Invitation a la Randonnée, geniet van Corsica en verbeter je paardrijden

Het paardrij-arrangement ‘Invitation à la Randonnée’ is perfect om zowel het spectaculaire Corsica te zien àls rustig beter te leren rijden. Kiezen hoeft niet meer, je kunt de twee idealen combineren.

Frankrijk - Corsica
Vanaf € 1280
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Wie altijd al werd aangetrokken door de schitterende landschappen van Corsica en wie ook al een tijd beter wil leren paardrijden, kan deze twee idealen combineren. Het paardrij-arrangement ‘Invitation à la Randonnée’ is perfect om zowel het spectaculaire Corsica te zien àls rustig beter te leren rijden. Kiezen hoeft niet meer, bij dit arrangement laat je je twee dromen tegelijkertijd uitkomen. Mooier kan het eigenlijk niet.

Op een ontspannen manier het trekken te paard leren kennen. Met veel plezier beter leren rijden. En dat in een gezellige omgeving, tussen de paarden. Dat is wat ‘Invitation à la Randonée’ te bieden heeft. We krijgen een paard toegewezen waarmee we ons zo’n 4 tot 5 uur per dag mee mogen bezighouden.

We delen het paard in onze groep vrienden of in het gezin en het programma wordt compleet aangepast aan de behoeften van de deelnemers. Rijkunsten verbeteren? Dat is mogelijk. Wandelen? Dat kan ook. Ritjes maken? Geen probleem. Voel wat je nodig hebt en voer het uit, dat is simpelweg het motto van dit arrangement .

Er wordt gereden op lieve Corsicaanse paarden (1.48m - 1,55m) en kruisingen hiervan (1,55m - 1,65m). Deze paarden zijn goed gewend aan de bergen. De zadels waar we mee rijden zijn Forestier zadels, we hebben geen westernzadels

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst luchthaven Bastia en om 17.00 uur verzameltransfer naar het paardrijcentrum. Bespreking programma, diner en overnachting.

Dag 2

Ontvangst bij de stallen om 9 uur. Voorstellen van de lieve paarden en voorbereiden op het programma van dag. Contact over wat we gaan doen. Verbeteren van het rijden, of inwijding in gedragsleer? Tussen de middag de keuze uit een maaltijd op het terrein of een picknick in de natuur. Buitenritje door de maquis, het welriekende struikgewas dat Corsica karakteriseert. Dit onderdeel staat na de middag op het programma.

Dag 3

Ochtend staat vrij om te kiezen tussen lange, rustige rit of les om rijtechniek te verbeteren. Maaltijd of picknick tussen de middag. Na de middag een rustige rit in de omgeving.

Dag 4

Deze dag zou een dagje van nietsdoen in het centrum kunnen zijn. U kunt ook in de ochtend worden afgezet in Corte. Misschien geen gek idee om het oude stadje te bezoeken, een museum te bekijken en een wandeling te maken. Zwemmen in de rivier behoort ook tot de mogelijkheden. Verder rijdt er een treintje naar Ajjacio, ook het bekijken waard. Bij dit dagprogramma hoort een utgebreide picknick. De verwachte terugkeer naar het centrum is rond 19.00 uur. Het is ook mogelijk deze derde dag een lange rit te maken of lessen te nemen als dit van tevoren is aangegeven en is ook afhankelijk van de beschikbaarheid. Met andere woorden: dit kan na goed overleg.

Dag 5

Boziu is het gebied van de herders. Hier trekken wij vandaag doorheen en zullen ongetwijfeld wilde kuddes ontmoeten. Lieflijke landschappen trekken aan ons voorbij en we voelen de sfeer van weleer. De maaltijd tussen de middag gebruiken we in de boerderij- herberg van Alando.

Dag 6

Wij bereiden ons voor op het laatste uitstapje. De route van vandaag leidt ons naar hoogten boven de rivierbanken van de Tavignano. Het is genieten van de fabuleuze uitzichten. De lunch wordt een zalige picknick bij het heldere water van de meren in dit gebied. Na een bad in de rivier wordt het tijd terug te keren naar het paardrijcentrum waar een goede maaltijd wordt gebruikt.

Dag 7

Ontbijt en vertrek naar de luchthaven. Alle dagen kunnen worden aangepast wegens weersomstandigheden of om veiligheidsredenen. Ook kunnen de dagen worden aangepast, omdat de deelnemers dat leuker vinden.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max.100 kg

Leeftijd

Min. 10 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Corsica

Het woeste en dunbevolkte Corsica herbergt een keur aan landschappen. Die afwisseling maakt het eiland juist zo mooi en aantrekkelijk.

Corsica is een eiland met een ruig landschap. Denk aan grillige kustlijnen, bergen bedekt met ondoordringbaar struikgewas en steile hellingen met kurk-, pijn- en walnootbomen. Plekken waar anderen niet komen worden voor ons door de paarden bereikbaar gemaakt. Te paard Corsica ontdekken is echt iets voor de avontuurlijke ruiter! Je rijdt over gecultiveerde gronden, krijtwitte kliffen, indrukwekkende bergen en prachtige zandstranden. Het terrein kan zwaar zijn dus je moet alle drie de gangen goed beheersen en ook je lichamelijke conditie moet in orde zijn.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten op indeling in gites, stacaravans (slaapzakaccommodaties)
 • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief tafelwijn en water bij het diner
 • Paardrijden volgens het programma
 • Frans- en Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Eventuele verzameltransfer treinstation Corte.
 • Verzameltransfer vanaf de luchthaven retour (aankomen voor 17.00 uur, vertrek vlucht na 12.00 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Bastia)
 • Afwijkende privetransfer € 50 p.p enkele reis
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Dieëtwensen/essenties op aanvraag (en soms tegen een toeslag)