Paardrijden en genieten op landgoed in Mallorca

Op een prachtig landgoed op het platteland van het eiland Mallorca in de Middellandse Zee kan je een heerlijke paardrijvakantie beleven. Er worden uiteenlopende arrangementen aangeboden voor ruiters van elk niveau

Spanje
Vanaf € 1490
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Op een prachtig landgoed op het platteland van het eiland Mallorca in de Middellandse Zee kan je een heerlijke paardrijvakantie beleven. Er worden uiteenlopende arrangementen aangeboden zodat ruiters van alle niveaus een mooie tijd krijgen. Prachtige PRE’s (Andalusische paarden, Pura Raza Española) maken deel uit van het landgoed en dit zijn dan ook de paarden waarop je rijdt.

Op een echte Andalusiër genieten van Mallorca

Een ultieme paardrijvakantie beleef je op Mallorca. Hier combineren de eigenaren van een landgoed paardrijden met een ontspannen vakantie waarbij lekker eten en drinken, een dagje strand, zwemmen en een bezoekje aan de stad bijvoorbeeld horen.

Het hippische centrum begon in 1993 als een stoeterij. Elk jaar bood de boerderij nieuwe faciliteiten aan. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de totstandkoming van een plattelandshotel, een paardrijschool met meer dan honderd paarden en een fokkerij. Ook een restaurant maakt vandaag de dag deel uit van het landgoed.

De eigenaren hebben persoonlijke service voor hun gasten hoog in het vaandel. Het landgoed heeft een open karakter waar iedereen zich op zijn gemak voelt.

De kamers
Na renovaties en verbeteringen die zeer recent zijn doorgevoerd kent het onderkomen prachtige, ruime kamers met balkons waarvan een mooi uitzicht op het zwembad en de wijngaarden is gegarandeerd.

Dit zijn de superieure kamers met een oppervlakte van 29 vierkante meter waar vier personen kunnen verblijven. Ze liggen naast het hoofdgebouw boven de nieuwe dinerruimte. De kamers beschikken over satelliet-tv en telefoon, Wi-Fi, er is een klimaatbeheerssysteem aangelegd, er staat een milieuvriendelijke mini-bar, waterkoker en er is een gratis te gebruiken kluis. De badkamer beschikt ook over een douche.
Het landgoed heeft aangepaste kamers van 35 vierkante meter voor gasten met een handicap.

Deze nieuwe kamers zijn in een moderne stijl ingericht en goed geïsoleerd tegen geluid.
De standaardkamers zijn onlangs vernieuwd. Deze kamers hebben hun rustieke stijl behouden, maar zijn iets moderner ingericht dan voorheen. De standaardkamers zijn tweepersoonskamers die ook geschikt zijn voor singles. De kamers zijn voorzien van airconditioning, Wi-Fi, een gratis te gebruiken kluis en waterkoker. Ze hebben bij de vernieuwing een mini-bar gekregen en een tv met vele ontvangstkanalen.

Babybedjes zijn elk type kamer gratis te bij te plaatsen. Een extra bed is m.u.v. de standaardkamer tegen een meerprijs bij te plaatsen.

Arrangementen
Het landgoed biedt uiteenlopende paardrij-arrangementen aan. Alle programma’s kennen zeven overnachtingen. Deze hebben plaats in de superieure of standaard tweepersoonskamers.
De instructrice bij de beginners- en springlessen beschikt over meer dan 30 jaar ervaring met paarden en zij maakt meer dan 15 jaar deel uit van het team dat op het landgoed werkt. Zij is deskundig in het werken met beginners en kinderen. Ze is zeer geduldig, sympathiek en weet lesstof eenvoudig over te brengen.

Mogelijke programma's:

1. Dressuurprogramma met PRE Hengsten:

*8 dagen / 7 nachten, met 8 uur dressuurles en een buitenrit van 2 uur.

Dit programma is perfect voor iedere liefhebber van de PRE en voor ruiters die hun rijkunsten willen verbeteren. Dit programma biedt 8 uur dressuurles en een buitenrit van twee uur.
Gedurende de maanden April, Mei, Juni en September staat er een buitenrit gepland van 4,5 uur met een snack tussendoor. Tijdens de overige maanden staat er een buitenrit gepland van 2 uur + een dressuurles van 1,5 uur.
Op de vrije dag is er de gelegenheid om een uitstapje te maken naar het strand en de baai Portocolom te gaan.

2. Beginnersprogramma:

* 8 dagen / 7 nachten, met 6 uur paardrijles en 6 uur buitenritten.

Dit arrangement is uitermate geschikt voor ruiters die nog niet erg lang paardrijden, voor mensen die willen beginnen met paardrijden, maar dat nog niet hebben gedaan en voor mensen die al lange tijd niet meer op een paardenrug hebben gezeten. Ook is dit een geschikt programma voor gezinnen die graag samen willen paardrijden. Ruiters krijgen 6 uur paardrijles. De buitenritten worden per keer verdeeld over een of twee uur paardrijden.

3. Springen en dressuur programma:

* 8 dagen / 7 nachten, met 4,5 uur dressuurmatige oefeningen en springlessen (tot 80cm), 3 uur dressuurles en een buitenrit van 2 uur.

Dit arrangement is samengesteld voor de mensen die alles willen. Dressuur op een fantastische Andalusisch paard, een buitenrit door prachtige natuur, springles en dressuurmatige oefeningen met het paard. Op de vrije dag is er de gelegenheid om een uitstapje te maken naar het strand en de baai Portocolom te gaan.

(*) Alle prijzen per persoon

Niet ruiter prijs is op basis van halfpension in een standaard gedeelde tweepersoonskamer. (upgrade naar kamer met balkon op aanvraag)

Toeslag van een Standard Double Room naar een Superior Double Room is € 70 p.p voor 8 dagen / 7 nachten

Toeslag naar een Superior Single Room is € 300 extra voor 8 dagen / 7 nachten op de prijs van een Superior Double Room.
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Op aanvraag, afhankelijk van gekozen programma en ervaring

Over Spanje

Spanje is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen en valleien, door de bossen of paardrijden over het strand. Spanje te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Zowel de gevorderde beginner als de vergevorderde ruiter vindt hier wel een ruitervakantie die past. Een goede basisconditie is wel belangrijk. Bij paardrijtochten in de bergen kan het wel eens zijn dat je ook naast het paard een stuk moet wandelen.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in standaard kamer met eigen sanitair. De kamers beschikken allen over Wifi en klimaatbeheersing, minibar, kluis, waterkoker (op aanvraag), telefoon en satelliet televisie
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/ ontbijt dag van vertrek. Op basis van a la carte restaurant. Op woensdag is er een speciaal BBQ menu voor het diner en een menu voor de lunch
 • Paardrijden volgens het gekozen programma
 • Engelstalige begeleiding
 • Gebruik van het zwembad
 • Inchecken tussen 15.00 uur en 18.00 uur. Receptie gaat dicht om uiterlijk 22.00 uur. Op dag van vertrek uitchecken voor 12.00 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer enkele reis € 60 voor 1 persoon, € 45p.p voor 2 personen per auto, € 30 p.p voor 3 personen per auto en € 25 p.p voor 4 personen per auto. Ter plaatse te betalen
 • Upgrade naar Superior Room
 • Drankjes
 • Fietshuur € 6 voor halve dag, € 12 voor hele dag
 • Gebruik van de Wellness centre
 • Overige excursies
 • Strandhanddoek
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering