Paardrijden bij een resort op Sardinië

Een paar dagen Sardinië, op bezoek bij een nieuwe locatie die een eventuele aanvulling zou kunnen worden in ons aanbod van ruiterreizen…

 

Voor ruiters, niet-ruiters en genieters 

Het is nog heel vroeg in de ochtend op een maandag als ik uit het vliegtuig stap op de luchthaven van Olbia, op zoek naar mijn Fiatje 500 dat mij deze week veilig naar mijn bestemming zal brengen. Wat ik weet over mijn eerste bezoekje aan de nieuwe locatie is dat het een grootschalig resort is waar je ontspanning kunt combineren met fijne ritjes te paard. Het zou een goede locatie kunnen zijn voor ouders met kinderen, waarvan de ouders even heerlijk willen niksen en de kinderen lekker kunnen paardrijden… Of misschien wel waar kinderen samen met hun ouders kunnen rijden. 
Zonder moeite vind ik het resort. Mijn eerste gedachte? Wat is het groot hier! Ik krijg een rondleiding en ontdek alle mogelijkheden van dit resort. Paardrijden, zwemmen, aan het strand liggen, tennissen, wellness…. Er is van alles mogelijk. Ik krijg ook de accommodaties te zien: Er zijn twee hoefijzervormige hotelcomplexen, waarvan de kamers er prima in orde uitzien. Het is mogelijk om een kamer te hebben met een balkon (eventueel met uitzicht over het park) of met een kleine patio op de begane grond.  Daarnaast, wat mij ook wel heel erg aanspreekt, zijn er bungalows beschikbaar voor 2 of 4 personen. Deze zijn heel mooi gelegen in de natuurlijke vlakte naast het prive-strandje. Er is in zo’n bungalow een klein keukentje met een 2-pits fornuis. Het ziet er allemaal erg gezellig uit. 

Veel paarden met hun verhalen

Later in de middag maak ik kennis met de gidsen en instructeurs die de gasten bij het paardrijden begeleiden.  Ik maak kennis met de paarden. Er staan er best veel en ik krijg over elk paard zijn/ haar verhaal te horen. Er zijn een aantal paarden net terug van de winterweides, die nu wat extra verzorging krijgen, maar ook eerst wat rust en daarna wat training voor ze weer ingezet zullen worden op de dagritten voor de gasten. Wisselend staan er paarden buiten, maar ook zo nu en dan binnen in hele grote koele stallen, weg van de vliegen. Dit kunnen de paarden zeker ook waarderen. De paarden die op dit moment gebruikt worden voor de lessen en ritten staan allemaal lekker te knabbelen op hooi en zien er goed verzorgd uit. Ik merk al heel gauw dat het team echt met hart en ziel werkt voor deze paarden.  Als ze paarden kopen, zullen ze deze ook niet meer afstaan: ze blijven hier tot hun laatste dag. Ook zieke paarden of paarden die anders naar de slacht zouden worden gebracht, worden hier opgevangen en verzorgd. Ze willen het beste voor de paardjes en werken er hard aan.

De eerste rit

De volgende dag staat mijn eerste rit van 5 uur op de planning. Ik ga een rit maken die behoort tot een van de dagritten van de semi-trektocht. We gaan te paard door het wat ruigere gebied van Sardinië. We wijken van de paden af en laten de paarden hun weg zoeken door al dat mooie groen, de berg omhoog.  De paarden luisteren echt geweldig goed en zijn echt ongelooflijk braaf. Boven aangekomen hebben we hier een aangename verrassing…. Een werkelijk mooi uitzicht… Wauw…