Big Game Safari te paard in Limpopo Botswana

Een safari te paard in de wildernis van Botswana, een perfect gebied om te rijden. Olifanten zult u zeker tegenkomen (er zijn er ongeveer 800), terwijl de kans op een ontmoeting met leeuw, cheetah en luipaard groot is.

Botswana
Vanaf € 3094
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Big Game Safari te paard in Botswana

Een safari te paard in de wildernis van Botswana, een perfect gebied om te rijden. Olifanten zult u zeker tegenkomen (er zijn er ongeveer 800), terwijl de kans op een ontmoeting met leeuw, cheetah en luipaard groot is. De paarden zijn
Boerperd, Shire en volbloedkruisingen, Zuid Afrikaanse warmbloed en Apaloosa.

Op het punt waar Zimbabwe, Zuid Afrika en Botswana samen komen, in het oosten van Botswana, ligt het Tuli natuurreservaat. Een deel van dit reservaat is in particuliere handen, het staat bekend onder de naam Mashatu natuurreservaat en is 30.000 ha groot. Hier ligt het basiskamp, uw uitgangspunt voor een safari in de wildernis.

U kunt kiezen uit een standplaats safari, een avontuurlijke tententrektocht of een comfortabelere trektocht van lodge naar lodge.

Tuli Safari Trektocht

Tijdens de Tuli Safari overnacht u de eerste en laatste nacht in het basiskamp in een grote comfortabele tweepersoons tent op een houten platform. Opgemaakte bedden en een eigen douche en toilet. Drie nachten verblijf in verschillende flycamps, tentenkampen met eenvoudigere tweepersoonstenten (3,5 x 6m), een eigen bushtoilet en een gemeenschappelijke warme ‘emmerdouche’. Twee nachten slapen we op bedden bij het kampvuur “onder de sterren” in een boma met gemeenschappelijke toiletten en warme douches. Een 4x4 vervoert de bagage van kamp naar kamp.

Data

Van zondag t/m zondag op aanvraag.

Lees meer over deze safari te paard: Botswana "Op safari in Botswana" Hippo Revue december 2011

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Engelse pond GBP, 7 nachten:

* Laagseizoen (Januari en December) GBP 2.625 p.p, eenpersoonskamer toeslag GBP 525
* Middenseizoen (Februari en Maart) GBP 3.108 p.p, eenpersoonskamer toeslag GBP 621
* Hoogseizoen (April t/m November) GBP 3.682 p.p, eenpersoonskamer toeslag GBP 736

Verzameltransfer GBP 720 p.p
Ervaring

Door de aanwezigheid van groot wild zijn de tochten uitsluitend geschikt voor ervaren ruiters

Gewicht

Max. 100 kg.

Leeftijd

Minimaal 16 jaar ( vanaf 12 jaar op aanvraag, in gezelschap van ouders en alleen zeer ervaren ruiters)

Aantal deelnemers

Min. 2 , max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Botswana

Botswana is een land waar je een perfecte paardrijvakantie kunt beleven. De Okavango Delta kent een van de grootste binnenlandse riviersystemen ter wereld. Door het veranderende waterniveau varieert het veel voorkomende wild door het jaar heen.

Opmerkelijkste is wellicht dat dit wetland-paradijs van liefst 15.000 vierkante kilometer diep in de Kalahari-woestijn ligt. Elk jaar stroomt water uit het 1000 kilometer noordelijker gelegen Angola vanaf mei de Delta van Botswana in. Dan ontstaat een natuurwonder: een lappendeken van rivieren, lagunes, eilanden en uitgestrekte watervlakten.

De Delta heeft een magnetische aantrekkingskracht op vogels en wilde dieren. Ook groeit er zeldzame flora. Dat alles bij elkaar maakt de Okavango Delta van Botswana het hele jaar door een bijzondere bestemming.

Tijdens de paardrijvakantie in Botswana leiden de gidsen je rond op kalme en ervaren paarden. Het gebied waarin je paardrijdt, bestaat uit 450.000 hectare pure wildernis waar giraffen, zebra’s en olifanten voorkomen. Voldoende rijervaring is wel belangrijk. Je moet alle gangen goed beheersen.

Ook is het mogelijk om een familie-vakantie te doen in Botswana. Je rijdt in een reservaat op goed getrainde, betrouwbare en aan de omgeving aangepaste paarden – denk aan Shires, Friezen, Afrikaanse Boerperd - , voor kinderen staan geschikte pony’s klaar.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten waarvan :
 • In basiskamp in 2 pers tent met eigen douche/toilet
 • Tijdens safari 3 nachten in bushkamp in 2 pers tent met eigen bushtoilet en gemeenschappelijke emmerdouche
 • 2 nachten onder de sterren in een boma
 • Volpension: vanaf eerste dag lunch t/m laatste dag de brunch incl koffie/thee, drankjes aan de bar
 • Paardrijden volgens programma tijdens de 8 dagen
(afhankelijk van uw aankomst en vertrektijd)
 • Aankomstdag korte kennismakingrit
 • Vertrekdag korte ochtendrit
 • Engelstalige safarigidsen
 • Bagagevervoer per back up landrover
 • Verzameltransfer vanaf Limpopo Valley Airfield (vliegtuig) of the Pont Drift Border Post (auto 12:00 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Johannesburg OR Tambo airport (JNB)
 • Verzameltransfer vanaf Johannesburg JNB met chartervlucht van en naar Johannesburg Lanseria - Limpopo GBP 720 p.p. (= ong. € 830,-) retour. (aankomst luchthaven Johannesburg voor 09.00 uur, terug op de luchthaven om 18.00 uur, vertrek vliegtuig terug vanaf 20.00 uur)
 • Eventuele verzameltransfer per auto Johannesburg OR Tambo Airport (JNB) - Limpopo ( ong. 6 uur) GBP 597,- (= ong. € 690.-) per auto enkele reis ( 1 tot 3 personen met bagage) ( aankomst luchthaven Johannesburg OR Tambo voor 06.00 uur, vertrek vliegtuig terug na 20.00 uur)
 • Overige dranken
 • Luchthavenbelasting
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering