Trektocht te paard in de Elzas: ‘Tussen bergen en wijngaarden’

Ga te paard de Elzas door en beleef een onvergetelijke paardrijvakantie. Deze trektocht te paard over de fameuze Route des Vins is er een voor de levensgenieter. De Franse Elzas is een bosrijk gebied, bekend om zijn wijnbouw

Frankrijk
Vanaf € 1675
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Ga te paard de Elzas door en beleef een onvergetelijke paardrijvakantie. Deze trektocht te paard over de fameuze Route des Vins is er een voor de levensgenieter. De paarden die voor je klaarstaan zijn comfortabele IJslanders, rustige en stapzekere Fjorden, vriendelijke Spaanse PRE’s, Engelse en Arabische volbloeden voor zelfverzekerde ruiters en kalme en tredzekere Tinkers.

Wijnroute in de Elzas te paard

De Franse Elzas is een bosrijk gebied, bekend om zijn wijnbouw en rijke maaltijden. In de geschiedenis hebben Frankrijk en Duitsland veel strijd gevoerd om deze streek waar invloeden uit beide landen vandaag de dag mooi in elkaar overvloeien.

Het paardrijcentrum waar je aankomt en van waaruit de circulaire trektocht begint, is schitterend gelegen op een hoge heuvel aan de voet van een berg en in het bos.
Vanaf dit prachtige punt rijd je de Wijnroute op. Over smalle paden rijd je in het heuvelachtige gebied langs wijngaarden en kastelen. Je pauzeert op plaatsen waar je adembenemend zicht hebt op de streek. En natuurlijk breng je een keer een bezoek aan een wijnkleder.

Accommodatie
Je overnacht in de appartementen van de gite bij het rijcentrum. Dit zijn ruime appartementen met een of twee kamers. Tijdens de trektocht door de Elzas logeer je in hotels of gites. Tegen een meerprijs is het mogelijk een single-room te boeken. Wie alleen reist en dit niet doet, kan bij een reisgenoot op de kamer worden ingedeeld.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Kennismaking met de groep tussen 17.00 en 19.30 uur. Op deze eerste avond van je verblijf geniet je van een Elzasser maaltijd en de eerste overnachting op het rijcentrum.

Dag 2

Na de eerste kennismaking met de paarden stijg je op en maak je een eerste verkenning van de omgeving. Je voelt hoe je paard in de drie gangen rijdt en je kunt je stijgbeugels op verschillende lengtes proberen, zodat je weet bij welke lengte je prettig zit voor de komende dagen. Lunch op het rijcentrum en ’s middags volgt de ontdekking van kleine, authentieke dorpen waarna je aankomt op de top van de Perheux. We galopperen de Mont St. Jean op en staan versteld van het uitzicht als we boven zijn aangekomen. We kunnen het landschap rondom in 360 graden zien. Diner en overnachting op het centrum.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we naar de Route des Vins richting Scherwiller. Dit is de hoofdstad van het wijngebied Riesling. Onderweg stoppen we bij het kasteeltje van Bernstein dat prachtig zicht biedt op de Elzas. Ook pauzeren wij bij een gewijde plek tijdens ons bezoek aan een wijnkelder opgetrokken uit stro. Overnachting in Scherwiller.

Dag 4

In de vroege ochtenduurtjes verlaten wij de Wijnroute en keren terug de bergen in. We rijden richting het gevierde kasteel Haut-Koenigsbourg. We rijden naar een plek van waar we magnifiek zicht hebben op de weidse Elzas. “s Middags rijden we de vlakte op richting onze bestemming Ribeauvillé. Dit is een sfeervolle middeleeuwse stad waar de stadsmuur en het kasteel goed bewaard zijn gebleven. We bezoeken een biologische wijnkelder en overnachten in Ribeauvillé.

Dag 5

Wij vervolgen onze wijnroute en genieten van de kleine dorpen waar we doorheen rijden. Typische Elzasser dorpen die wij aandoen zijn bijvoorbeeld Bergheim, Kintzheim en Dambach la-Ville. Uiteindelijk komen we aan bij Andlau. Bij een gezellige, kleine herberg waar uitsluitend biologische producten mogen binnenkomen, vinden wij onze plaats van overnachting.

Dag 6

Na het ontbijt hervatten wij onze tocht over de bergwegen tot de Champ du Feu op 1000 meter hoogte. We komen onder meer langs de waterval van Hohwald, een van de mooiste watervallen van de Elzas. Via deze spectaculaire plek rijden we terug naar het rijcentrum om onze trektocht af te ronden. Voor de laatste keer deze week zadelen wij de paarden af, belonen ze extra en gaan aan het diner. Overnachting op het rijcentrum.

Dag 7

Na het ontbijt is het tijd voor het vertrek.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Vanaf 13 jaar onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Reisdetail: afstand met auto

Utrecht 500 km, Brussel 440 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • 7 dagen / 6 nachten in een-/ tweepersoonskamers
  • Op basis van volpension van eerste dag diner t/m laatste dag ontbijt, inclusief tafeldrankjes tijdens de maaltijden in het ruitercentrum
  • 5 dagen paardrijden volgens programma
  • Engelstalige begeleiding
  • Transport van bagage tijdens de trektochtdagen

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer van luchthaven-/ treinstation van Strasbourg of het treinstation van Colmar € 50 enkele reis p.p, van Selestat € 30, alleen mogelijk op aanvraag na overleg ivm de tijden van transfer
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering