Trektocht Brame: mini-trektocht te paard in Frankrijk

Wie zin heeft in een kort, maar bijzonder trektochtje te paard zal buitengewoon veel plezier beleven aan dit Franse arrangement van drie dagen paardrijden met twee overnachtingen in een gîte. On y va tous!

Frankrijk
Vanaf € 885
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Even genieten van het Franse platteland

Wil je er eventjes op uit, of tijdens je vakantie in Frankrijk ook even paardrijden? Boek dan deze ‘Trektocht Brame’. Je geniet drie dagen te paard van de weidse en glooiende landschappen in de regio Nouvelle Aquitaine in Frankrijk.
In de omgeving liggen prachtige rivieren waarlangs je zult paardrijden. Je vindt er middeleeuwse kastelen en je doet tijdens deze mini-trektocht ook een wat recenter kasteeltje aan.

De tocht

Je komt aan op de boerderij waar de paarden verblijven en vertrekt de volgende ochtend voor de eerste dagtocht waarop je het platteland middenin Frankrijk zult leren waarderen. De volgende dagen zal je versteld staan van de panorama ’s in dit gebied waar wonderlijk genoeg het massatoerisme nog niet is ontdekt.
Je rijdt door heuvelachtige velden, bossen en over rivieroevers. Ook voert de tocht hier en daar door pittoreske dorpjes.
Onderweg lunch je in de buitenlucht op mooie plekken in de regio. ’s Avonds logeer je in een gezellige gîte of soms een hotelletje waar je ook dineert. Uiteraard beginnen je dagen met een ontbijtje.

Koffie en wijn zijn bij de prijs inbegrepen.

De paardenboerderij waar ook koeien en schapen leven is sinds jaar en dag in handen van een Nederlands echtpaar dat een leven binnen de kantoormuren verruilde voor een natuurlijker leven op het Franse platteland. Hun boerderij runnen ze op een biologische manier. Zij worden ondersteund door een team dat van alles op en rond de boerderij doet. Er hangt een hele familiaire sfeer rond het team. Je zult je direct op je gemak voelen.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 5:

Na het ontbijt helaas alweer vertrek naar huis. Een verzameltransfer terug naar het treinstation is mogelijk.

Dag 1:

Aankomst in de namiddag, eventueel is er een verzameltransfer mogelijk vanaf het treinstation. Diner en kennismaking met de andere ruiters

Dag 2:

We starten de ochtend met een heerlijk ontbijt. Daarna zetten we te paard koers naar de rivier. We rijden langs La Rochere en door het dorp Mouterre. Aangekomen in Availles Limouzine is het tijd voor de picknick. Op de oevers van de rivier is het heerlijk ontspannen van het kalme platteland. Na de lunch rijden we verder naar Abzac. Hier overnachten wij. In de verte horen wij de herten en we hebben zicht op het kasteel Serre.

Dag 3:

Na het ontbijt sporen wijde paarden aan richting het Château de Serre. Vanaf hier hebben we magnifiek zicht over de vallei van Vienne. We dalen af in de vallei van waaruit we een aantal kastelen aan de overkant van de rivier zien. Onze picknick gebruiken we bij het middeleeuwse kasteel van Saint Germain dat we te paard kunnen bezoeken. Later in de middag rijden we door de velden en de bossen om terug te keren bij onze gîte waar wij de afgelopen nacht ook hebben doorgebracht

Dag 4:

Op deze vierde dag van deze charmante mini-trektocht te paard rijden we ‘s morgens naar het meer van Chardat. Hier ontdekken we een iets moderner kasteel dan die wij tot nog toe hebben gezien. Bovendien hebben we een fabuleus zicht over de vallei. Daarna rijden we door beboste velden richting de paardenboerderij waar we de kudde herten van de boerderij ook kunnen zien. We zijn zowaar aangekomen aan het einde van deze leuke trektocht te paard.

(*) Alle prijzen per persoon

Het is mogelijk een extra nacht bij te boeken voor € 60 p.p. incl. diner en ontbijt.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 14 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 3 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Afstand met auto:

Utrecht 870 km, Brussel 720 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 5 dagen / 4 nachten op indeling in een tweepersoonskamer, meestal met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief koffie, thee en tafelwijn
 • 3 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in een volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar treinstation Poitiers € 50 p.p. retour ter plaatse te betalen.
 • Overige drankjes en barstops
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Extra nacht € 60 p.p. incl. diner en ontbijt
 • Reis-/annuleringsverzekering