Ierland, met het gezin slapen in de huifkar…

Een zomervakantie staat gepland met mijn twee dochters en oma naar Ierland. Een land vol cultuur en prachtige natuur. We vertrekken met het vliegtuig vanuit Amsterdam om vervolgens in Dublin met een auto verder te gaan. Uhmm ja dat betekent dus rechts dat stuur in de auto en aan de linkerkant rijden. Voor mij de eerste keer, maar wonder boven wonder is dit toch echt een meevaller en ik rijd zo op het gemakje achter alle andere auto’s Dublin uit.

De eerste locatie die we bezoeken is midden in de Wicklow Mountains. Na ongeveer een uurtje rijden komen we aan op onze bestemming. We worden verwelkomd door de zeer gastvrije eigenares en haar echtgenoot. Hier is het mogelijk om met paard en huifkar op pad te gaan en die mooie natuur te verkennen in alle rust. Als je dat liever doet, kan het ook met ezeltjes.

De komende twee nachten slapen we dus in de huifkar met ons viertjes. Het is natuurlijk niet ruim en vrij basic, het is eigenlijk echt kamperen, maar dan niet in een tent, maar in een zeer leuk ingerichte wagen. Wat een leuke ervaring en wat waren de kinderen enthousiast, heerlijk wakker worden in die overweldigende geur van de dennenbomen…. En ja in het zonnetje, want we hebben toch echt wel heel mooi weer. Beter kan niet, vind ik zelf.

Deze locatie heeft veel mogelijkheden, ook als het eens wat slechter weer is. Ze hebben verschillende ruimtes waar je lekker kunt gaan zitten voor een kop koffie, waar je kunt koken voor het diner of waar je kunt ontbijten. Het sanitair gedeelte is goed en netjes verzorgd. Voor de kinderen ligt er speelgoed om leuke buitenspelletjes te kunnen doen. Werkelijk aan alles heeft de gastvrouw gedacht.

Na het ontbijt van de eerste dag krijgen we een kaart met de route voor paard en huifkar, of de route voor de wandelingen met de ezels. Het is een route die je zonder begeleiding aflegt, maar ze staan altijd paraat mocht er iets zijn. Je hoeft maar te bellen en ze schieten direct te hulp.

Wil je ook eens wat anders? Samen met je gezin er op uit maar ook in gezelschap van paarden de vakantie doorbrengen en dat in het mooie ierland? Lees meer…