Junior ski joëring met paarden voor 11-15 jarigen

Deze wintervakantie voor 11 tot 15-jarigen richt zich op allerlei winterse activiteiten rond het paard. De opzet van deze vakantie is gericht op allerlei dingen die je in de sneeuw kunt doen met je paard.

Frankrijk
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze wintervakantie voor 11 tot 15-jarigen richt zich op allerlei winterse activiteiten rond het paard. De opzet van deze vakantie is gericht op allerlei dingen die je in de sneeuw kunt doen met je paard. Idee is om ski-joëring (waarbij je op skilatten staat en je je laat voorttrekken door je paard) te doen met aanvullende activiteiten die ook geschikt zijn om in de sneeuw te ondernemen. Denk aan aangelijnde trainingen, langlaufen, een tocht op echte sneeuwschoenen maken.

Winterpret met paarden en honden in Franse sneeuw

In het schitterende gebied Vercors, gelegen in de Franse Alpen, bestaat voor de jeugd van 11 tot en met 15 jaar de mogelijkheid een bijzondere wintervakantie te houden. Daarbij ondernemen zij dagelijks winterse buitenactiviteiten waarbij ook paarden en honden zijn betrokken. Zo leren de jongeren vanaf de grond om te gaan met paarden die aan lange teugels lopen en wordt hen bijgebracht hoe zij buiten met speciale honden in de sneeuw omgaan.

In de loop van de week gaan zij langlaufen of skiën met paarden en honden, maar kunnen ze ook los van de dieren voettochten in de sneeuw maken.

Uiteraard gebeurt alles onder deskundige begeleiding die in het Frans en in het Engels wordt gegeven.

Gite

Je overnacht in de gite vlakbij het terrein van het ruitercentrum dat de basis vormt voor deze vakantie vol winterpret. De kamers zijn geschikt voor zes personen. Elke kamer beschikt over een badkamer met dubbele wastafels en een douche. En natuurlijk zijn er aparte toiletten.

De jonge deelnemers worden verzocht hun kamer en de badkamer ordentelijk achter te laten zodat het schoonmaakpersoneel zonder problemen hun werk kan uitvoeren.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Dag van aankomst en ontmoeting met de groep tussen 18.00 en 19.00 uur. Praktische zaken voor de komende week onderweg worden besproken. En dan wordt er gegeten.

Dag 2

In de ochtend ga je naar de manage waar je leert hoe je te voet je paard aanstuurt aan lange teugels. ’s Middags bezoek je het kennel in Vassieux en Vercors en leer je hoe je met de honden omgaat, hoe je hen voorbereidt en hoe je buiten met hen omgaat. Rond 17.00 uur ben je weer terug op de basis.

Dag 3 t/m 6

De deelnemers worden ingedeeld in groepen. Er zijn maximaal twaalf deelnemers per groep. Elke groep krijgt om beurten de tijd om activiteiten te ondernemen met de paarden. Je wisselt ski-joëring af met de activiteiten met de honden. De ski-joëring gebeurt op het ski-station van Font d’Urle. Deze piste is speciaal ingericht en geschikt om op verschillende manieren te leren slalommen. De activiteiten met de honden gaan om trektochten te voet met de honden, tochten op sneeuwschoenen en langlauftochten waarbij de skiër is vastgelijnd aan een hond. Die helpt de skiër op snelheid te komen en trekt zijn partner naar verschillende hoogtes. Dagelijks ben je rond 17.00 uur weer terug op de basis waar je eveneens overnacht.

Dag 7

Alle materieel die nodig was voor de activiteiten met de paarden wordt netjes verzorgd en verzameld. Daarna breng je een bezoek aan het dorp La Chapelle en Vercors. Deze week vol winterpret eindigt om 14.00 uur.

(*) Alle prijzen per persoon
Aantal deelnemers

max. 12 ruiters per groep (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • 7 dagen / 6 nachten in meerpersoonskamers met gedeelde sanitair
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek
  • 5 dagen paardrijden, ongeveer 5 uur per dag
  • Frans- en Engelstalige begeleiding van een gids
  • Transport bagage

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer TGV-station Valence Sud Rhône-Alpes en op dag van aankomst om 16.30 uur (aankomen voor 16.15 uur). op dag van vertrek verzameltransfer om ongeveer 14.00 uur. € 30 p.p retour
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering