanaf treinstation Vielsalm (indien aankomst met de trein). 5 euro p.p. retour, ter plaatse te betalen. Op dag van aankomst verzameltransfer rond 19.30 uur en op dag van vertrek verzameltransfer terug met aankomst bij het treinstation rond 18.45 uur.