Tienertrektocht te paard in Frankrijk

Deze trektocht te paard is speciaal in het leven geroepen voor 16 tot 25-jarigen. Het arrangement behelst vijf dagen paardrijden en vier overnachtingen in de heuvelachtige landschappen van het zuidelijke Franse platteland. Beleef puur paardrijplezier in het departement Vienne.

Frankrijk
Vanaf € 885
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Te paard voor de ontdekking van Nouvelle Aquitaine

De regio Nouevelle Aquitaine in het departement Vienne is perfect voor paardrijden. Met de groep ruiters ontdek je onder begeleiding van een gids het Franse platteland met haar heuvels, bossen, coulissen en rivieren. Er zit een waar spectaculair onderdeel in het programma (lees hieronder) en tijdens de tochten zal je mooie galoppades maken langs de rivieren die door dit land stromen.
Behalve met de natuur zal je kennismaken met de cultuur van dit gebied.

De trektocht
Je vertrekt vanaf de paardenboerderij en overnacht onderweg in gezellige accommodaties, soms een pension, soms een klein hotel of een gîte. Je bagage wordt met een supportwagen voor je vervoerd.

Dagelijks breng je ongeveer vijf tot zes uur te paard door. Onderweg wordt altijd op een mooie plek gestopt om van de lunch te genieten.
De eigenaren komen uit Nederland, maar wonen alweer heel wat jaren in deze prachtige streek. Ze runnen hun boerderij op biologische wijze. Behalve paarden vind je er ook koeien en schapen.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1:

Aankomst in de namidag met de mogelijkheid tot een verzameltransfer naar de accommodatie, met vervolgens een Diner en kennismaking van de andere ruiters

Dag 2:

Na het ontbijt op de boerderij maak je kennis met de paarden en verzorgen om ze te leren kennen. Als iedereen in het zadel zit maken we een buitenrit over een lokale route, de ‘Petite Suisse’ die van boerderij naar boerderij loopt. De route voert door beboste valleien. In de verte zie je kerktorens hoog boven de landhuizen in de kleine, pittoreske dorpjes uitsteken. Een van die dorpjes is Luchapt waar we afstijgen en van een picknick genieten. In het dorp word je verrast door allerlei dingen die je thuis niet hebt, zoals een gemeenschappelijk kippenhok, een duiventil en oude, klassieke Franse boerderijen. Dit is een dag die wordt gevuld met prachtige uitzichten langs koele stroompjes.

Dag 3:

De ochtend is voor jezelf en vrij te besteden. Je kunt rustig aan doen of het plaatsje L’Isle Jourdain bezoeken als je daar zin in hebt. Je kunt ook gaan zwemmen in de buurt van de boerderij. ’s Middags kan je kiezen tussen een avontuur in de kajak of aan de zip-lijn. Na deze activiteit keer je terug naar de boerderij.

Dag 4:

Vandaag gaan we terug het zadel in. We rijden door de omliggende velden en langs de rivier Blourde onder in de vallei. Door gecultiveerd land en weiden waar koeien en schapen grazen, rijden we terug de velden in. Aan de rand van een meertje met zicht op een klein kerkdorpje genieten we van de lunch. Als het weer mooi is kan je zelfs even zwemmen met je paard (optioneel). ’s Middags rijden we over een kleine brug voordat we aankomen in Nerignac. Vanaf deze plaats rijden we verder langs de Blourde tot we bij ons pension arriveren.

Dag 5:

De trektocht brengt ons vandaag door het dorp Moussac, bekend om zijn Merovingische sacrofaag en uitzicht op het middeleeuwse kasteel Messelière. Na deze imposante bezienswaardigheden te hebben bewonderd, rijden we verder. De tocht gaat langs de oevers van de koele rivier Vienne. De rivier is vernoemd naar het departement waar zij doorheen stroomt. In het rivierdorpje Queaux is het tijd voor de lunch. Maar we lunchen niet voordat wij de opkomende bron in het centrum van het dorp hebben gezien. Na de lunch trekken we verder langs de riviervallei . Sommige delen van de route langs de rivier gaan we in een vrolijke galop beleven.

Dag 6:

Op de laatste dag van deze trektocht komen we aan het eind van ons avontuur langs de rivier met een picknick in het dorpje L’Isle Jourdain. Na de lunch maken we een spannend stukje van de tocht mee: we steken het Viaduct van L’Isle Jourdain. De rivier ligt 40 meter onder dit viaduct. Het zicht over het omliggende land is sensationeel. Voor we naar huis terugkeren, kunnen we over de oude spoorbaan rijden om een laatste, zinderende galop te maken. Aan het einde van de middag arriveren we dan weer op de paardenboerderij.
De eigenaren worden bijgestaan door een team vriendelijke mensen die van alles doen om de boerderij draaiende te houden.

Dag 7:

Vandaag is het helaas weer tijd om naar huis te gaan. Na het ontbijt is er een verzameltransfer mogelijk naar het treinstation.

(*) Alle prijzen per persoon

Het is mogelijk een extra nacht bij te boeken voor € 60 p.p. incl. diner en ontbijt.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 16 jaar en max. 25 jaar

Aantal deelnemers:

Min. 3 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Afstand met auto:

Utrecht 870 km, Brussel 720 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten op indeling in een tweepersoonskamer, meestal met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief koffie, thee en tafelwijn
 • 4 dagen paardrijden volgens het programma
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in een volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar treinstation Poitiers € 50 p.p. retour ter plaatse te betalen.
 • Overige drankjes en barstops
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Extra nacht € 60 p.p. incl. diner en ontbijt
 • Reis-/annuleringsverzekering