Rijden met IJslandse paarden in Frankrijk


Rijden met IJslandse paarden in Frankrijk
Rijden met IJslandse paarden in Frankrijk
Rijden met IJslandse paarden in Frankrijk
Rijden met IJslandse paarden in Frankrijk
Rijden met IJslandse paarden in Frankrijk
Rijden met IJslandse paarden in Frankrijk
Rijden met IJslandse paarden in Frankrijk
Rijden met IJslandse paarden in Frankrijk
Rijden met IJslandse paarden in Frankrijk
Rijden met IJslandse paarden in Frankrijk
Rijden met IJslandse paarden in Frankrijk
Rijden met IJslandse paarden in Frankrijk
Rijden met IJslandse paarden in Frankrijk
Rijden met IJslandse paarden in Frankrijk

In de regio Périgord-Limousin in Frankrijk is deze accommodatie omgetoverd tot een paradijs voor natuur- en IJslander liehebbers. Natuurlijke omgangspatronen van de IJslander worden bestudeerd en ervaren

In de regio Périgord-Limousin in Frankrijk hebben de Nederlandse eigenaars Joep en Chris een oude priorij omgetoverd tot een paradijs voor natuur- en IJslander liehebbers. De grote kudde, deels zelf gefokte, IJslandse paarden leeft op het grote domein in heel natuurlijke omstandigheden. Dat geeft gasten de kans om de natuurlijke omgangspatronen van deze boeiende paarden te bestuderen en om te kunnen ervaren. De nadruk ligt bij de paardrijvakanties op de IJslander als werkend trailpaard. 

Joep is actief in de natuurbescherming. Op deze  locatie in Frankrijk focust hij zich op projecten rondom het huis, waarbij natuurbeheer en ruitertoerisme elkaar aanvullen, wat resulteert in een beter leven voor de kudde. De kans dat je wild ziet op en om het domein is erg groot.

De accommodatie bestaat uit een binnen- en buitenrijbak. Een grote buitenrijbak wordt omgevormd tot een ovaalbaan met in het midden een behendigheidsparcours voor paard en ruiter, dat de combinatie op een veilige manier kan introduceren tot het trailrijden De paarden zijn allemaal zuivere IJslandse paarden die in een grote kudde worden gehouden. Dit is de ideale locatie voor ervaren liefhebbers van het ras, maar ook van mensen die deze bijzondere gangenpaarden willen leren kennen. Overnachten doe je in de B&B of een van de hondvriendelijke gîtes op het landgoed. Joep en Chris werken op maat, maar ze bieden ook goed uitgewerkte, interessante programma’s aan voor ruiters met veel of weinig ervaring. Ook niet-ruiters zijn welkom. 

Verschillende mogelijkheden op een rijtje: 

Gelieve in boekingsformulier aan te geven in het opmerkingenveld welke workshop je wilt volgen.

1. Kom in de kudde

‘Kom in de kudde’ is een weekprogramma voor iedereen die het  natuurlijke samenspel  en de energie van een kudde wil ervaren, voelen en meer wil weten over paardengedrag en kuddegedrag.
Je krijgt theoretische uitleg over paardengedrag, kuddegedrag in het bijzonder en de rol van paarden in de natuur. Je leert de onderlinge communicatie tussen paarden te herkennen en de begrijpen. We zullen heel wat uren besteden aan het observeren van de kudde en de onderlinge interacties tussen de kuddeleden. Ook geschikt voor niet-ruiters

Zaterdag: Dag van aankomst, mogelijk vanaf 16.00 uur.
Zondag: Theorie paardengedrag en kuddegedrag
Maandag: Introductie/ ontmoeten kudde
Dinsdag: Observatie verschillende kuddes (zowel de merrie- als de hengsten-/ruinenkudde)
Woensdag: Vrije dag, eigen invulling. Je kan de omgeving ontdekken of een paardrijles of schilderles nemen. 
Donderdag: Interactie kuddedag, kampvuuravond
Vrijdag: Kuddepraktijk, besprekingen en afsluiting theorie
Zaterdag: Vertrek voor 10.00 uur

2. Rijden zonder angst/ Blij dat ik rij
 
‘Blij dat ik rij’ is er voor iedereen die zich gespannen voelt op het paard of die niet durft te rijden door eerdere negatieve ervaringen, ongeluk of bijvoorbeeld na moederschap.
Veel ruiters verliezen op latere leeftijd de onbevangenheid van de jeugd en kunnen door allerlei verschillende oorzaken angstig worden op het paard. Deze workshop leert je begrijpen waar de angst vandaan komt, hoe je met die angst om kunt gaan en weer plezier kunt krijgen in het paardrijden, zodat je  weer  vol vertrouwen buiten kunt gaan rijden. We besteden uitvoerig aandacht aan de veiligheid rondom en op paarden. Dat doen we via theorie, grondwerk en rijpraktijk.  Deze ruitervakantie is ook geschikt voor beginnende ruiters.

Zaterdag: Dag van aankomst, mogelijk vanaf 16.00 uur
Zondag: Vrije dag. 
Maandag: We beginnen met een introductieronde waarbij ieder zijn verhaal vertelt en we persoonlijke doelen stellen. Daarna beginnen we met de algemene introductieworkshop over paardengedrag, kuddegedrag, de geschiedenis van het paardrijden; de geschiedenis van het IJslandse paard; uitleg waarom we rijden zoals we rijden, de verschillende ‘methoden’, wat ze inhouden en waarom ze zijn ontwikkeld; de praktijk van het lesgeven. Na afloop gaan we naar de kudde.
Dinsdag: We beginnen de dag door gezamenlijk naar de kudde te gaan en een tijdje tussen de kudde te verblijven om zo de individuele karakters van de paarden te leren kennen. Daarna krijgen de deelnemers theorie in het paardrijden en de hulpen en er wordt uitgebreid ingegaan op het zogenaamde signaalrijden en hoe deze manier van rijden bijdraagt aan ontspanning bij paard en ruiter. Hierna zal een demonstratie gegeven worden in het signaalrijden en de juiste manier van hulpen geven zodat het paard het begrijpt.
Woensdag: Na het geleerde is het tijd voor een dagje ontspanning.
Donderdag: We gaan werken met de paarden en elke deelnemer krijgt individueel les, aangepast aan het niveau, waarbij aandacht ligt op vertrouwen, communicatie en een onafhankelijk zit.
Vrijdag: In het begin van de week hebben we gezamenlijk voor elke deelnemer persoonlijke doelen gesteld voor deze week. Vandaag geven we invulling aan de dag gericht op de persoonlijke situatie van elke deelnemer en gaan we op een ontspannen manier en met plezier de weg volgen naar het doel.
Zaterdag: Vertrek voor 10.00 uur

3. Avontuurlijk paardrijden (off the Trail riding)

‘Avontuurlijk paardrijden’ is er voor mensen die alle drie de basisgangen (stap/draf én galop)  goed beheersen en ruime ervaring hebben met buitenrijden. Bijzondere natuur ervaring is naast het avontuurlijke element een belangrijk onderdeel van deze workshop. Speciaal richten we ons ook op mensen die ervaring op willen doen als voorbereiding op het rijden van IJslanders op IJsland.
Tijdens deze week kun je het plezier ervaren om van de gebaande paden af te gaan, dwars door bossen- en velden, over obstakels, door water en op- en af steile hellingen. Onze IJslanders zijn dit gewend, zijn stevig ter been en betrouwbaar. 

Zaterdag: Aankomst vanaf 16.00 uur.
Zondag: Vrije dag.
Maandag: Introductieronde van de deelnemers. Daarna beginnen we met de algemene introductieworkshop over paardengedrag, kuddegedrag, de geschiedenis van het paardrijden; de geschiedenis van het IJslandse paard; uitleg waarom we rijden zoals we rijden, de verschillende ‘methoden’, wat ze inhouden en waarom ze zijn ontwikkeld; de praktijk van het lesgeven. We gaan uitgebreid in op materiaalkennis. In de middag gaan we het geleerde in praktijk brengen middels een aantal oefeningen. Daarna gaan we de paarden ophalen en mogen de deelnemers voorrijden waarna alle deelnemers een persoonlijke instructie krijgen waarbij de aandacht zal zijn voor een goede onafhankelijke zit, het licht en helder geven van de hulpen en op het signaalrijden.
Dinsdag: ‘s Morgens krijgen de deelnemers, afhankelijk van de voortgang van maandag, weer een privéles met specifieke aandacht voor de hulpen voor de tölt. Als het niveau het toelaat gaan we in de middag een buitenrit maken.
Woensdag: Vrije dag.
Donderdag: Vandaag gaan we een buitenrit maken en gaan we af van de gebaande wegen af op zoek naar avontuurlijke stukken. Afhankelijk van het jaargetijde maken we een kampvuur met lunch. We gaan zoveel mogelijk verschillende terreintypen opzoeken met verschillende moeilijkheidsgraden. Bij extreme hitte zal de rit verdeeld worden in een rit in de vroege ochtend en de late avond.
Vrijdag : Vandaag gaan we zowel on als off the trail rijden. Afhankelijk van het seizoen maken we een kampvuur met lunch. Bij extreme hitte zal de rit verdeeld worden in een rit in de vroege ochtend en de late avond. Afhankelijk van het weer gaan we zwemmen met de paarden. 
Zaterdag: Vertrek voor 10.00 uur

4. Hertensafari

De hertensafari is er voor natuurminnende ruiters die ruime buitenrijervaring hebben en alle 3 de basis gangen beheersen en die wild in hun natuurlijke habitat willen zien.

Zaterdag: Aankomst vanaf 16.00 uur
Zondag: Vrije dag
Maandag: Introductieronde van de deelnemers. Daarna beginnen we met de algemene introductieworkshop over paardengedrag, kuddegedrag, de geschiedenis van het paardrijden; de geschiedenis van het IJslandse paard; uitleg waarom we rijden zoals we rijden, de verschillende ‘methoden’, wat ze inhouden en waarom ze zijn ontwikkeld; de praktijk van het lesgeven. We gaan uitgebreid in op materiaal kennis. Vervolgens gaan we een kennis maken met onze paarden.In de middag gaan we de kuddes observeren.
Dinsdag: We gaan verder in de praktijkoefeningen voor het paard vriendelijke geven van de hulpen en een goede onafhankelijke zit. Vervolgens krijgen de deelnemers de gelegenheid om voor te rijden gevolgd door individuele instructie. ‘s Avonds maakte we de eerste hertensafari.
Woensdag: vrije dag
Donderdag: Avond-hertensafari kampvuuravond
Vrijdag: Vroegeochtend- en schemer-hertensafari 
Zaterdag: Vertrek voor 10.00 uur

Vertrekdata (za)
Overnachting in Gite, prijs per huisje
Kamertype 7n *  
01/06/2021  - 31/12/2021
Gites
€  750
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Prijzenoverzicht:
* Gite 8 dagen / 7 nachten € 750 per huisje 
* Workshop € 500 p.p
* Gite incl. workshop voor een persoon € 1250. Indien meerdere personen met workshop in huisje geldt: € 750 per huisje + workshop € 500 p.p
* B&B € 95 per kamer per nacht (2 persoonskamer) 
* B&B € 95 per nacht ook voor een persoon. Geen andere eenpersoonskamertoeslag. 

Data 2021

Gite het gehele jaar door mogelijk te boeken. Aankomstdag is zaterdag. B&B mogelijk te boeken in de periode Juni, Juli en Augustus.

Hertensafari mogelijk te boeken in de periode 18-09 t/m 16-10, elke week mogelijk.

Data Gite al volgeboekt:

03-07 t/m 10-07 - nog 1 gite vrij
10-07 t/m 17-07
17-07 t/m 31-07 - nog 1 gite vrij
31-07 t/m 21-08
21-08 t/m 28-08 - nog 1 gite vrij
Overige data nog vele mogelijkheden

Praktische info

Het is mogelijk je eigen paard mee te nemen naar deze locatie op aanvraag!

Honden zijn op het terrein aangelijnd welkom.

Ook mogelijk losse lessen te boeken (gelieve aan te geven in boekingsformulier bij het opmerkingenveld)
- Priveles € 35 per uur p.p
- Les met 2 personen € 25 per uur p.p
- Groepsles voor beginners € 20 per uur p.p
- Trailride € 35 eerste uur, daarna € 20 per uur met max. 4 uur rijden
- Dagtrektocht incl. lunch € 150 p.p

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in B&B of in een Gite (afhankelijk van gekozen arrangement)
 • Op basis van Logies (ontbijt is mogelijk bij te boeken € 10 p.p, ter plaatse)
 • Gekozen workshop met paarden (zie programma)
 • Begeleiding van een ervaren Nederlandstalige instructeur

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Maaltijden en drankjes (ontbijt € 10 p.p, kampvuurmaaltijd € 20 p.p ter plaatse)
 • Gite: Elektriciteit € 0.39/kWh (ter plaatse te betalen)
 • Gite: Eindschoonmaak gite € 75 of zelf verhuurklaar opleveren (ter plaatse te betalen)
 • Borg gite € 250, ter plaatse contant te betalen
 • Toeristenbelasting ter plaatse te betalen
 • Reis-/annuleringsverzekering