Ontdekkingstocht te paard aan de Costa Brava

Het hele paardrij-programma vindt plaats in de omgeving van het prachtige Empordá. We zullen er een ongelooflijke variatie aantreffen van landschappen, bossen, weilanden, en enorme beukenbomen.

Spanje - Catalonië
Vanaf € 1155
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een standplaatsvakantie te paard in Catalonië
Dit reisprogramma omvat vier dagen paardrijden in de vrije natuur van Catalonië. De ontdekkingstocht te paard aan de Costa Brava is een stervormige route met accommodatie telkens op dezelfde plaats. De route loopt door het prachtige Empordá, met een ongelofelijke variatie in landschappen.

Het verblijf
Tijdens deze vakantie verblijven we in een comfortabel landhuis. Dit is het logistieke hart van de ruiterpaden in Catalonië en aan de Costa Brava. Onze paarden verblijven op dezelfde locatie, zodat we hen kunnen zien vanuit het raam van onze kamers. Ze grazen rustig in de groene, omringende weilanden. Dit gastenverblijf is omgeven door gewassen en bossen. Je kan er gebruik maken van een mooi zwembad en een grote tuin. Het is absoluut een bijzondere plek voor liefhebbers van paarden!

Voorbeeldprogramma

Geen strandritten mogelijk in de periode juli / augustus

Dag 1

In de avond komen we aan in het gastenverblijf. Het meer dan 200 jaar oude, antieke Catalaanse landhuis is gelegen in de Empordà regio midden in de natuur, verborgen voor voorbijgangers en ver weg van de drukte. Het landhuis is volledig gewijd aan plattelandstoerisme en paardrijden. Na een huiselijk diner bespreken we het weekprogramma en krijg je heel wat bijzonderheden te horen over onze Arabische en Anglo-Arabische paarden. In een persoonlijk gesprek met onze gastheren en -dames, wordt bekeken welk paard het beste bij iedere individuele ruiter past.

Dag 2

Na een lekker ontbijt bereiden we onze paarden voor onder begeleiding van de gids. De bestemming van vandaag is het stadje Ravós del Terri met haar prachtig en vooral goed bewaard kasteel. We doorkruisen de ‘Serra’ door velden en bossen waar je kan genieten van mooie uitzichten, van de noordelijke regio van Girona tot de bergen van de Pyreneeën met zijn sneeuwtoppen. Na de picknick volgen we een vlak pad omringd door landbouwgronden en boerderijen, het typische platteland van Catalonië, om tot slot terug aan te komen op onze boerderij. Na aankomst ontspannen we in onze sfeervolle tuin, of in het gezelschap van de paarden die in de wei genieten van welverdiende rust.

Dag 3

Vandaag rijden we door het prachtige en goed bewaarde gebied van Vilademuls. We verlaten de boerderij en passeren het kleine dorpje Vilafreser met zijn gotische renaissance kerk van romaanse oorsprong en een voorgevel uit de 14de eeuw. We genieten van aangename draf- en galopmomenten over landweggetjes en door dichte bossen met overal rozemarijn en tijm. Onze dagelijkse picknick houden we in de buurt van het dorpje Tarradelles. Op de terugweg komen we langs typische boerderijen, velden en gewassen. In de verte zien we de middeleeuwse verdedigingstoren van Vilafreser met een uitzonderlijke hoogte van 18 meter.

Dag 4

De route van vandaag brengt ons naar een aantal prachtige populieren- en beukenbossen, naast de rivier de Ter. We volgen een route door velden en bossen, en doorkruisen het dorp Medinyà met een indrukwekkend kasteel. Hier heb je uitzicht op de bergen van Gavarres. Na een heerlijke picknick naast de rivier hebben we een aangename terugrit naar het landhuis, waarbij we afwisselend rijden over kleine paden, uitgestrekte weides en door dichte, gevarieerde bossen. Tijdens de tocht doorkruisen we het dorpje Cervià de Ter, waar we rond het kasteel kunnen wandelen. Na aankomst bij het landhuis ontspannen we in de tuinen of op het terras, en genieten van het uitzicht op de paarden. Als diner eten we een heerlijke, huisgemaakte maaltijd in Catalaanse en Provençaalse stijl.

Dag 5

Na het ontbijt zadelen we onze paarden op en vertrekken langs de paden van het dichte mediterrane bos. We volgen de bergkam met spectaculaire uitzichten over de harmonieuze velden en weides. Vervolgens komen we aan bij de Fluvià-rivier, die loopt langs de stad Báscara en zijn beroemde renbaan. Hierna gaan we verder doorheen olijfgaarden en graanvelden, passeren we boerderijen en kerken, en galopperen we over brede paden door het eiken- en kurkeikenbos. Deze route brengt ons naar Galliners, waar we even pauzeren om te picknicken. Ter afsluiting van de tocht, doorkruisen we het stadje Vilamarí, waarna we uiteindelijk terug aankomen bij het gastenverblijf. Nadat we de paarden hebben afgespoeld en in de weide gezet, genieten we samen van deze laatste avond met een glaasje cava. We delen en vieren onze ervaringen van afgelopen dagen in deze prachtregio.

Dag 6

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar, en vertrekken we huiswaarts. Het reisprogramma is nu afgelopen.

(*) Alle prijzen per persoon

Mogelijkheden tot het bijboeken van:

* Extra nacht op basis van half pension € 100 p.p (gedeelde kamer)
* Extra dag rijden incl. picknick € 150 p.p
* Extra maaltijd € 25 p.p
Dit dient ter plaatse betaald te worden.

Niet ruiters prijs op basis van half pension
* tussen 04-02 t/m 26-07 en 25-08 t/m 23-11 € 805 p.p
* tussen 28-07 t/m 25-08 € 875 p.p

Geen strandritten in de periode Juli / Aug.
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 14 jaar en ervaren ruiter met begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 11 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 6 dagen / 5 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer
 • Op basis van volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • 4 dagen paardrijden ongeveer 4 tot 6 uur per dag
 • Onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur
 • Gebruik zwembad

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer Luchthaven Barcelona Retour € 120 Op dag van aankomst is de transfer om 18.00 uur, vlucht moet aankomen voor 17.00 uur. Op de dag van vertrek naar huis kom je aan op de luchthaven om 12.00 uur, vlucht naar huis mogelijk vanaf 13.30 uur.
 • Of verzameltransfer Luchthaven Girona retour € 60. p.p. Op dag van aankomst is de transfer om 19.30 uur, vlucht moet aankomen voor 18.00 uur. Op de dag van vertrek naar huis kom je aan op de luchthaven om 10.30 uur, vlucht naar huis mogelijk vanaf 12.00 uur.
 • Toeristenbelasting € 1 p.n
 • Persoonlijke uitgaven
 • Extra maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien