Paardrijden en yoga aan de Franse westkust

Een week paardrijden in de bossen en op het strand afgewisseld met yogalessen en lekker uit eten gaan in de nabije omgeving. Dat biedt dit weekarrangement aan de westkust van Frankrijk.

Frankrijk
Vanaf € 958
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een week paardrijden in de bossen en op het strand afgewisseld met yogalessen en lekker uit eten gaan in de nabije omgeving. Dat biedt dit weekarrangement aan de westkust van Frankrijk. Het hippisch centrum heeft Anglo-Arabieren. Er wordt met Engelse zadels gereden waarin je vrij kunt zitten. Wie van vrijheid houdt en graag een eigen dagindeling maakt beleeft met dit arrangement veel plezier. Ruiters van alle niveaus krijgen een persoonlijke kaart die goed is voor zes of acht buitenritten van twee uur.

Flexibele vakantie te paard
In deze week vakantie rijd je heerlijk in het bos of op het uitgestrekte strand en hoe lang je dat doet, kan je zelf bepalen. Iedere deelnemer krijgt een paardrij-kaart die goed is voor zes of acht sessies van twee uur paardrijden.
De uren te paard zijn flexibel in te delen. Zo kan je bijvoorbeeld twee sessies van twee uur achter elkaar inzetten waarmee je een halve dagtocht maakt. Een hele dagtocht inclusief lunch kost drie sessies van twee uur.

Ruiters zonder enige rij-ervaring of ruiters die net zijn begonnen met paardrijden kunnen kiezen voor een les in de buitenbak of in het bos. Halfgevorderde en gevorderde ruiters kunnen genieten van buitenritten van twee uur, een halve dagtocht of een complete dagtocht die door het bos en over het weidse strand voert.
Wie een dagtocht maakt, mag rekenen op een heerlijke lunch die naar de picknickplaats wordt gebracht. Uiteraard ontbreekt goede Franse kaas en een Bordeaux-wijntje dan niet. De organisator heeft comfort nou eenmaal hoog in het vaandel staan.

Verblijf
De accommodatie ligt op twee minuten lopen van het hippisch centrum en bestaat uit een gastenverblijf met vier verschillende soorten kamers (een singleroom, een kamer met twee bedden, een kamer met een tweepersoonsbed en een familiekamer voor vier personen), er staat een houten huisje met een slaapzaal en twee badkamers en er is een annex met drie kamers die elk zijn voorzien van eigen sanitair.
Vlak naast het gastenverblijf en het houten huisje ligt een zwembad. Op het terrein is ook een sauna.
Tenslotte staat er een woonhuis voor gasten op het terrein van het hippisch centrum. Dit beschikt over drie slaapkamers waar maximaal vijf personen kunnen overnachten. Het huis is voorzien van een badkamer, een zeer ruime keuken en een woonkamer. Ook is er een terras en een tuin. Honden zijn welkom in dit huis.

Eten en drinken
Het arrangement is gebaseerd op halfpension. Het is leuk om in de omgeving restaurantjes te ontdekken.
Wie liever op basis van volpension wil verblijven, krijgt die mogelijkheid ook aangeboden. In de keuken worden traditionele maaltijden bereid. Daarbij komt er ook ¼ wijn op tafel of water en koffie of thee. Het diner op de dag van aankomst is overigens wel bij het arrangement inbegrepen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Dag van aankomst bij het verblijf is op de zondag. Wie op eigen gelegenheid komt, wordt rond 18.30 uur verwacht. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een verzameltransfer vanaf de Luchthaven of Treinstation. Een briefing over het verblijf wordt op deze avond of op maandagochtend na het ontbijt gegeven.

Dag 2 tem dag 7

Maandag tot en met zaterdag: Voor dit arrangement is iedereen vrij zijn eigen dagen in te delen. De paardrijkaart met zes tot acht ‘strippen’ voor twee uur paardrijden zijn flexibel te gebruiken. Van april tot eind september is er elke ochtend van half acht tot acht een gratis te bezoeken yogales met een groep van minimaal drie personen. Gedurende de dag is het altijd mogelijk een yogales te nemen. Dit kan zowel individueel als in een groep. Het zijn optionele lessen die ter plaatse kunnen worden afgerekend, maar waarvan de organisator graag vooraf hoort of de gast hier gebruik van wil maken. Hetzelfde geldt voor een massage.

Dag 8

Het einde van deze week vol ontspanning loopt ten einde. De dag van vertrek is alweer aangebroken.

(*) Alle prijzen per persoon

Eigen paard meebrengen is mogelijk:
* van April t/m Juni en sept. t/m okt. € 20 p.d per paard
* van Juli t/m Aug. € 27 p.d per paard

Indien je graag een massage of Yogales wilt bijboeken, gelieve dit aan te geven in ons boekingsformulier bij het opmerkingenveld.
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 10 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Reisdetail: afstand met auto

Utrecht 1.160 km, Brussel 1.010 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 8 dagen en 7 nachten, in een-/tweepersoonskamers met eigen badkamer
 • Op basis van halfpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek, inclusief tafelwijn ( ¼ l) en frisdrank, thee, koffie
 • Voucher voor 6 x 2 uur paardrijden, verdeeld over 6 dagen. Ook is het mogelijk om een halve dagtocht te maken van 4 uur tegen inlevering van 2 vouchers.
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Bordeaux dag van aankomst op 16.00 uur of om 17.00 uur vanaf het treinstation van Bordeaux en terug om 08.30, vertrek vanaf de luchthaven om 13.30 uur, € 100 p.p retour ter plaatse betalen
 • Prive Yoga les van 1 uur € 55 p.p / Groepsles 1 uur € 20 (bij boeking aanvragen)
 • 20 min. massage € 25 p.p / 30 min. massage € 30 / 45 min. massage € 45 p.p (bij boeking aanvragen)
 • Overige maaltijden
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering