Op Friese paarden genieten van Terschelling

Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Draven door de duinen
Voor een schitterende week te paard dichtbij huis ga je naar Terschelling. Op prachtige Friese paarden kunnen ruiters van alle niveaus heerlijk uitwaaien op het strand en mooie ritten over het eiland maken. De paarden zijn zelf gefokt en beleerd. De eigenaar zegt dan ook met trots dat hij vriendelijke en betrouwbare rijpaarden heeft. Schofthoogten variëren van 1.50 tot 1.80 meter.

Terschelling is een Fries Waddeneiland waar onder meer cranberry-velden liggen. Maar er ligt ook idyllisch bos, er zijn mooie duinen en natuurlijk is daar het zandstrand van 30 kilometer lang, het hele jaar toegankelijk voor paarden.
Ruiters rijden in kleine groepjes van twee tot zes paarden. Op aanvraag is het mogelijk in een besloten groep tot maximaal acht paarden met twee begeleiders tochten te maken.

Verblijf
Je verblijft op basis van logies en ontbijt in een studio-appartement in een vakantiepark op zo’n 800 meter van de stallen gelegen. De onderkomens beschikken over gezellige tweepersoons-appartementen met een etage. Een wenteltrap leidt naar boven. De appartementen hebben twee bedden en een tweepersoonsbed, een keuken, een bad en een tv. Ook is er internetverbinding (Wi-Fi, met beperkte snelheid) aanwezig.

Gedurende de week staat er een fiets met zeven versnellingen klaar die je kostenloos kunt gebruiken om het eiland naast het paardrijden verder te ontdekken. Ook kan je ermee naar restaurantjes fietsen die ongeveer 1 kilometer van het onderkomen liggen. Tegen een meerprijs is het mogelijk een elektrische fiets tot je beschikking te krijgen.

Beginners rijden in vijf dagen een dagelijkse rit van twee uur en een keer een langere rit van drie uur. Gevorderde ruiters kunnen langere buitenritten maken en tochten zonder zadel te rijden.

Ook behoort zwemmen met de paarden en een avondrit tot de mogelijkheden. Dit arrangement is mogelijk voor de gevorderden ruiter. Zwemmen met de paarden is mogelijk te reserveren in de maanden Juli en augustus, waarbij min. 5 jaar wekelijkse les/rijervaring vereist is. Dit zit niet standaard in het paardrijprogramma en is als optie er los bij te reserveren. (op aanvraag)
Wie zijn cap vergeet: er zijn caps van maat 49 tot en met 66 aanwezig die gratis kunnen worden geleend. Hetzelfde geldt voor chaps.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 120 kg

Leeftijd

Min. 8 jaar

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 6 ruiters per gids

Ervaring

Er zijn aparte groepen voor beginners en gevorderden

Toeslag voor meebrengen hond: € 5 p.n per hond Het is ook mogelijk een ezel te huren en hier een wandeling met picknick mee te maken.

Over Nederland

Een paardrijvakantie in Nederland, lekker dichtbij huis. Met de auto ben je zo op je bestemming. We bieden standplaatsvakanties aan voor alleengaanden of om er uit te zijn met het hele gezin. Voor zowel de beginnende ruiters als de gevorderde ruiter hebben we mogelijkheden. Niet ruiters zijn ook zeer welkom op onze locaties.

Heerlijk galopperen langs het strand in eigen land, op een fjord, halflinger, een tinker, hackney of een van de andere rassen die op stal staan. Welke ruiter droomt daar nu niet van?! Het paardrijden in Zeeland wordt begeleidt door een zeer ervaren Gids en kent dit gebied op haar duimpje.

Of voor een schitterende week te paard dichtbij huis kun je ook naar Terschelling. Op prachtige Friese paarden kunnen ruiters van alle niveaus heerlijk paardrijden op het strand en mooie ritten over het eiland maken.

Op de Loonse en drunense duinen met zijn ruim 3500 hectare ongerepte natuur bezorgt iedere ruiter een onvergetelijke paardrijvakantie. Ook bieden we hier ponykampen / jeugdkampen

Ook hebben we nog de mogelijkheid op paard te rijden op de Meinweg in Midden-Limburg. Ook hier kunnen beginnende ruiters terecht om hun eerste ervaringen op te doen op een rug van het paard door de prachtige natuur. Voor gevorderde ruiters zijn er ook arrangementen samengesteld.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in een een- of tweepersoons studio-appartement met eigen keuken en badkamer
 • Op basis van logies en ontbijt
 • 13 uur paardrijden (6 buitenritten, waarvan 5x 2 uur en 1x 3 uur)
 • Huurfiets
 • Begeleiding bij het paardrijden

Exclusief

 • Heen- en terug reis
 • Veerboot vanaf Harlingen naar Terschelling, met de huurfiets naar de accommodatie (ca. 12 km) bagage wordt apart vervoerd, of met de lijnbus naar de accommodatie ( huurfiets staat dan klaar bij de accommodatie)
 • Overige maaltijden (lunch / diner)
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Eventuele upgrade naar een elektrische fiets
 • Reis- / en annuleringsverzekering