Springtraining en vakantie vieren in Frankrijk

Dit arrangement combineert een springtraining met prachtige buitenritten in de mooie natuur in de omgeving van Bordeaux. Op goedgetrainde Anglo-Arabieren beleef je een avontuurlijke en leerzame ruitervakantie

Frankrijk
Vanaf € 1149
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Dit arrangement combineert een springtraining met prachtige buitenritten in de mooie natuur in de omgeving van Bordeaux. Op goedgetrainde Anglo-Arabieren beleef je in het Engelse zadel een onvergetelijke week waarin je je rijkunsten verbetert en geniet van de landelijke omgeving aan de West-Franse kust.

Cursusweek springen en ontspannen te paard
In deze week voor goede halfgevorderde en gevorderde ruiters leer je je springtechniek verbeteren aan de hand van praktische lessen in de morgen en theorielessen. Ook is er tijdens deze cursus aandacht voor verbetering van je algemene rijvaardigheid.

De lessen worden in de ochtenduren in de bak van het hippisch centrum gegeven. De middag is er om de mooie omgeving waarin je verblijft te paard te verkennen.
De groep ruiters bestaat uit maximaal vier personen. Doel van de organisator is dat de cursist goede harmonie bereikt tussen zichzelf en het paard. De focus ligt op de balans van de ruiter. Daarbij gaat het om licht en zacht, maar duidelijk contact. Dat is de meest efficiënte manier van paardrijden en het fijnst voor paard en ruiter.

De trainers werken vanuit de overtuiging dat geen paard in balans is als de ruiter dat niet is. Er bestaat geen goed springpaard zonder een goede basistraining. Ook hechten de instructeurs veel waarde aan kennis van de bewegingen van het paard en respect voor het paard. Het belangrijkste is wat betreft de instructeurs het rijden tussen de hindernissen en niet het nemen van de hindernis.
Aan de hand van een begrijpelijke methode met eenvoudige, heldere, lichte en effectieve acties die het paard in de perfecte houding plaatsen leer je gemakkelijk verschillende hindernissen te nemen.

Maximumgewicht ruiters: 85 kg.

Tijdens deze leuke week van leren en ontspannen op de paardenrug verblijf je in het gastenverblijf van het hippisch centrum op twee minuten lopen van het rijcentrum.
Een gasthuis met vier verschillende kamers – eenpersoons, twee tweepersoons- en een familiekamer – vormen het gastenverblijf bij het zwembad. Elk vertrek heeft zijn eigen sanitair. Daarnaast is er een houten verblijf met een slaapzaaltje en twee badkamers naast het zwembad. En er is een annex met drie kamers geschikt voor een tot vier personen. Elke slaapkamer heeft zijn eigen badkamer. Op het verblijfsterrein tref je ook een sauna en een massagekamer.

Op het terrein van het hippisch centrum staat een compleet huis met woonkamer, ruime keuken, drie slaapkamers, eigen terras en tuin waar gasten kunnen verblijven.

Het programma is gebaseerd op halfpension. Het diner bij aankomst is inbegrepen. Wie wil kan ook volpension boeken. De keuken biedt traditionele gerechten inclusief ¼ wijn of water en thee of koffie

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Dag van aankomst is de zondag met indien gewenst een verzameltransfer van de luchthaven of treinstation. Na aankomst op de locatie is er een diner.

Dag 2 tem dag 6

Maandag tot en met vrijdag: De ochtend rijd je in de buitenbak. Er wordt elke dag aandacht besteed aan de verbetering van de zit van de ruiter en het in balans staan in de beugels. Je krijgt oefeningen in de drie basisgangen op de vlakke grond, het benaderen van een hindernis en het aanzetten tot de sprong. Er wordt ook elke morgen gezocht naar harmonie tussen paard en ruiter. Zo leer je werken aan de controle over de balans van het paard. Van richting veranderen, van gang veranderen, van snelheid veranderen tussen de hindernissen is iets dat de volle aandacht krijgt in de les.

Dag 7

Aan het einde van de cursus kan je een parcours rijden van acht tot tien hindernissen. Elke middag maak je een buitenrit in het bos of op het strand. Onderweg kan je direct opletten of je de lessen in de praktijk brengt; je maakt een sprongetje over natuurlijke hindernissen, je rijdt in verschillende tempo’s en je let op je zit. Buiten leer je ook omgaan met veranderende ondergrond. Ruiters kunnen in plaats van de buitenrit in de middag ook verder rijden in de bak. Je zit dagelijks zo’n vier uur in het zadel, maar de tijd rondom het paard ligt op ongeveer zes uur. Je rijdt zes dagen.

Dag 8

Zondag: De laatste dag op dit mooie verblijf is aangebroken. De tijd om afscheid te nemen is aangebroken.

(*) Alle prijzen per persoon

Prijzen zijn op basis van halfpension. Toeslag volpension is € 175 p.p, indien gewenst gelieve dit aan te geven bij boeking in het opmerkingenveld van het boekingsformulier.

Indien je graag een massage of Yogales wilt bijboeken, gelieve dit aan te geven in ons boekingsformulier bij het opmerkingenveld.
Gewicht

Max. 85 kg

Leeftijd

Min. 17 jaar en ervaren

Aantal deelnemers

Min. 1 ruiter en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Reisdetail: afstand met auto

Utrecht 1.160 km, Brussel 1.010 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 8 dagen en 7 nachten in een-/tweepersoonskamers met eigen badkamer
 • Op basis van halfpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek, inclusief tafelwijn ( ¼ l) en frisdrank, thee, koffie
 • 6 dagen paardrijden, waarvan 4 uur per dag in het zadel en 2 uur per dag naast het paard
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Bordeaux dag van aankomst op 16.00 uur of om 17.00 uur vanaf het treinstation van Bordeaux en terug om 08.30, vertrek vanaf de luchthaven om 13.30 uur, € 100 p.p retour ter plaatse betalen
 • Prive Yoga les van 1 uur € 55 p.p / Groepsles 1 uur € 20 (bij boeking aanvragen)
 • 20 min. massage € 25 p.p / 30 min. massage € 30 / 45 min. massage € 45 p.p (bij boeking aanvragen)
 • Overige maaltijden
 • Overige drankjes
 • Overige personlijke uitgaven
 • Toeslag volpension € 175 p.p
 • Reis-/annuleringsverzekering