Met de huifkar over de Poesta

Een huifkarvakantie in Hongarije dat is een relaxte vakantie zonder stress, ideaal voor gezinnen met kinderen. We rijden over rustige plattelandsweggetjes dwars over de poesta.

Hongarije
Vanaf € 483
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een relaxte vakantie zonder stress, ideaal voor gezinnen met kinderen
Op zaterdag kom je aan op de boerderij. Zondagochtend leer je over het aan- en uitspannen, het mennen, en maken we onze eerste proefrondjes. ‘s Middags vertrekken we dan voor de trektocht. We rijden over rustige plattelandsweggetjes dwars over de poesta, waar paard en wagen nog vaak het normale vervoermiddel is. Af en toe komen we een herder tegen met een schaapskudde.

De huifkarvakantie is zo ontworpen dat zelfs gasten met weinig ervaring met paard of wagen het rijden met de huifkar aankunnen. Onze gids helpt je met het uit- en tuigen, staat altijd voor je klaar en kan ook met je meerijden in de huifkar. Omdat de veiligheid van de gasten en de paarden een topprioriteit is, wordt er gevraagd om de instructies van de gids op te volgen.

De route met de huifkar
Onder begeleiding van de gids rij je een vaste route met maximaal 4 rijtuigen in een konvooi, die enigszins kan worden aangepast afhankelijk van de eisen van het weer en de toestand van het pad. De paarden zijn rustige en betrouwbare Hongaarse trekpaarden. De huifkar is van binnen uitgerust als een caravan. Met een zithoek die ‘s nachts in een tweepersoonsbed veranderd kan worden. Een tweepersoonsstapelbed, een compleet uitgeruste keukenhoek met tweepitsgasstel en koelkast.

De route gaat over zandpaden en smalle verharde wegen van Tanya naar Tanya (boerderij). Iedere dag wordt er een andere overnachtingsplek bezocht en elk station heeft zijn eigen karakter. Zwemmen in het zwembad, vissen in de visvijver, kampvuur, paarden, koeien, duiven, ezels, varkens, geiten,… Toiletten en douches zijn alleen beschikbaar bij de overnachtingsplaatsen.

Eten en maaltijden
De lengte van de dag etappes varieert van 4 tot 14 km. Op de route is er de mogelijkheid om te winkelen in twee kleine supermarkten, en self-catering is een mogelijkheid met de kookgelegenheid in de huifkar, of je kan profiteren van het cateringaanbod van Hongaarse huisgemaakte gerechten. Op de boerderijen kookt men graag en kunnen ze het diner en ontbijt verzorgen. In Kunszentmiklós is een grote supermarkt waar je alles kunt krijgen wat je nog nodig hebt (betaling met kaart mogelijk).

Voorbeeld dagprogramma

Dit is een arrangement van 8 dagen en 7 nachten, van zaterdag t/m zaterdag.

Dag 1

Aankomst op zaterdag, inchecken tussen 14:00 tot 18:00. Er is een omheinde parkeerplaats beschikbaar voor de auto (parkeren is gratis). Er is tijd om boodschappen te doen en het dorpje Kunszentmiklós te verkennen. Ook is hier in het dorp een geldautomaat om Hongaars geld op te kunnen nemen. Het is mogelijk een diner te doen, liefst direct bij aankomst de gids hierover te informeren.

Dag 2

Ontbijt is mogelijk op de boerderij (graag doorgeven aan de gids. In de ochtend is er de kennismaking met het paard, de huifkar en de andere gasten en leer je hoe je moet omgaan met de huifkar en het paard. In de middag is de eerste tocht gepland van ongeveer 2,5 uur.

Dag 3

Ontbijt is mogelijk op de boerderij (graag doorgeven aan de gids). Vandaag staat er een tocht ingepland van ongeveer 2 uur, daarnaast is er dan nog genoeg vrije tijd over om zelf in te vullen. Op de poest kan je prachtige wandelingen maken, er is pony rijden voor de kinderen, en een kleine supermarkt in de buurt. Er is mogelijkheid tot dineren in het restaurant (op voorhand doorgeven aan de gids).

Dag 4

Het ontbijt is zelfservice. Je maakt een tocht van 3 uur, met aankomst op een boerderij met vele dieren. Heel leuk om de kinderen hier te laten spelen en kennismaken met de soorten beesten. Er is de mogelijkheid voor een wandeling naar een nabijgelegen dorp en bij de stoeterij is er de mogelijkheid om paard te rijden voor alle rijniveaus.

Dag 5

Ontbijt is mogelijk op de boerderij (graag doorgeven aan de gids). Vandaag staat een wat langere tocht op de planning van ongeveer 4 uur. Na aankomst bij de accommodatie is er de mogelijkheid om te zwemmen in het zwembad (tegen betaling). Bij aankomst bij de visvijvers is er de mogelijkheid voor jongeren en volwassenen om te vissen (ter plaatse betalen). Ook is er mogelijkheid tot een kampvuur en mogelijkheid tot diner (op voorhand doorgeven aan de gids).

Dag 6

Vandaag is er een tocht van 2 uur door het natuurreservaat gepland met een mogelijke lunchoptie tijdens de tocht. In de middag is het mogelijk om weer te zwemmen in het privé zwembad allen voor de gasten (tegen betaling). Winkelen kan in de supermarkt of bezoek de nabijgelegen pizzeria.

Dag 7

Het ontbijt is zelfservice. Vandaag keren we terug naar het beginpunt van de tocht, hier ben je ongeveer in een uurtje. Op verzoek is het mogelijk om meer te rijden. Ook is het mogelijk (op verzoek) om na aankomst bij de accommodatie een bezoek te brengen aan het museum of om weer fijn het dorpje in te gaan met mogelijkheid tot bezoek aan de ijssalon, het restaurant, etc.

Dag 8

Ontbijt is mogelijk op de boerderij (graag doorgeven aan de gids). Het is tijd om afscheid te nemen van de paarden, de spullen in te pakken en de huifkar leeg te maken, uitchecken kan tot 11:00.

Mogelijk te boeken in de periode van 20-04 t/m 12-10, op aanvraag. Dag van aankomst is zaterdag.

Mogelijk bij te boeken op aanvraag en ter plaatse te betalen:
 • Ontbijt: ong. € 10
 • Diner: ong. € 15
 • Reisbegeleiding per dag € 30
 • Rijpaard met begeleiding per uur: ong. € 37 (14000 HUF)
 • Rijles per uur: ong. € 18 (7000 HUF)
 • Ponyrijden: ong. € 18 (7000 HUF)
Vereisten voor het besturen van de huifkar

Min. 2 volwassenen (18 jaar en ouder), waarvan min. 1 persoon een rijbewijs moet hebben

Over Hongarije

Hongarije is rijk aan mooie natuur; heuvels, bossen, meren, zachte zandpaden en uitgestrekte poesta's. Kortom: een geweldig land om te paard te verkennen. Bijzondere arrangementen laten je de verschillende gezichten van Hongarije zien. Alle Hongaarse paardrijvakanties hebben een avontuurlijke spirit.

We bieden trektochten te paard aan voor de gevorderde ruiter die over een goede conditie beheerst. Waarbij je heerlijk kunt genieten van bijvoorbeeld een uitgestrekte rengalop met arabieren of hongaarse warmbloedpaarden over de poesta, maar ook kun je een trektocht maken door het Kiskunsag nationaal park in western stijl met een quarter horse.

Of wil je graag eens heel iets anders? Een huifkarvakantie in Hongarije? dat is een relaxte vakantie zonder stress, ideaal voor gezinnen met kinderen. We rijden over rustige plattelandsweggetjes dwars over de poesta... De tocht is ook geschikt voor niet ervaren menners. Heeft u helemaal geen ervaring dan gaat de de eerste rijdag een begeleider met u mee. Twee keer per dag komt er Duitstalige assistentie om te helpen met aan - of uitspannen. De paarden zijn rustige en betrouwbare Hongaarse trekpaarden. Op verschillende overnachtingsadressen kunnen er begeleide buitenritten geboekt worden.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in een vierpersoons huifkar
 • Op basis van logies
 • Beddengoed
 • Assistentie ter plaatse
 • Voer voor het paard
 • Eindschoonmaak

Exclusief

 • Heen-en terugreis (vliegen op Budapest)
 • Verzameltransfer luchthaven Boedapest ong. € 180 per auto retour, max. 4 personen
 • Of verzameltransfer lokale treinstation Örkény ong. € 60 per auto retour
 • Maaltijden (per maaltijd): ontbijt ong. € 10 p.p.; avondmaaltijd ong. € 15 p.p.
 • Paardrijden (waar mogelijk): tussen de € 18 - 37 p.p.
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering