Leren paardrijden in Noord Portugese natuur

Leren paardrijden in het magische noorden van Portugal is een unieke buitenkans. Op Lusitano’s en afstammelingen van de in het wild levende Portugese Garrano-pony leer je buiten paardrijden. Er wordt in rustig tempo gereden.

Portugal
Vanaf € 1760
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijlessen en buitenritten in Portugal

Leren paardrijden in het magische noorden van Portugal is een unieke buitenkans. Op Lusitano’s en afstammelingen van de in het wild levende Portugese Garrano-pony die afstamt van een oud Portugees paardenras leer je buiten paardrijden. Er wordt in rustig tempo gereden. Tijdens de week leren deelnemers ook te galopperen.

Het Nationaal Park Peneda-Geres waar wordt gereden, behoort tot het UNESCO-Werelderfgoed. Noord-Portugal kent nog oeroude natuur. De eiken- en beukenbossen worden nog bevolkt door Iberische wolven. Beren leven er ook en in de omgeving rennen wilde Garrano-pony’s in kuddes rond. De bergachtige streek is ruig, mysterieus en fantastisch om te leren paardrijden.

In een week tijd leer je de basis van het paardrijden, maak je buitenritten en geniet je van een dagtocht. Ook wordt aandacht besteed aan het verzorgen en omgaan met een paard. Het paardrijden wordt afgewisseld met wandelingetjes en bezoekjes aan interessante plaatsen in de omgeving.
Je verblijft een week in een rustig gelegen, gezellig onderkomen waar ook de maaltijden worden gebruikt.

<b>Voorbeeldprogramma</b>

Dag 1:

Zaterdag; Verzameltransfer van het vliegveld naar het onderkomen in de bergen.

Dag 2:

Eerste kennismaking met de paarden. Veiligheidsregels, paardengedrag en eerste rit om de basis te leren volgen. Lunch in een lokaal restaurant. ’s Middags gaan we naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park en leren de regio en de biodiversiteit van deze natuurlijke omgeving kennen.

Dag 3:

Eerst rit in de bergen in stap. Picknick bij de rivier. Kleine bergwandeling ter ontspanning en diner.

Dag 4:

Les halster omdoen en het paard te voet te leiden. Rit om te in draf te leren rijden. Lunch in een plaatselijk restaurant. Na de lunch brengen we een bezoek aan het oude dorp Melgaço met zijn kasteel en oude kerken. We stoppen in de presentatieruimte van Alvarinho waar we de unieke zeldzame witte wijn van de streek kunnen proeven.

Dag 5:

De eerste dagtocht in de bergen staat op het programma. We oefenen in de draf te rijden en genieten van een picknick in de bergen.

Dag 6:

’s Morgens brengen we een bezoek aan het middeleeuwse kasteel van Castro Laboreiro en het pelgrimsoord Peneda waar middenin in de bergen een indrukwekkend heiligdom staat. Dit werd gebouwd in de 18e eeuw. We lunchen bij de Laboreiro-rivier. Wie zin heeft kan even zwemmen in het meertje bij de rivier. ’s Middags leren we galopperen.

Dag 7:

We rijden de bergen in om de draf en de galop te oefenen. We lunchen in de bergen en stappen door de bergen om te ontspannen en naar kudde wilde Garrano’s te speuren. Na dit avontuur gaan wij ’s avonds voor onze laatste gezamenlijke maaltijd aan tafel.

Dag 8:

Verzameltransfer naar het vliegveld en tijd om afscheid te nemen.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 90 kg

Aantal deelnemers:

Min. 1 ruiter en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Portugal

Portugal is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Portugal te paard biedt vele mogelijkheden.

Wat kan dan allemaal?
We kunnen hier een ruitervakantie aanbieden op maat! Voor Beginnende ruiters, herintreders, of de gevordere ruiter. Of het nu een weekendje weg te paard is of een hele week, een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Wil je graag les in de klassieke dressuur, of liever in western stijl paardrijden? Of heerlijk paardrijden over het strand? Er is veel mogelijk!

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Op basis van volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden, lessen en rustige buitenritten
 • Engelstalige begeleiding en instructie
 • Meditatie les op dinsdag en Pilates les op vrijdag
 • Verzameltransfer luchthaven Porto OPO, aankomen voor 15.00 uur, vertrekken na 12.00 uur

 • Heen- en terugreis
 • Fooien
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Massage op aanvraag ter plaatse mogelijk
 • Reisverzekering