Dartmoor Crossing op Quarter Horses

Deze trektocht te paard dwars door het Zuidwest-Engelse Dartmoor is geschikt voor de ruiter met gevoel voor avontuur. De tocht voert door lieflijke valleien, mooie bossen en langs bruisende rivieren.

Verenigd Koninkrijk
Vanaf € 2535
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De Dartmoor Crossing is een voorwaartse trektocht te paard door het oerlandschap van het zuidwest-Engelse Dartmoor. Op fitte en welgemanierde Quarterhorses en Painthorses doorkruis je dit tot de verbeelding sprekende landschap. Er wordt met Westerntuig in dito stijl gereden.

Paardrijavontuur in fascinerende natuur van Dartmoor

Doe jezelf een plezier met dit unieke paardrij-avontuur in de fascinerende natuur van Dartmoor. Heide is het kenmerk van de glooiende heuvels van Dartmoor. Het westelijke deel is met name heuvelachtig heidegebied, terwijl in het oosten mooie dalen liggen waar ook bomen groeien.

De gids leidt je door dit landschap waar ook neolithische steencirkels zijn te vinden. Tijdens deze trektocht rijd je langs deze (pre-)historische plaatsen. Ook voert de tocht langs oude tinmijnen en je zult genieten van de prachtige bossen in het gebied.

Tijdens deze trektocht pauzeer je onderweg op de mooiste plekken waar je ook luncht. De lunch wordt ’s morgens ingepakt en voor onderweg meegenomen.
Het arrangement behelst acht dagen en zeven nachten. Je zit vijf dagen in het zadel en je hebt een dag waarop je niet te paard gaat. Die dag kan je bijvoorbeeld een lokale bezienswaardigheid bezoeken of een landbouw- danwel paardenshow bijwonen als die wordt gehouden.

Ruiters
De gids vertrekt in groepen van maximaal acht ruiters. Deze trektocht is geschikt voor ruiters vanaf intermediair niveau die stevig in het zadel zitten. Een intermediaire ruiter kan ook een minder ervaren paard rijden en geeft niet per ongeluk onbedoelde hulpen als hij eventjes uit balans is. Een intermediaire ruiter merkt ook direct wanneer een paard een probleem heeft met lopen.
Maximumgewicht ruiters: 95 kg.

De paarden zijn voorwaartse Quarterhorses en Paints. Er wordt in westernstijl paard gereden. De paarden zijn gewend om met zachte hand te worden gereden.

<b> Voorbeeld dagprogramma </b>

Dag 1:

Aankomst doorgaans op zaterdag in september op de vrijdag en inchecken in een geweldige, lokale pub.

Dag 2:

Kennismakingsrit van ongeveer vier uur. Je maakt direct goed kennis met de omgeving en met je paard. Het terrein heeft stroompjes, er lopen riviertjes en je went aan het paardrijden in het indrukwekkende heuvellandschap. Aan het einde van de tocht keer je terug naar je B&B.

Dag 3:

Deze dag rijd je dwars door Dartmoor. Soms rijd je wat omhoog, dan daal je weer af en ondertussen geniet je met volle teugen van deze wilde omgeving van Engeland. Onderweg laat de gids je de verborgen schatten van de streek zien. Na vier tot vijf uur paardrijden kom je aan bij je nieuwe onderkomen, een chic hotel in het hart van Dartmoor. De tijd lijkt stil te hebben gestaan in dit historische onderkomen.

Dag 4:

Na het ontbijt is het weer tijd om op te zadelen en de tocht voort te zetten. Deze ochtend rijd je naar een historische boerderij waar je overnacht. De tocht naar deze mooie plek duurt vier tot vijf uur.

Dag 5:

Een dagtocht van vier tot vijf uur staat op het programma. Je verkent de omgeving van de boerderij te paard en overnacht weer op dezelfde boerderij. In augustus rijd je op deze dag naar Chagford. In de maand september wordt de Widecom fair gehouden. Wie deze tocht in september maakt, rijdt op deze dag naar deze gezellige fair met kunst en muziek, eten, drinken en allerlei attracties.

Dag 6:

In de maanden mei, juli en september rijd je deze dag naar Chagford. Na ongeveer drie tot vier uur in het zadel arriveer je bij het volgende hotel, een bijzonder onderkomen dat in de 15e eeuw dienst deed als koetshuis. Nu is het een luxueus hotel voorzien van alle gemakken en zeer comfortabel ingericht.

Dag 7:

Vandaag rijd je in ongeveer vier uur over de heide terug naar het beginpunt van deze schitterende trektocht. Je overnacht in een plaatselijke Inn.

Dag 8:

Na een week van genieten is het alweer tijd voor het vertrek. Tenzij je een nachtje extra hebt geboekt.

(*) Alle prijzen per persoon

Prijs 2024 in Engelse Ponden £ 2140 / Toeslag eenpersoonskamer £ 260
Gewicht:

Max. 95 kg

Leeftijd:

Min. 4 en 17 jaar onder begeleiding van een volwassene. Vanaf 18 jaar zelfstandig

Aantal deelnemers:

Max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over het Verenigd Koninkrijk

Het landschap van het Verenigd Koninkrijk is zeer gevarieerd. Van de pieken van Schotland in de schotse hooglanden tot aan de glooiende heuvels met groene velden en vruchtbare gronden in het zuiden van het land. Je bent verzekerd van een avontuurlijke paardrijvakantie als je naar het Verenigd Koninkrijk wilt.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer
 • Op basis van halfpension vanaf 2e dag ontbijt t/m vertrekdag lunch incl. koffie / thee
 • 5 dagen paardrijden van 4-5 uur per dag
 • 1 dag excursie naar lokale bezienswaardigheid
 • Transfers van accommodatie naar de paarden
 • Begeleiding van een ervaren gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Exeter (EXE)
 • Verzameltransfer vanaf de luchthaven GBP 150 retour
 • Diners
 • Overige dranken
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering