'Indian Summer Special' Stationaire paardrijvakantie in Canada

De Indiaanse Zomer Special is een vakantie waarbij je een week aan de voet van de Rocky Mountains van Canada verblijft en vanuit een ranch elke dag een nieuwe dagtocht te paard maakt.

Canada
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De Indiaanse Zomer Special is een vakantie waarbij je een week aan de voet van de Rocky Mountains van Canada verblijft en vanuit een ranch elke dag een nieuwe dagtocht te paard maakt. Op Quarter Horses, - kruisingen, Arabieren, Paints of andere paarden verken je deze schitterende omgeving in het najaar waarin de kleuren van de omgeving ronduit spectaculair zijn, de dagen warm en de nachten koud. En dat is wat ze in Canada ‘Indian Summer’ noemen. Beleef dit intense seizoen te paard en je hebt een heuse droomvakantie te pakken.

Spectaculaire Canadese najaarstochten te paard

Veel bewoners van de heuvels onderaan de Canadese Rocky Mountains zullen buitenlandse toeristen vertellen dat hun favoriete jaargetijde de herfst is. De ratelpopulieren verkleuren naar goudgeel en de bergen krijgen hun eerste laagje sneeuw. De lokale bevolking noemt dit de Indiaanse Zomer; de dagen zijn warm en helder met blauwe luchten die heldere, vibrerende kleuren genereren. Houd dit plaatje voor ogen en zie jezelf in deze omstandigheden paardrijden, in een gebied waar de natuur groots en ongerept is. Dan ben je bezig met de Indiaanse Zomer Special; fantastisch paardrijden in prachtig Canada, waar voornamelijk Quarter Horses en Quarter Horse-kruisingen, Arabieren en – kruisingen je met plezier hun land laten zien.

De lucht ruikt fris, het spel van licht en schaduw is dramatisch en voorspellen de verandering der seizoenen. De voet van de berg en de lager gelegen heuvelruggen van de oostelijke Rocky Mountains vormen een ideale omgeving om dit natuurspektakel mee te maken.

De herfst

Statistisch is de herfst het droogste seizoen van het jaar. De temperaturen duiken ’s nachts vaak naar onder het vriespunt, maar overdag stijgt het kwik en kan zelfs tot halverwege de 20 graden Celsius komen: Zie hier wat wordt bedoeld met Indiaanse Zomer.

Aan het begin van de vakantie word je aan een paard gekoppeld dat bij je rijvaardigheid past en een week lang je maatje wordt. Het kan zijn dat je gedurende je verblijf verschillende paarden wilt rijden en dat is mogelijk.

De tochten worden veel in stap gereden, maar er wordt natuurlijk ook gedraafd en gegaloppeerd. Van ruiters wordt verwacht dat zij in alle gangen goed kunnen rijden. Sommige uitdagende stukken vragen om goede rijtechnieken en perfecte balans. De tochten variëren van vier tot acht uur per dag.

Accommodatie

Je logeert in het guesthouse die de organisator liefkozend ‘The Barn’ noemt, oftewel ‘De Schuur’ op de ranch. Het guesthouse is een ideale plek om elkaar te ontmoeten en te genieten van het herfstlandschap in de heuvels. Gevestigd op 522 hectare aan de voet van de berg is de ranch een prachtige plek om optimaal te genieten van de herfstkleurenshow in de ‘Rockies’. Met ratelpopulierenbossen die goudgeel kleuren en besneeuwde bergtoppen die achter het bos staan, zal je het gevoel hebben in een prachtig plaatje te zijn gestapt.

‘The Barn’ ademt de sfeer van de heuvelvoet, het biedt een gezellige en unieke ruimte waar je aan het einde van de dag heerlijk kunt ontspannen. Zelfs het terugrijden naar deze warme plek na een mooie herfstrit is een feestje op zich. Vanaf deze plek kan je de paarden zien spelen in de wei terwijl jezelf geniet van een kop koffie.

Het guesthouse heeft ruimte voor acht gasten, er zijn vijf slaapkamers.

Eten

Elke dag begint met een versbereid ontbijt in de lodge, je geniet buiten op altijd een mooie plek van de lunch en het huisgemaakte diner gebruik je ’s avonds weer in de lodge. Voor de maaltijd worden verse en lokale producten gebruikt. Als een ranch in bedrijf volgt de organisator de traditionele lokale manier van serveren: iedereen op de ranch eet aan een grote tafel. Dat betekent dat je behalve met de andere ruiters ook met de eigenaren en het personeel aan tafel zit. Iedereen heeft tenminste een gedeelde passie: Paarden. En er wordt volop gepraat over de omgeving, de (regionale) geschiedenis en natuurlijk over de ervaringen van de dag.

Er worden lokale bieren en wijnen geschonken, maar deze zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Transfer rond 16.00 uur vanaf het vliegveld in Calgary naar de ranch (ongeveer een uur rijden). Welkom en check-in waarna je iedereen op de ranch leert kennen en aan het diner gaat.

Dag 2

Na het ontbijt leer je ‘jouw’ paard kennen en na de verzorging en het opzadelen rijd je even in de arena. Als je eenmaal lekker zit, spoor je je paard aan voor de eerste dagtocht. Die voert naar Whiskey Ridge.

Dag 3

Een tocht van vier uur staat voor vandaag ingepland. Deze voert naar de voet van de heuvels ten westen van Bragg Creek. Daarna rijd je naar de kleine plaats Bragg Creek waar je afstijgt en tijd hebt om door het dorp te wandelen en de winkeltjes te verkennen. Daarna stijg je weer op om terug te rijden naar de ranch.

Dag 4

North Fork ligt op 23 kilometer zuidwest van de ranch en biedt fantastisch zicht op de Rocky Mountains. De route brengt je door het bos van ratelpopulieren die aan het eind van september echt van een overweldigende schoonheid is.

Dag 5

De paarden worden per trailer een stukje verder de bergen in gebracht. Je stijgt op en verkent het hoger gelegen deel van de Elbow Vallei. In dit gebied vind je meer bomen die altijd groen zijn. Je rijdt onder 3000 meter bergen en spettert door het ijskoude water van de rivier Elbow. De route hangt af van hoe hard de deelnemers willen rijden, maar hier liggen vele paden om uit te kiezen.

Dag 6

De tocht over Powderface Ridge is voor de laatste dag paardrijden bewaard. Vanaf de 2100 meter hoge top zul je gegarandeerd genieten van adembenemende vergezichten. Je kunt wek 100 kilometer oostwaarts kijken en bijna net zo ver naar het noorden en zuiden.

Dag 7

Dit is de dag van vertrek. Normaalgesproken ligt het vertrek voor 9.30 uur waardoor je rond 10.30 uur op het vliegveld (of een andere locatie) in Calgary bent.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Canadese dollar, CAD 3.200 p.p in tweepersoonskamer.

Eenpersoonskamer mogelijk alleen op aanvraag. (met een toeslag)
Over Canada

Besneeuwde bergtoppen, kolkende witte rivieren, groen weides, velden vol wilde bloemen, gletsjers met ijskoude meren en bossen met majestueuze oerbomen; dit zijn dé ingrediënten die een paardrijtrektocht in West-Canada tot een onvergetelijk avontuur maken.

Wil je een standplaatsvakantie of trektocht doen? Het kan beide!

Als standplaatsvakantie hebben we een locatie in de vallei van de rivier de Saskatchewan. Dit is een westernranch waar je het ultieme gevoel van Cowboy zijn kunt ervaren. De ranch en het omringende landschap doen denken aan een ouderwetse western. Golvende prairies, eindeloze vlakten, canyons, rivierduinen en zandstranden langs het Diefenbaker meer.

Het cowboyleven betekent opstaan bij zonsopgang, de hele dag hard werken en ’s avonds relaxen bij het kampvuur onder de wijde sterrenhemel.Na een stevig ontbijt zadelen we de paarden. Elke dag moeten de koeien gecontroleerd en opgedreven worden. Het betekent een lange dag in het zadel. Natuurlijk nemen we wel de tijd om boven een open vuur de lunch klaar te maken. ’s Zomers overnachten we soms in de open lucht, het echte cowboyleven. Begin juni vindt het brandmerken van de jonge dieren plaats en in oktober moeten de kudden naar huis gedreven worden. Beginners kunnen op de ranch les krijgen in western rijden. Iedereen kan leren lassowerpen en omgaan met het vee.

Op de ranch verblijf je in een vierpersoons blokhut waar iedere cowboy zich thuis zal voelen. Elke blokhut beschikt over een eigen badkamer. De maaltijden worden bereid in de kookhut. Natuurlijk is er een echte saloon met poolbiljart en country-music. De ranch beschikt over een hot tub. In je vrije tijd kun je zwemmen en kanoën in het Diefenbakermeer of de wijdere omgeving verkennen. Fort Walsh, bijvoorbeeld, de eerste nederzetting van de North-West Mounted Police of de Great Sand Hills, zandduinen die mysterieus uit de vlakte oprijzen. De bewoonde wereld met overdekte winkelcentra, golfbaan, jachthaven en musea ligt op 45 autominuten van de ranch.

Een trektocht is mogelijk in Yukon of in British Columbia

De Yukon in Canada, vlak bij de grens met Alaska, is een plek van magie en natuurschoon: gletsjers, koude meren, alpenweides, heldere rivieren, bos en toendra. Het licht is er fantastisch. In deze pure natuur volg je paden die ook betreden worden door elanden en wolven.
Tijdens de trektocht in de Yukon geniet je niet alleen van het wilde landschap. Je leert ook meer over het gebruik van pakpaarden en steekt een handje toe bij het leven in het kamp: tent opzetten, hout sprokkelen, water halen en koken. 1 keer wordt er overnacht in een hotel, 2 keer in een blokhut en 9 nachten wordt er gekampeerd, ver weg van de bewoonde wereld. Voor wie graag luxe en comfort heeft, is deze tocht dus minder geschikt.

De paarden zijn betrouwbaar en geoefend op bergachtig ongelijk terrein. Er wordt gereden met westernzadels. Tijdens de tocht verzorgen de ruiters hun eigen paarden. Er wordt voornamelijk in stap gereden, aangezien de pakpaarden en het moeilijke terrein het tempo omlaag halen. Toch moet je goed fit zijn om de lange uren in het zadel comfortabel te kunnen doorbrengen.

British Columbia: Deze begeleide trektocht in West-Canada duurt 13 dagen/12 nachten, of 6 dagen/ 5 nachten, 4 dagen paardrijden. Maaltijden zijn voorzien in volpension. De groep bestaat uit zes tot acht personen en wordt geleid door de ervaren Engelstalige gids Alex. Hij is opgegroeid in de lodge en kent de streek en fauna en flora op zijn duimpje. Hij deelt zijn kennis graag en vindt het belangrijk dat elke deelnemer op zijn of haar gemak is.

De meerderheid van de paarden die meerijden met de trektocht zijn in de weides rondom de lodge geboren en/of opgegroeid. Ze kennen de omgeving goed: met gemak doorkruisen ze rivieren en lopen ze over smalle bergpaden en kronkelende bospaden. Door het grillige landschap ligt het rijtempo laag, wat deze trektocht ook geschikt maakt voor minder ervaren ruiters. Een goede conditie is wel vereist voor elke deelnemer. Ervaren rijders krijgen op de geschikte plaatsen meerdere kansen om stevig te galopperen. De paarden zijn het gewend om met zowel ervaren als onervaren ruiters te rijden.

Inclusief

  • 7 dagen / 6 nachten in een een- of tweepersoonskamer op de ranch
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek. Incl. niet-alcoholische drankjes
  • 5 dagen paardrijden
  • Engelstalige begeleiding
  • Verzameltransfer van en naar de Luchthaven Calgary

Exclusief

  • Heen- en terugreis naar Calgary
  • Alcoholische drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • 5% tax op het paardrijarrangement
  • Reis-/Annuleringverzekering