Sterritten te paard aan de Costa de la Luz

Deze zonnige ruiterreis naar de Spaanse Costa de la Luz biedt zowel kleine als grote sterritten te paard. In een week galoppeer je over hagelwitte zandstranden en verbaas je je over de natuur in het achterland.

Spanje - Andalusië
Vanaf € 1725
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze zonnige ruiterreis naar de Spaanse Costa de la Luz biedt zowel kleine als grote sterritten te paard.

In een week galoppeer je over hagelwitte zandstranden en verbaas je je over de natuur in het achterland. De Nederlandse gids heeft voorwaartse, zachtmoedige en betrouwbare Andalusische paarden geselecteerd. Stokmaat rond de 1.65m. Er wordt gereden met Spaanse en op verzoek Engelse zadels. Deze zijn alle voorzien van zekerheidsstijgbeugels. De meeste paarden worden met een hackamore gereden.

Het uiterste puntje van Spanje kent een landschap dat varieert van heuvelachtige tot rotsachtige bergen. We draven door eucalyptus- en dennenbossen. We galopperen langs kurkeiken en onderweg zien we vele vogelsoorten. Tijdens de tochten bezoeken we ook het historische klooster. Uiteraard ontbreken de ritten op de geweldige stranden niet.

In het weekarrangement zijn zes hotelovernachtingen en vijf dagen van paardrijden opgenomen. De tochten in het grote sterprogramma duren drie tot vier uur per dag. Het kleine sterprogramma voorziet mooie tochten van zo’n twee uur per dag. Van ruiters wordt verwacht dat zij stevig in het zadel zitten en het paard in stap, draf en galop kunnen beheersen. Het grote en kleine sterprogramma is alleen geschikt voor gevorderde ruiters. Op aanvraag is een apart klein sterprogramma mogelijk voor beginnende ruiters en gevorderde beginners met lessen en rustige buitenritten (1 buitenrit van 2 uur = 1 les van 1uur).

Kudde
De paarden brengen de nachten in kuddeverband op het land door. ’s Morgens worden ze naar de stallen gebracht. Ruiters verzorgen hun paard waarop ze rijden, maar de crew ter plaatse vindt het geen probleem als zij de paarden voor het zadelen ook verzorgen. De paarden worden voor de deelnemers gezadeld door de crew. Vanaf de stallen rijden we weg om het adembenemende land te verkennen.

Autohuur
De organisator raadt aan een auto te huren, omdat er buiten de tochten te paard voldoende tijd bestaat Andalusië verder te verkennen. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Jerez waar de Spaanse rijschool zich bevindt. Gibraltar is per auto ook goed aan te rijden. Nóg een tip: vanuit Tarifa is het mogelijk op dolfijnen- en walvissentocht te gaan.

Accommodatie
Tijdens deze week verblijven we in een hotel dat direct aan het strand ligt. De paardenstallen liggen in de tuin van het hotel. Er zijn een- en tweepersoonskamers met bad, douche en toilet. De kamers bevinden zich aan de zeezijde, met zicht op de palmentuin en er zijn kamers aan de bergzijde. Het hotel rekent aparte prijzen voor beide type kamers. Bij het arrangement is een uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen.

Mochten ruiters met zijn drieën op een kamer willen overnachten, dan ligt 500 meter verder aan dezelfde weg als het hotel het zusterhotel. Het zusterhotel bestaat uit bungalows in de tuinen. Het gaat echter niet om bungalows waar zelf kan worden gekookt. Naar deze accommodatie wordt ook uitgeweken indien het eerste hotel is volgeboekt.

Gasten kunnen gratis gebruikmaken van de faciliteiten van beide hotels, zoals een zwembad voor kinderen en een zwembad dat niet toegankelijk is voor kinderen tot 15 jaar. Verder zijn er een jacuzzi, massageruimte, een tennisbaan en een zaal waar yoga en Pilates wordt gegeven. Mountainbikes worden verhuurd en op het strand bevindt zich een surfschool. Op deze ruiterreis kunnen ook niet-ruiters zich prima vermaken!

Voorbeeldprogramma:

Dag 1

Aankomst in de middag

Dag 2

Aankomst bij de stallen en kennismaking met de gids en het paard waar je de komende week op rijdt. Introductie natuurlijk Spaans paardrijden. We rijden de paarden bitloos, met fijne hulpen, gewicht en stem. De Spaanse paarden maken je het gemakkelijk de Spaanse rijstijl snel toe te passen. Kennismakingsrit op het uitgestrekt, prachtige strand in de morgen en we maken een mooie zonsondergangsrit om de dag af te sluiten.

Dag 3

Vandaag verzorgen we onze Andalusische vrienden, laten ze opzadelen en we verkennen de bergen. We rijden een enorm natuurpark in en vinden onze weg door de heuvels. Het platteland van Andalusië geeft je het ware gevoel van vrijheid terug. We rijden door weidse velden, volgen oude ezelpaden en draven tussen loslopende koeien, ezels en paarden. Iberisch varkens, schapen en geiten zwerven ook door de velden. Bij het klooster pauzeren we. Er wordt gezegd dat de Heilige van Tarifa, de heilige van het licht, hier kan worden gezien. We bezoeken het kerkje en de patio met kleurrijke bougainvilles. Eens per jaar heeft hier een groot paardenfestijn plaats. Zo’n vijfhonderd paarden met traditioneel geklede ruiters brengen de Heilige naar Tarifa. Daar krijgt zij een plaats boven het altaar van de belangrijkste kerk in de stad. Wij picknicken onder de bomen bij het klooster.

Dag 4

Over de heuvels rijden we naar de verbazingwekkende duinen bij Punta Paloma. We rijden over het wereldberoemde surfstrand Valdevaqueros. We rijden de duinen op en voelen de kracht van de paarden. De enorme duinenpartij bestaat uit Saharazand dat door de jaren heen naar Spanje is geblazen. Na dit bijzondere avontuur genieten we van een picknick in het romantische dennenbos.

Dag 5

Overweldigende panorama’s over de valleien rond Tarifa, een rit door de heuvels naar het kurkeikenbos. Dat zijn de elementen van de tocht van vandaag. We bereiken het zuidelijkste deel van het kurkeiken bos waar muilezels nog steeds voor het transport van alle kurk zorgen. Elke acht jaar wordt er kurk gekapt. Dit is een prachtige paardrijtocht in het teruggetrokken land van Tarifa. Kuddes loslopend vee kruisen ons pad. En wij genieten in een kurkeiken bos van onze picknick voordat we via een mooie vallei terugrijden naar de stallen en ons hotel.

Dag 6

Deze dag staat in het teken van een uitgebreide en onvergetelijke strandtocht over de eindeloze stranden van Los Lances. We rijden langs een beschermd vogelgebied. We zien hier de meest uiteenlopende vogels. Zij maken zich op voor hun trektocht over Afrika. We steken een rivier over en bevinden ons op het pad naar een typisch Spaans restaurant. Hier proeven wij de Andalusische cultuur tijdens onze lunch. Op de terugweg rijden we langs een paarden- en stierenboerderij. Een verfrissende bries verwelkomt ons als we de oceaan naderen. Hier, langs de zee, genieten wij van onze laatste rit te paard.

Dag 7

Vertrek na het ontbijt

(*) Alle prijzen per aantal personen

Kamer aan de zee zijde mogelijk op aanvraag en tegen toeslag, aan te geven in het boekingsformulier.
 • Toeslag voor 6 nachten tweepersoonskamer zeezijde € 105 p.p.
 • Toeslag voor 6 nachten eenpersoonskamer zeezijde € 160 p.p.

Niet-ruiters ook zeer welkom. Op basis van logies en ontbijt 7 dagen / 6 nachten € 520 p.p (kamer met zeezijde € 700 p.p.)

Extra nacht logies en ontbijt (zonder paardrijden):
 • Tweepersoonskamer € 87 p.p. (kamer met zeezijde € 95 p.p.)
 • Eenpersoonskamer € 131 (kamer met zeezijde € 157)
Gewicht

Max. 85 kg

Leeftijd

Op aanvraag

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Spanje - Andalusië

Andalusië is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Andalusië te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Andalusië heeft een mediterraan klimaat waardoor de temperatuur in de zomer flink kan oplopen en het in de winter nog zeer aangenaam aanvoelt. De gemiddelde wintertemperatuur schommelt tussen de 16 en 20 graden overdag. In de maanden November t/m februari is er iets meer kans op wat neerslag. In de maanden mei t/m september is de neerslag minimaal.

Inclusief

 • 7 dagen, 6 nachten in een- of tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • Op basis van logies en ontbijt vanaf ontbijt tweede dag t/m het ontbijt op de vertrekdag,
 • 5 dagen paardrijden, 3 tot 4 uur per dag of 2 uur per dag, afhankelijk van het gekozen arrangement
 • Nederlandstalige begeleiding,
 • Gratis gebruik van zwembad, jacuzzi, fitnessruimte, tennisbaan.

Exclusief

 • Heen- en terugreis ( vlucht naar Malaga, Jerez, Sevilla),
 • Verzameltransfers (vanaf luchthaven Jerez of Malaga € 120 per auto enkele reis, wij raden een huurauto aan)
 • Lunch en diner
 • Extra nacht logies en ontbijt
 • Overige activiteiten
 • Toeslag 6 nachten tweepersoonskamer of eenpersoonskamer zeezijde
 • Reis-/annuleringsverzekering