Ponytrektocht in Vercors voor 9 tot en met 13-jarigen

In het Franse Vercors is een ponytrektocht speciaal voor jeugd van 9 tot en met 13 jaar opgezet. De 6-daagse trektocht voert door het zuiden van het regionale natuurpark van Vercors. Dit is een ontdekkingstocht voor de jeugd.

Frankrijk
Vanaf € 850
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

In het Franse Vercors is een ponytrektocht speciaal voor jeugd van 9 tot en met 13 jaar opgezet. De zesdaagse trektocht voert door het zuiden van het regionale natuurpark van Vercors. Dit is een ware ontdekkingstocht voor de jeugd.

Met leeftijdgenootjes ponyrijden in zuidelijk deel natuurpark Vercors

Deze jeugdtrektocht op ponies laat je het betoverende bos van Lente ontdekken. Ook ontdek je de Alpen van Font d’Urle , de berg van Ambel en het plateau van Vassieux en Vercors.

Deze schitterende ontdekkingstocht brengt je naar onvergetelijke uitkijkpunten. En onderweg kom je kuddes paarden tegen die in vrijheid leven en maak je kans steenschapen, marmotten, reebokken of steenbokken te zien.

Onderkomens

Tijdens de trektocht logeer je in verschillende onderkomens.

De eerste, de tweede en de laatste avond (zondag- en vrijdagavond) overnacht je in een tent op het terrein vlakbij de uitvalsbasis. Daarna overnacht je een nacht in een gite met slaapzalen, twee opeenvolgende nachten in een verbouwde korenschuur waar alle sanitair, ook douches, aanwezig zijn. Op deze locatie is een slaapzak wel noodzakelijk.

Daarna is het alweer vrijdag en slaap je weer in een tent bij de uitvalsbasis.

Franse gidsen die ook Engels spreken begeleiden de groep.

Let op: Tijdens deze trektocht is het niet mogelijk mobiel te bellen; er is geen bereik. Wel kan er op de eerste en de laatste dag mobiel worden gebeld. Op de andere dagen kan het thuisfront in geval van nood altijd naar de uitvalsbasis bellen die te allen tijde bereikbaar is. Vanaf daar kunnen medewerkers contact leggen met de deelnemers van de trektocht. Op de eerste en laatste dag hebben alle deelnemers weer gewoon mobiel bereik.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Dag van aankomst en ontmoeting met de groep tussen 18.00 en 19.00 uur. Praktische zaken voor de komende week onderweg worden besproken. En dan wordt er gegeten. Overnachting in een tent.

Dag 2

Vandaag raakt iedereen vertrouwd met het materieel en maak je kennis met de ponies (stokmaat ongeveer 150 cm.). Een bosrit rond het dorp La Chapelle en Vercors in de richting van het berggehucht Jarjatte staat op het programma. Je picknickt in het dennenbos. In totaal rijd je zo’n vijf uur. Rond 17.00 uur ben je weer terug op de basis. Overnachting in een tent.

Dag 3

Via de oude route van Loscene rijd je naar Lente. Daarvoor maak je een grote oversteek van het weidse veld. Bij de boerderij van May is het tijd voor de pauze en de picknick. ’s Middags rijd je door het bos naar het bosdorp Lente. In totaal heb je vijf uur paardgereden als je om 17.00 uur aankomt bij de gite waar je overnacht.

Dag 4

Via de bospiste van Brudour rijd je weg uit Lente om aan het einde van de ochtend aan te komen op het plateau Font d’Urle dat op zo’n 1500 meter hoogte ligt. Je eet op het skistation en steekt ’s middags het plateau over. In dit gebied rijd je door uitgestrekte bergweiden waar je misschien steenschapen tegenkomt, marmotten of gemzen ziet. Uiteindelijk kom je via een mooie veedrijfroute (de Grande Traversée du Vercours) aan in Vassieux en Vercors en de boerderij met de verbouwde korenschuur. Deze dag heb je in totaal zes uur paardgereden. De aankomst bij de boerderij ligt rond 18.00 uur.

Dag 5

We maken deze dag een mooie bosrit over de bospaden van het bos van Chamaloc en we rijden over de grote vlakten van het plateau. We picknicken op een kleine, maar mooie, open plek in het bos en de paarden kunnen hier drinken bij de fontein van Plainet. De terugkomst bij de korenschuur ligt rond 17.00 uur. De etappe van deze dag kan gemakkelijk worden aangepast in lengte. De duur van de tocht van deze dag hangt af van de groep. Meestal gaat het om in totaal vijf uur paardrijden. Je overnacht voor de tweede keer in de verbouwde korenschuur.

Dag 6

We vertrekken naar de grote pistes en rijden naar de Col du Souillet. De picknick van vandaag wordt gehouden in een klein dennenbos die vlakbij de ski-piste van Combe Libouse ligt. De route die wij vandaag nemen brengt ons rustig naar de uitvalsbasis waar we rond 17.00 uur aankomen. Vandaag heb je in totaal ongeveer vijf uur in het zadel gezeten.

Dag 7

We verzorgen de ponies, maken de laatste foto’s, brengen het materieel netjes terug en brengen een bezoekje aan het dorp La Chapelle en Vercors. Je hebt je bagage ingepakt en om 14.00 uur loopt deze gezellige en onvergetelijke jeugdweek van paardrijden ten einde.

(*) Alle prijzen per persoon
Leeftijd

Min. 9 en max. 13 jaar oud.

Aantal deelnemers

Max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • 7 dagen / 6 nachten in diverse accommodaties met gedeelde sanitair
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek
  • 5 dagen paardrijden, ongeveer 5 uur per dag
Frans- en Engelstalige begeleiding van een gids
  • Transport bagage

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer TGV-station Valence Sud Rhône-Alpes en op dag van aankomst om 16.30 uur (aankomen voor 16.15 uur). op dag van vertrek verzameltransfer om ongeveer 14.00 uur. € 30 p.p retour
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Slaapzak
  • Reis-/annuleringsverzekering