Tienerprogramma ‘Paardrijden en Engelse taalles’ in Frankrijk

Ouders die hun tiener een vakantie met extra toegevoegde waarde willen geven, opgelet: Aan de westkust van Frankrijk wordt een week van springlessen en Engels aangeboden. Een jeugdkamp voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar.

Frankrijk
Vanaf € 1049
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Ouders die hun tiener een vakantie met extra toegevoegde waarde willen geven, opgelet: Aan de westkust van Frankrijk wordt een week van springlessen en Engels aangeboden. Het paardrijden doen ze op goedgetrainde Anglo-Arabieren en in Engelse zadels. En de Engelse taalles krijgen ze dagelijks en wordt via een speciaal ontwikkeld lesprogramma gegeven.

Buitenritten te paard, springles en Engelse taal verbeteren in Frankrijk
In de mooie omgeving van Les Landes, gelegen aan de Franse westkust onder Bordeaux, worden speciale programma’s voor tieners aangeboden.

Klassiek programma 13-15 jarigen
Voor 12- tot 15-jarigen bestaat de mogelijkheid in een week 15 uur aan hun Engels te werken en 15 uur paardrijles te krijgen.

De kinderen verbeteren hun Engelse spreek- en schrijfvaardigheid op een plezierige manier. Daarbij leren ze vrij en zonder beperkingen te denken. En ze verbeteren hun rijvaardigheid. Daarvoor krijgen ze dagelijks dressuur- en springles in de buitenbak. Bovendien liggen er twee mooie buitentochten in het verschiet.

Van alle deelnemers wordt verwacht dat zij al paardrij-ervaring hebben.
In de week wordt gewerkt aan een verbetering van de zit tijdens het springen. De positie in het zadel tijdens het afrijden op een hindernis en tijdens de landing als de hindernis is genomen krijgt aandacht. Er wordt geoefend in drie gangen op een vlakke ondergrond. Ruiters leren hoe zij hun paard balanceren terwijl zij veranderen van gang, snelheid of richting.

De verwachting is dat deelnemers na afloop een parcours kunnen rijden van acht tot tien hindernissen waarbij zij te allen tijde de controle hebben.
Intensiever programma 15-18-jarigen

Een intensiever programma is er voor tieners van 15 tot 18 jaar. Voor hen is een programma samengesteld van 18 uur Engelse taalles en 18 uur paardrijles waarbij ook zij kunnen uitkijken naar twee mooie tochten te paard in de omgeving.

Deze groep tieners leert over de bewegingen van een paard, springen en hoe je daarbij aanrijdt en landt, hoe je een combinatie van hindernissen benadert en hoe je gemakkelijk en correct van hand verandert tijdens de galop.

Tijdens de Engelse taalles wordt aandacht besteedt aan spreekvaardigheid, luistervaardigheid en schrijfvaardigheid. Uitspraak, woordenschat en grammatica worden verbeterd. De lessen zijn erop gericht de deelnemers zich goed te laten uitdrukken in het Engels zonder dat ze worden beoordeeld. Discussies, rollenspellen en het schrijven en delen van verhalen vormen enkele onderdelen van de lessen.

Van alle deelnemers wordt een halfgevorderd tot gevorderd rijniveau verwacht.

De groepsgrootte is maximaal zes deelnemers.

Accommodatie:
Een onderkomen met een slaapzaal en twee badkamers kan vier tot zes personen herbergen. Tegen een meerprijs is een single- of double te reserveren. Er wordt in de buitenlucht geluncht en er is een overdekte diner-ruimte. Bij het onderkomen ligt een zwembad. De eigenaar vraagt om een zwemdiploma en toestemming beeld- videomateriaal te gebruiken.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Dag van aankomst is Zondag om 18.00 uur kennismaking met de jonge ruiters. Het is mogelijk gebruik te maken van de verzameltransfer vanaf vliegveld of station

Dag 2 tem dag 7

Het klassieke dagprogramma is als volgt opgebouwd:
7.30 uur: Wake up
08.00: Ontbijt
09.00-12.30: Paardrijden
13.00 uur: Lunch
13.30 uur: Vrije tijd, zwemmen in het zwembad of ga naar het nabijgelegen strand
15.00 uur-18.00 uur: Engelse les, met een half uur pauze.
18.00-20.00 uur: Vrij te besteden
20.30 uur-21.30 uur: Diner
22.00 uur: Bedtijd

Dag 8

Dit is alweer de dag van vertrek! Een transfer naar het vliegveld of het station is mogelijk. Het vertrek van de gasten hangt af van de vertrektijden van de vlucht of treinreis.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 85 kg

Leeftijd

Tussen de 13 en 18 jaar

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Reisdetail: afstand met auto

Utrecht 1.160 km, Brussel 1.010 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 8 dagen en 7 nachten in een-/twee persoonskamer of slaapzaal
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek, inclusief frisdrank, thee, koffie
 • 6 dagen paardrijden van 15 uur voor 13 t/m 15 jarige en 18 uur voor 15 t/m 18 jarige
 • Engelse les 15 uur voor 12 t/m 15 jarige en 18 uur voor 15 t/m 18 jarige
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Bordeaux dag van aankomst op 16.00 uur of om 17.00 uur vanaf het treinstation van Bordeaux en terug om 08.30, vertrek vanaf de luchthaven om 13.30 uur, € 100 p.p retour ter plaatse betalen
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Aansprakelijkheidsverzekering (verplicht) tot 18 jaar
 • Reis-/annuleringsverzekering