Dressuur op Spaanse paarden, vlakbij Sevilla


Tijdens dit verblijf op een prachtige Spaanse boerderij -cortijo- vlakbij Sevilla in het zuiden van Spanje, leer je de fijne kneepjes van de dressuur op een majestueuze Pura Raza Espanols (PRE).

vanaf € 415

Tijdens dit verblijf op een prachtige Spaanse boerderij -cortijo- vlakbij Sevilla in het zuiden van Spanje, leer je de fijne kneepjes van de dressuur op een majestueuze Pura Raza Espanols (PRE). Op deze hoogopgeleide paarden verbeter je je rijvaardigheid op een wel zeer aangename manier. Dit is een vakantie waar je zowel voluit geniet van de zoete kant van het leven als iets moois en blijvends leert.

Dressuurles in glooiend landschap, bij witte Spaanse bergdorpjes en bruisend Sevilla

In een glooiend landschap, vlakbij een typisch wit Spaans stadje met een gezellig oud centrum en ook dichtbij de fascinerende Andalusische hoofdstad Sevilla, vind je een typisch Spaanse, ommuurde boerderij, een cortijo, waar je op PRE ’s geweldige dressuurlessen kunt krijgen.

De Spaanse paarden zijn alle hoog opgeleid en helpen je de hulpen te vinden waarmee je werkelijk op een hoger niveau dressuur rijdt. Je krijgt een eigen paard toegewezen waarvoor je zorgt en waarop je de lessen krijgt.

Van deelnemers wordt verwacht dat zij een aantal jaren rijervaring hebben en op minimaal niveau L paardrijden.

Het programma is zo samengesteld dat je naast de dressuurlessen nog volop vrije tijd hebt die je zelf kunt invullen.

De lessen worden in de ochtenduren gegeven. Elke ochtend leer je telkens meer over rijtechnieken. Afhankelijk van het niveau waarop je rijdt, kan je bijvoorbeeld schouder binnenwaarts leren rijden, contragalop rijden en galopwissels maken. Ook kan er aandacht worden besteed aan travers, renvers, Spaanse pas en zijgangen. Daarnaast wordt er op de cortijo met de paarden aan de hand gewerkt.

De privé-dressuurlessen duren twee uur, waardoor je in de middag en de avond volop ruimte hebt om de omgeving te ontdekken of gewoon te ontspannen.

Bij het arrangement is het ontbijt inbegrepen.

Wil je graag op de cortijo blijven om te ontspannen en ook om er te dineren, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De cortijo biedt een dagmenu aan dat je een dag van te voren reserveert. Zo kan je afwisselend buiten of op de boerderij eten.

Een huurauto wordt sterk aangeraden, zodat je ’s middags alle vrijheid hebt om te gaan waar je wilt.

Accommodatie

De cortijo ligt in een rustig gebied met glooiende heuvels waar zelden toeristen komen. Toch ligt het dichtbij de gezellige stad Sevilla en dichtbij een typisch Zuidspaans, wit, pittoresk dorp.

De boerderij kent verschillende patio’s. Zo is er een patio met de bodega, paardenstallen, zadelkamer en verschillende zitjes. Er is een patio met het gastenverblijf (casita), een zwembad, ligstoelen en een overdekt terras. En er is een patio waar de paarden verblijven.

De casita heeft ruimte voor in principe twee personen. Een eventuele derde persoon kan overnachten op de hoogslaper. De casita bestaat uit een woon- en slaapkamer en een overdekt terras. De douche en het toilet vind je buiten op de patio.

Niet ruiters zijn hier zeker ook zeer welkom.

Voorbeeldprogramma:

Dit arrangement is te boeken voor een volle week met zes overnachtingen of vijf dagen met vier overnachtingen. Bij het zevendaagse verblijf

Dag 1:

Dag van aankomst. Je wordt hartelijk ontvangen met een welkomstdrankje. Daarna volgt een rondleiding en krijg je uitleg over de week.

Dag 2 tot en met 6:

In de ochtend geniet je van het ontbijt. Daarna verzorg je je paard en stijgt op voor de privé-les dressuur. Daarna kan je douchen, omkleden en erop uitgaan.

Bezoek op dag 2 bijvoorbeeld het witte dorpje in de buurt en ga daar een hapje eten. In het oude centrum vind je verschillende restaurantjes en barretjes.

Op dag 3 

wil je misschien iets verder gaan en bezoek je ’s middags bijvoorbeeld Sevilla dat op drie kwartier autorijden van de cortijo af ligt.

Dag 4

kan je reserveren voor een bezoek aan het pittoreske stadje Acros de la Frontera dat tegen een steile helling aan is gebouwd of je gaat naar de historische stadjes Carmona, Osuna en Utrera.

Dag 5

hoef je je ook niet te vervelen na je dressuurles; de oude Romeinse stad Italica met Romeinse baden en een amfitheater is fascinerend om te bezoeken. Wat je eigenlijk niet mag missen tijdens je verblijf is een bezoek in de middag aan Jerez de la Frontera. Dit wijngebied waar sherry wordt geproduceerd is mooi om te zien en je kunt er bodega’s bezoeken en natuurlijk sherry proeven. Ook vind je hier de real Escuela Andaluza de Arte, oftewel de Hoge School Paardrijden die je als paardenliefhebber natuurlijk wilt bezoeken.

Rijd dan op dag 6 om alle moois te laten bezinken, naar El Rocio, het bedevaartsplaatsje in het nationaal park.

Bovenstaand is enkel een voorbeeld van hoe je je verblijf kunt invullen. Er zijn mogelijkheden te over je week geheel naar eigen smaak samen te stellen.

Wil je graag op de cortijo blijven om te ontspannen en te dineren, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Vergeet dan niet een dag van tevoren het dagmenu te reserveren.

Dag 7:

Na het ontbijt en afscheid vertrek naar huis

Vertrekdata (zo) Kamertype 4n * 6n *  
01/10/2022  - 31/12/2023
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
€  475
€  415
€  752
€  662
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

4n *

6n *


01/10/2022  -  31/12/2023

1 pers kamer (Single)

475

752

2 pers kamer (Double)

415

662


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag. Aankomstdag is zondag. Indien u korter of langer wilt verblijven dan 6 nachten, dan is dat ook mogelijk op aanvraag. 

14-05 t/m 31-05 - vol
01-06 t/m 16-06 beschikbaar
17-07 t/m 01-07 - vol
vanaf 02-07 weer mogelijk

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 85 kg
 • Leeftijd:
  Tot 16 jaar onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  min. 1 ruiter en max. 4 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • Inchecken vanaf 12.00 uur / Uitchecken voor 11.30 uur.
 • Bij aankomst een welkomstdrankje en tapas.
 • Logies & Ontbijt: vanaf 2e dag ontbijt t/m vertrekdag
 • 5 lessen van min. 2 uur, inclusief verzorging van het paard
 • Engels- en Nederlandstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Huurauto noodzakelijk ! Er is geen verzameltransfer mogelijk !
 • Lunch en Diner (mogelijk te reserveren op locatie, ter plaatse te betalen)
 • Excursies
 • Dranken
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering