Western Ranch in Zuid Frankrijk

Een paardrijvakantie in western-stijl, georganiseerd door Nederlandse eigenaren. Tijdens deze ruitervakantie in Frankrijk ga je rijden door de prachtige bossen en heuvels in het gebied van de Sidobre, Tarn.

Frankrijk
Vanaf € 1050
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Tijdens deze ruitervakantie in Frankrijk ga je rijden door de prachtige bossen en heuvels in het gebied van de Sidobre, Tarn, in het zuiden van Frankrijk.

De Nederlandse eigenaren organiseren een ontspannen paardrijvakantie op hun knusse ranch. Er wordt gereden met comfortabele westernzadels. Je hoeft geen ervaring te hebben met western rijden om mee te doen, want hier krijg je op de eerste dag uitgebreide uitleg over. Wel moet je de stap, draf en galop goed beheersen.

Je rijdt over sprookjesachtige bospaden op goed getrainde en betrouwbare paarden. Je gaat op zoek naar de mooiste plekjes om te lunchen en komt helemaal tot rust in deze bijzondere omgeving.

De paarden, veelal lokaal gefokt, staan zoveel mogelijk samen in de weide. Voor het gevorderden arrangement is het noodzakelijk dat u de stap, draf en galop goed kunt uitzitten. Over het western rijden krijgen de niet-western ruiters onder u uitleg, zodat u ook deze manier van rijden volledig kunt ervaren.

In dit voor Europa unieke arrangement komen alle aspecten van het ranchleven aan bod. In deze week geniet u van de ambiance, het paardrijden, de driegangen maaltijden, de kampvuuravonden, barbecues en natuurlijk alle dieren die op de ranch aanwezig zijn.

Alle arrangementen hebben een duur van 8 dagen en 7 overnachtingen en lopen van vrijdag tot vrijdag. Van de zeven dagen dat u aanwezig bent rijdt u vijf dagen paard. Per dag rijdt u 4 à 5 uur paard.

Halverwege de week is er één rustdag die u naar eigen wens en behoefte kunt invullen. U krijgt tijdens uw vakantie een eigen paard waarmee u gedurende de gehele week avontuurlijke dagtrails rijdt. In de omschrijvingen van de arrangementen kunt u lezen wat de programma’s inhouden. Over het specifieke western-rijden krijgen de niet-western ruiters ruime aandacht en uitleg op de eerste dag voor wat betreft het zadelen en de manier van omgaan en rijden in western stijl.

Voorbeeldprogramma Working Horse (gevorderden arrangement)

(Vanwege de nieuwe locatie van deze organisatie kan er nog een aanpassing komen in het programma)

Dag 1: vrijdag

U bent van harte welkom vanaf 16:00 uur. U kunt alvast rondkijken op het terrein en uw bagage in uw gastenverblijf plaatsen. ’s Avonds staat u een heerlijk drie-gangen diner te wachten.

Dag 2: zaterdag

Na het ontbijt krijgt u uitgebreid uitleg over de basis van het rijden met westernzadel en de omgang met onze paarden. Hierin wordt een demonstratie gegeven, is er de mogelijkheid uw eigen ervaringen te delen en vragen te stellen. Na de uitleg volgt de lunch op de Ranch en zal vervolgens uw eerste kennismaking met uw paard voor deze week een feit worden.

Dag 3: zondag

Na het ontbijt maken we een prachtige lange rit van ongeveer 4 uur langs en over vlaktes en door dicht bebost gebied. U zult genieten van de uitgestrekte vergezichten.

Dag 4: maandag

Na het ontbijt wederom een prachtige dagtrail van ongeveer 4-5 uur maar uiteraard een andere route dan zondag.

Dag 5: dinsdag

Na het ontbijt, een vrije dag, zowel voor u als voor uw paard. Deze dag kunt u naar eigen voorkeur invullen. De gasten met beschikking over eigen vervoer kunnen diverse bezienswaardigheden in de omgeving bezoeken. Er zijn genoeg interessante locaties in de omgeving. Bezoek de stad Castres op ong. 20min rijden vanaf de ranch, de prachtige stad Albi op een klein uur rijden vanaf de ranch met de prachtige Kathedraal Sainte-Cécile of Castelnau-de-Montmiral op ruim een uur rijden van de ranch (32km ten westen van Albi). Gasten zonder eigen vervoer kunnen wij naar Castres brengen & weerophalen (inbegrepen bij transferkosten) Uiteraard kunt u ook een wandeling maken of uw dag op de ranch doorbrengen en heerlijk relaxen.

Dag 6: woensdag

Na het ontbijt maken we een heerlijke dagtrail en nuttigen wederom lunch onderweg.

Dag 7: donderdag

Na het ontbijt maken we wederom een heerlijke dagtrail. We gaan er vanuit dat iedereen dit nog prima aan kan na de reeds gespendeerde uren in het zadel. De week wordt afgesloten met een uitgebreide BBQ.

Dag 8: vrijdag

Na het ontbijt moeten we helaas afscheid nemen en keert u huiswaarts. Onze ervaring is dat u volledig bent uitgerust, u een hele ervaring rijker bent geworden en u nog meer gevoel voor paarden en de natuur heeft gekregen.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min 16 jaar, onder begeleiding van een volwassene tot 18 jaar.

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Afstand met auto:

Utrecht 1.210 km, Brussel 1.060 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten op indeling in tweepersoonskamer met douche en toilet
  • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m achtste dag het ontbijt, koffie/thee/melk/jus d'orange tijdens het ontbijt en lunch.
  • 5 dagen paardrijden, 4 à 5 uur per dag
  • Nederlandstalige begeleiding van een gids

Exclusief

  • Heen- en terugreis, mogelijkheden: Trein tot Castres, vliegen naar Toulouse en door met de trein naar Castres
  • Verzameltransfer: treinstation Castres € 50 p.p. retour, transfer mogelijk tussen 16.00 uur en 17.00 uur (ter plaatse contant te betalen)
  • Overige dranken tijdens maaltijden (frisdranken, wijn, alcoholische dranken, etc.)
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Reis-/annuleringsverzekering