Koninklijk paardrijden op een Andalusiër

Er bestaan paarden met absoluut koninklijke allure. De Andalusiër behoort zonder enige twijfel tot deze groep paarden. Het is een eer de Andalusiër in zijn eigen omgeving te mogen berijden.

Spanje - Andalusië
Vanaf € 1830
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Er bestaan paarden met absoluut koninklijke allure. De Andalusiër behoort zonder enige twijfel tot deze groep paarden. Sierlijke bouw, prachtige manen, waardige gang en trotse blik. Het is een eer de Andalusiër in zijn eigen omgeving te mogen berijden. Op een hacienda, dat is een Spaans landgoed, bestaat de mogelijkheid klassieke dressuurlessen te nemen en buitenritten te maken. U rijdt op de hacienda en overnacht in een prachtig nabijgelegen hotel. U wordt elke dag van uw hotel gehaald en gebracht. Ook zijn er drie weekarrangementen met de focus op rijles.

Doordat u overnacht in een hotel en de programma’s naast het paardrijden volop interessante uitstapjes biedt, zijn de arrangementen uitermate geschikt om met niet-ruiters te boeken. U kunt kiezen uit vier weekprogramma’s. Het gaat om de ‘Week lessen en buitenritten’, de ‘Intensieve Dressuurweek’, de ‘Klassieke Dressuur & Hoge School Trainingsweek’ en de ‘Rafael Soto Dressuur Clinic’. De ‘Week lessen en buitenritten’ is het programma met lessen en buitenritten, de andere programma’s voorzien in dressuurles. De Intensieve Dressuurweek is er voor ruiters die hun rijkunst willen verbeteren. De Klassiek Dressuurweek is er voor de gevorderde ruiter en de Dressuurclinic is er voor degene die verder wil verdiepen. De clinics worden gegeven door niemand minder dan Olympisch ruiter Rafael Soto.

Voorbeeldprogramma 'Week lessen en buitenritten'

Alle week arrangementen zijn van zondag t/m zaterdag, dus 7 dagen en 6 nachten:

Zondag

Aankomst in de middag. Gratis verzameltransfer naar het hotel om 16.30 uur vanaf het treinstation Santa Justa in Sevilla. Het 4* hotel Alcazar de la Reina ligt in Carmona, een van de befaamde witte, historische stadjes van Andalusië. ’s Avonds maakt u kennis met een van de gastheren/-vrouwen, geniet u van het welkomstdiner en ontmoet u de andere ruiters. Wie nog vragen heeft over de komende paardrijweek, heeft nu de gelegenheid deze te stellen.

Maandag

Opstijgen voor de eerste buitenrit van de week, de ‘hacienda-rit’ in de morgen. Dit wordt een ontspannen tocht in de directe omgeving die door olijfgaarden en langs eucalyptusbomen voert. Afhankelijk van het seizoen rijdt u langs zonnebloemvelden, graanvelden en katoenplantages. En in de late zomer groeien hier ook watermeloenen. De gids vertelt tijdens de rit over de culturele historie die hier teruggaat tot de 16e eeuw. Lunch bij terugkomst en als het later in de middag weer koeler is: uw eerste Andalusische rijles.

Dinsdag

Vroeg ontbijt waarna u wordt opgehaald voor een bezoek aan Jerez, beroemd om de productie van sherry. Hoogtepunt van de dag is een bezoek aan de magnifieke paardenshow met het Andalusische paard in de hoofdrol. Het ‘paardenballet’ is vergelijkbaar met de beroemde Spaanse rijschool in Wenen. De uitvoering wordt gegeven in de rijhal van een adembenemend 18e eeuws paleis. Een kaartje kost 27 euro ( entree niet inbegrepen). De lunch wordt op het landgoed gebruikt en wordt gevolgd door rijles in de middag.

Woensdag

De buitenrit van vandaag voert naar de Romeinse brug. U rijdt door een landschap dat een patchwork is van allerlei gewassen, doorkruist een rivier en zult worden betoverd door de eeuwenoude brug waar deze rit naar toe leidt. De middag besteedt u aan de rijles.

Donderdag

Vandaag met een transfer naar de kust. Hier wachten (andere) stoere Spaanse paarden in Spaans Andalusische cowboy-uitrusting op u voor een geweldige buitenrit. Het wordt een onvergetelijke tocht door een van Spanjes grootste wildlife parken en over het Spaanse strand. De paarden dragen u over gouden duinen, draven door heerlijkgeurende wilde lavendel, rozemarijn en tijm. Stelt u zich eens voor wat een heerlijk parfum de natuur u hier geeft. Dit gebied is ook het thuis van de beer, de vos, flamingo’s. U daalt af naar het strand waar heerlijk kan worden gegaloppeerd. Na de rit keert u terug naar het landgoed voor de lunch en in de middag volgt uw rijles.

Vrijdag

Alweer de laatste trektocht van de week. Uw rijkunst is inmiddels behoorlijk verbeterd als u door de olijven- en sinaasappelgaarden rijdt. En het zal u opvallen dat hier geen ruiterpad is te zien, uw paard stapt gewoon door de velden, als u maar goed oplet dat dit met respect voor de gewassen gebeurt. In de middag is er tijd voor een welverdiende siësta en u kunt zich omkleden om een flamenco-show in Sevilla te bezoeken. Kaartjes kosten 35 euro (niet inbegrepen). Deze dag dineren we ook weer samen in een restaurant dat zowel de Spaanse als de internationale keuken aanbiedt ( diner niet inbegrepen). En natuurlijk excellente Spaanse wijn.

Zaterdag

De onvermijdelijke dag van terugkeer, vertrek na het ontbijt.

(*) Alle prijzen per persoon

Extra bij te boeken (ter plaatse te betalen):

 • Extra groepsles € 60 per uur (60 min.)
 • semi-priveles € 70 per uur (60 min)
 • Privéles € 85 voor gevorderden (45 min)
 • Klassieke hogeschooldressuur op Andalusische hengst € 95 per 45 min
 • Extra buitenrit € 50 per 60 min

Ook mogelijk om als niet-ruiter mee te komen naar deze locatie.

Kortingen:
 • Kinderen tot 12 jaar krijgen 20% korting, op aanvraag
 • Kinderen tot 3 jaar zijn gratis, op aanvraag
Gewicht

Max. 78 kg, indien zwaarder op aanvraag

Leeftijd

Min. 10 jaar met ervaring, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 1 ruiter en max. 8 ruiters. Bij de dressuurclinic van Rafael Soto min. 2 max. 5 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Spanje - Andalusië

Andalusië is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Andalusië te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Andalusië heeft een mediterraan klimaat waardoor de temperatuur in de zomer flink kan oplopen en het in de winter nog zeer aangenaam aanvoelt. De gemiddelde wintertemperatuur schommelt tussen de 16 en 20 graden overdag. In de maanden November t/m februari is er iets meer kans op wat neerslag. In de maanden mei t/m september is de neerslag minimaal.

Inclusief

 • Het gekozen arrangement, op indeling in tweepersoonskamer met eigen badkamer in een 4*hotel
 • Op basis van logies en ontbijt vanaf dag van aankomst t/m dag van vertrek
 • Welkomst (tapas) diner
 • Lunches
 • Het gekozen paardrijarrangement
 • Engelstalige begeleiding en instructie
 • Verzameltransfer Sevilla treinstation Santa Justa (zondag ophalen om 16.30 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis, vlucht tot Sevilla, of vlucht naar Malaga/ Faro en dan met huurauto (ong. 2 uur) of trein (ong. 2,5 uur) naar Sevilla, of vlucht naar Madrid en met HSL (AVE) trein naar Sevilla (ong. 2,5 uur)
 • 5 diners
 • Toegang Real Escuela de Arte Ecuestre in Jerez (ong. € 29), Flamenco-show (ong. € 35), ter plaatse betalen
 • Eventuele afwijkende individuele transfers
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering