Driedaagse tocht door de Vienne-vallei

Wie zin heeft in een kort, maar bijzonder trektochtje te paard zal buitengewoon veel plezier beleven aan dit Franse arrangement van drie dagen paardrijden met twee overnachtingen in een gîte. On y va tous!

Frankrijk
Vanaf € 885
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Op drie dagen te paard kan je al een stukje ontdekken van de aantrekkelijke regio die Poitou-Charentes in Frankrijk is. De rivieren Blourde en Viennen stromen als levensaders door deze regio. Je volgt deze rivieren en ontdekt de geschiedenis van het land en de bijzondere kastelen die de streek rijk is.

De uitvalsbasis van onze partner in de Poitou-Charentes is een karakteristieke Franse boerderij, met niet enkel paarden en pony’s, maar ook herten! Hier geniet je van rust, ruimte, natuur, geschiedenis en natuurlijk de beroemde Franse keuken en goede wijn. Nog niet tevreden? De streek staat ook bekend voor zijn zeer milde klimaat.


De kudde is heel divers, zo kan er gezocht worden naar het paard dat perfect bij jou past. Enkele rassen: Selle Français, Anglo-arabier, Berber-arabier, Spaanse paarden, quarter horses en diverse kruisingen. Sommige paarden werden hier geboren en ze zijn afgericht om de perfecte partner te zijn voor dit werk. Behalve als trektochtpaard hebben sommige onder hen ook een carrière als TREC- of endurancepaard. De dieren leven samen in groep. Ze kennen mekaar dus, wat het tijdens de trektocht makkelijker maakt voor iedereen.


Wat maakt deze tocht zo bijzonder?

We volgen oude paden van het ene naar het andere dorp, midden in ruraal Frankrijk. Bij goed weer kunnen we ook zwemmen met de paarden. Overnachten doen we zo authentiek mogelijk. Dit is het Franse platteland op zijn best !


Toptip ! In plaats van onder het zadel kan je deze tocht ook met paard en wagen maken !

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1:

Aankomst op de boerderij voor 9 uur in de morgen waarna je kennismaakt met de paarden en de gids. Daarna zetten we te paard koers naar de rivier. We rijden langs La Rochere en door het dorp Mouterre. Aangekomen in Availles Limouzine is het tijd voor de picknick. Op de oevers van de rivier is het heerlijk ontspannen van het kalme platteland. Na de lunch rijden we verder naar Abzac. Hier overnachten wij. In de verte horen wij de herten en we hebben zicht op het kasteel Serre.

Dag 2:

Na het ontbijt sporen wijde paarden aan richting het Château de Serre. Vanaf hier hebben we magnifiek zicht over de vallei van Vienne. We dalen af in de vallei van waaruit we een aantal kastelen aan de overkant van de rivier zien. Onze picknick gebruiken we bij het middeleeuwse kasteel van Saint Germain dat we te paard kunnen bezoeken. Later in de middag rijden we door de velden en de bossen om terug te keren bij onze gîte waar wij de afgelopen nacht ook hebben doorgebracht

Dag 3:

Op deze derde en laatste dag van deze charmante mini-trektocht te paard rijden we ‘s morgens naar het meer van Chardat. Hier ontdekken we een iets moderner kasteel dan die wij tot nog toe hebben gezien. Bovendien hebben we een fabuleus zicht over de vallei. Daarna rijden we door beboste velden richting de paardenboerderij waar we de kudde herten van de boerderij ook kunnen zien. We zijn zowaar aangekomen aan het einde van deze leuke trektocht te paard.

(*) Alle prijzen per persoon

Het is mogelijk een extra nacht bij te boeken voor € 60 p.p. incl. diner en ontbijt.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 14 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 3 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Afstand met auto:

Utrecht 870 km, Brussel 720 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 4 dagen / 3 nachten op indeling in een tweepersoonskamer, meestal met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief koffie, thee en tafelwijn
 • 3 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in een volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar treinstation Poitiers € 50 p.p. retour ter plaatse te betalen.
 • Overige drankjes en barstops
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Extra nacht € 60 p.p. incl. diner en ontbijt
 • Reis-/annuleringsverzekering