Geweldige Griekse dagtochten te paard op Rhodos

Zin in zon en paardrijden? Ga naar Rhodos en boek een paardrijvakantie met schitterende dagtochten. De paarden zijn Western getraind en kunnen ontspannen worden gereden. Een perfecte combinatie van actie en ontspanning.

Griekenland
Vanaf € 1480
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Geweldige Griekse dagtochten te paard op Rhodos
Zin in zon en paardrijden? Ga naar Rhodos en boek een paardrijvakantie met schitterende dagtochten. De paarden zijn Western getraind en kunnen ontspannen worden gereden. Een perfecte combinatie van actie en ontspanning.

Ontspannen paardrijvakantie op Griekenland
Rhodos is het op drie na grootste Griekse eiland. Tijdens deze stationaire week zet je je voeten op vijf van de acht dagen in de beugels om er te paard op uit te trekken. De tochten duren drie tot zes uur. Je rijdt naar het strand, over het strand met zicht op de Middellandse Zee en Rhodos heeft een rijke cultuur en historie. Je bezoekt ook enkele bijzondere culturele plaatsen.

’s Avonds kan je in het lokale restaurant dat bij de ranch hoort, genieten van de plaatselijke mediterrane keuken.

Je overnacht op de ranch waar je fijne, lichte kamers treft, voorzien van eigen sanitair. Op de kamer is een tv, er is airco, wi-fi en een haardroger.

De tochten te paard zijn geschikt voor gevorderde ruiters.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1

Aankomst, verzameltransfer naar de ranch.

Dag 2

Na een kleine introductie in de arena maak je een kennismakingsrit die je naar het Thari klooster brengt. Daar hoor je het verhaal van een Byzantijnse prinses. Als je weer terug bent op de ranch, wordt de komende week besproken en geniet je ook van een heerlijk diner in een traditionele taverne. Je zit vandaag zo’n drie uur in het zadel.

Dag 3

Je maakt een dagtocht van ongeveer zes uur paardrijden: Langs een ezelboerderij rijd je naar het strand en naar het dorp Askilpeo. Je bezoekt een kerk uit 1060 waar oude fresco’s de apocalyptische ruiters laten zien en je ziet fragmenten uit het Oude en Nieuwe Testament. Weersafhankelijk spetter je nog over het strand.

Dag 4

Vandaag ben je een dagje vrij van paardrijden. Na het ontbijt word je naar Lindos gebracht. Dit was ooit een beroemde vissersplaats en is bekend om zijn akropolis. Je kunt het dorp uitgebreid verkennen, je kunt ontspannen op het strand of langs de talloze winkeltjes van het dorp struinen. Deze zijn doorgaans open van mei tot oktober. Je kunt ook een tochtje op de catamaran boeken (ongeveer 160 euro per persoon) of een privé-stadstoer van Rhodos boeken (180 euro p.p). Een excursie naar het eiland Symi behoort ook tot de mogelijkheden (80/90 euro p.p, inclusief transfer) of je boekt een massage (30 tot 80 euro p.p). De avond breng je door aan tafel in de taverna waar de inwendige mens behoorlijk wordt verwend.

Dag 5

Je zadelt je paard en stijgt weer op. Je rijdt over historische ezelpaden naar het kleine bergdorp Aigios Isidoros. De weg leidt vanaf daar langs olijfgaarden en ananas-gaarden. Je geniet van ongelooflijke uitzichten op de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee. Je luncht in een van de hoogste gelegen restaurantjes van het eiland en als je wilt kan je zelf de hoogste berg Ataviros beklimmen. In de avond word je hartelijk ontvangen in de taverna waar je geniet van de lokale keuken. (Je hebt ongeveer vijf uur in het zadel gezeten).

Dag 6

De dagtocht van vandaag gaat naar de grootste dam van Rhodos waar je met goed weer kunt zwemmen. Als je wilt kun je ook over het water glijden met een kano. Na wat ontspanning in de hangmat is het tijd om een koningstombe uit 300 voor Christus te bezoeken. Daarna keer je terug naar de ranch. Je hebt zo’n vijf uur paardgereden.

Dag 7

De rit gaat over smalle paden en over betoverende routes in de ongerepte natuur van Rhodos. Je komt door kleine bergkloven die in het voorjaar veranderen in watervallen en je rijdt naar het hoogst gelegen punt van Rhodos. Daar aangekomen geniet je van het adembenemende zicht op het eiland, de dam en de routes die je deze week hebt gereden. Bij terugkomst heb je drie uur heerlijk paardgereden.

Dag 8

Na het ontbijt is het tijd voor de verzameltransfer en de reis naar huis te maken.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 80 kg

Over Griekenland

Kreta en Lesbos zijn twee zonovergoten Griekse eilanden, omgeven door een helder blauwe zee en gouden stranden, prachtige begroeiing en adembenemende panorama’s. Voeg daarbij het perfecte klimaat en de gastvrijheid van de bevolking en u heeft de ideale vakantiebestemming. We bieden standplaatsvakanties aan, maar ook begeleide of individuele trektochten behoren tot de mogelijkheden.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten in een-/tweepersoonskamers, met deels gezamenlijke sanitair
  • Op basis van half pension vanaf Diner dag t/m ontbijt dag van vertrek, incl. water of frisdrank, sap, koffie en thee (1 drankje per maaltijd) en kleine snack als lunch
  • 6 dagen paardrijden 3 a 6 uur per dag
  • Engels-/ en Duitstalige begeleiding door een ervaren gids
  • Transfers gedurende de paardrijdagen

Exclusief

  • Heen-/ en terugreis
  • Verzameltransfer van en naar de luchthaven, enkele reis € 60 p.p. ter plaatse betalen
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering