Tienertrektocht te paard in Frans Vercors

Speciaal voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar is deze mooie trektocht te paard in het Franse Vercors samengesteld. De trektocht voert over de weidse bergplateaus van Ambel, Font d’Urle, Vassieux en Vercors en Beurre.

Frankrijk
Vanaf € 850
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Speciaal voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar is deze mooie trektocht te paard in het Franse Vercors samengesteld. De trektocht voert over de weidse bergplateaus van Ambel, Font d’Urle, Vassieux en Vercors en Beurre. Een bijzondere ervaring die je heel je leven niet meer zult vergeten.

Met leeftijdgenoten paardrijden in Frans Alpengebied Vercors

Alle jongeren die van paardrijden houden zullen hun hart ophalen tijdens deze op maat gesneden juniorentrektocht in Vercors.

Elke dag rijd je mooie etappes over weidse plateaus, heuvelflanken en in valleien. Je zult genieten van het paardrijden in de zuivere berglucht. Behalve op uitgestrekte plateaus van Ambel, Font d’Urle, Vassieux en Vercors en Beurre kom je te paard in het mystieke natuurreservaat van de hoge plateaus die worden gedomineerd door de aanwezigheid van de Grand Veymont die tot wel 2400 meter hoogte reikt. Deze gebieden samen vormen de klassiekers onder de hippische toeristen.

De route voert over zeer uitgestrekte bergweiden, langs grote veekuddes en onderweg heb je kans op groepen paarden die in totale vrijheid leven te stuiten. Je doet de mooiste uitkijkplekken aan, je galoppeert in alle vrijheid door de Alpen, je merkt de rijke bloemenpracht op en je ontdekt bijzondere dieren die in deze streek leven. Zeer waarschijnlijk zie je steenschapen, marmotten en gemzen. In zes dagen van paardrijden ontdek je de mooiste ruiterroutes van het regionale natuurpark van Vercors.

Een Franse gids die ook Engels spreekt begeleidt de groep.

Overnachten

De overnachtingen zijn voorzien in tenten (eerste en laatste nacht), een gite met slaapzalen (tweede nacht), de derde nacht logeer je in een hut in Gardiol of in een tent. Dit onderkomen kent weliswaar sanitair, maar geen douche.

De vierde nacht breng je door in een verbouwde korenschuur. Nacht vijf spendeer je in een boshuis dat middenin het bos van het natuurreservaat staat. De toegang hier is zeer streng geregeld en beschermd. Je kunt dus zeggen dat je op een unieke locatie hebt overnacht.

De laatste nacht breng je weer door in een tent.

Let op: het bereik voor mobiele telefonie is tijdens de trektocht (dag 2 tot en met 5) afwezig. Als het thuisfront een ruiter direct nodig heeft, kan naar de organisatie op het startpunt worden gebeld, die zorgt voor contact.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Dag van aankomst en ontmoeting met de groep tussen 18.00 en 19.00 uur. Praktische zaken voor de komende week onderweg worden besproken. En dan wordt er gegeten.

Dag 2

Na de kennismaking met de paarden en het materieel, wordt het tijd aan de trektocht te beginnen. Na de verzorging en het zadelen stijg je op en begin je aan de eerste etappe die naar Lente voert. Via de oude route van Loscene maak je een grote oversteek over de vlakte. Bij de boerderij van May is het picknicktijd. ’s Middags trek je door het grote bos naar Lente waar je na vijf uur paardrijden rond 17.00 uur aankomt.

Dag 3

In de ochtend vertrek voor de tocht naar Guardiol. Je verlaat Lente via een piste en rijdt vlakbij de ‘gebruinde kerstbomen’. Afhankelijk van hoe de zon staat, hebben sommige van deze bomen een goudkleur aangenomen. Picknick op een open plaats in het bos van Malatras. De middag besteed je aan de oversteek van het gigantische Plateau d’Ambel. Als we middenin een veekudde rijden, moeten we erop letten deze groep niet te ontregelen. Overnachting in de hut van Gardiol, waar je na zes uur te paard te hebben gezeten, rond 17.00 uur aankomt.

Dag 4

In de ochtend trekken we verder over het andere deel van het Plateau d’Ambel. We rijden langs het ‘hoofd’ van de Dame die in de vallei van Diois uitkomt. Daarna klimmen we naar 1700 meter, naar het plateau van Font d’Urle. We genieten van een maaltijd bij een ski-station en vervolgen ’s middags onze weg over uitgestrekte bergweiden. Onderweg heb je kans steenschapen te zien, of misschien zie je gemzen springen of marmotten rennen. Uiteindelijk kom je via de Garnde Traversée en Vercors aan op de boerderij met de verbouwde korenschuur in Vassieux en Vercors. Je hebt zes uur paardgereden als je rond 18.00 uur aankomt.

Dag 5

De ochtend rijd je over het mooie plateau van Vassieux en aan het einde van de morgen kom je aan op het ski-station van Col du Rousset. Vafa daar rijd je naar het plateau van Beurre. Dat leidt naar de vallei van Chamaloc waar je fantastische uitzichtpunten aandoet. Daarna rijden we naar het begin van het natuurreservaat van de hoge plateaus. In de buurt van het onderkomen van Pré Peyret is het tijd voor de picknick. De middag wordt geweldig als je de vlakte van Queyrie oversteekt: Hier kan je geweldig lang galopperen. Vervolgens kom je aan bij de voet van de grootse Veymont die zicht biedt op de Alpenketen van het massief van Obiou waar de Mont Blanc staat. Wij bedwingen de berg die wordt bestempeld als de beste van Dauphine. Over paden van edelsteen en bospaden komen we rond 18.00 uur en een totaal van zes uur paardrijden aan in de boshut van Pré-Grandu, in eigendom van het Nationaal Bos Kantoor.

Dag 6

Vandaag verlaten wij het reservaat van de hoge plateaus. Via een grote bospiste rijden we naar de vallei van Vernaison. We rijden door het dorp Saint Agnan en Vercors waar het tijd is voor de picknick. Rond 18.00 uur komen we na zes uur te paard aan bij de basis waar we maandag waren vertrokken.

Dag 7

Vandaag wordt er een laatste tocht gereden met de wie nog in vorm is. Deze afscheidstocht voert door het bos. Of je brengt een bezoek aan het dorp La Chapelle en Vercors. Bij terugkomst verzorg je je paard, maakt nog wat laatste foto’s, bergt het materieel op en pakt je bagage in. Om 14.00 uur is het tijd voor het afscheid.

(*) Alle prijzen per persoon
Leeftijd

Min. 13 en max. 17 jaar oud

Aantal deelnemers

Max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • 7 dagen / 6 nachten in diverse accommodaties met gedeelde sanitair
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek
  • 5 dagen paardrijden, ongeveer 5 uur per dag
  • Frans- en Engelstalige begeleiding van een gids
  • Transport bagage

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer TGV-station Valence Sud Rhône-Alpes en op dag van aankomst om 16.30 uur (aankomen voor 16.15 uur). op dag van vertrek verzameltransfer om ongeveer 14.00 uur.
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Slaapzak
  • Reis-/annuleringsverzekering